Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
Dam

Harlösaspelen 2019

Fler bilder (+18) >>
Matchen mot Stehag AIF
 
Serieseger
Segern mot Hallands Nation gav oss seriesegern 2015 !!!
Hallands Nation - LBK 0-1 (2015-09-23)

Damlaget uppfyllde sitt säsongsmål igårkväll med sereiseger efter en tät match mot Hallands Nation. En chansfattig match där vi spelade hyfsat bra fram till den sista avgörande passningen. Många fina anfall slutar i ett felpass eller ett lite för långt instick. Nerver?? Defensivt ser vi bra ut hela tiden och är egentligen bara hotade vid fasta situationer av ett starkt huvudspelande lag. Några situationer i första halvlek ser ut att kunna resultera när Emma och Sofia kommer runt på kanterna men inläggen blir av mindre klass. Likadant när vi vid spelvändningar inte riktigt hittar klassen att slå den sista passningen tillräckligt bra.

Målet kommer efter en tilltrasslad situation efter hörna i mitten av andra halvlek. Ermina Hajdarevic kunde trycka in det förlösande målet efter förarbete av Moa Tingstedt. Efter det presterar vi ett bra skott från Bettan, ett vänsterläge för Ermina och Maria utan att det blir tokfarligt.

Nåväl tre poäng är hemma och Stehag kan inte komma ifatt oss nu. Div 2 nästa..!!

Tränare och ledare vill tacka ett lag fyllt av kärlek och hjärta och mycket boll. Sättet man tagit emot nya spelare på värmer oss och stärker laget. Fin fotboll har också spelats på hög nivå, (Hasslarp hemma,Eskilsminne hemma och Klippan hemma). Damerna har också lyckats ta poäng när spelet hackat (Salamis borta, Klippan borta, Torn borta). 

Efter 12 segrar, 3 oavgjorda och 3 förluster är man en värdig segare i serien med 39 poäng.

Grattis

LBK-Eskilsminne 4-2 (2015-08-16)

Fler bilder (+8) >>
Seger efter en dålig start. Underläge med 0-2 efter 15 min....
LBK - Eskilsminne IF 4-2 (2016-08-16)
Mardrömsstart...

Efter en lång sommarsemester och bara 3 veckors träning (för de flesta betydligt mindre än så) så kom Eskils på besök. Alltid en överraskning att se vad de kommer med för lag. I våras hade de ju väldigt många akademispelare. Idag verkade deras lag vara mer i fas med den trupp de har i div 3. Nu hjälpte det ju inte mycket då vi stod kvar i badtofflorna och låg under med 2-0 efter 20 min och det kunde faktiskt varit mer..

Näväl, detta lag har ju flera gånger visat att de kan lyfta sig och så skedde nu också. Daphny trycker in en ganska snabb reducering vilket hjälper moralen. I andra halvlek får vi verkligen igång spelet och spelar fin fotboll. En bra match med div 3 standard mätt. Eskils är ju också ett spelande lag som bjuder upp till dans. 3 mål i andra säkrar segern som egentligen inte var hotad efter vår kvittering av Daphny (igen). Övriga mål av Moa och Lisa.

Bra jobb idag, men det vore lugnare för oss på bänken om vi börjar spela fotboll i minut 1 och inte minut 20.

LBK-Stehag 2-3 (2015-05-10)

Fler bilder (+14) >>
Sur förlust efter sen vändning och tveksam domarinsats.
Lunds BK - Stehag 2-3 (2015-05-10)
Snöplig förlust...

Stehag kom till match med lite svårtolkade resultat men visade sig vara ett spelande lag. Det bästa vi mött hittills i serien. Underläge i halvtid trots ett spelövertag. I andra vänder vi efter ett kanonskott av Säll och ett kämpamål av Ida efter hörna. Sedan kommer några mycket märkliga domslut där tre meters offside missas och i tumultet efter detta lite oordning efter oss och en missad straff till oss (som blir en frispark till Stehag) varpå de blixtvänder och kontrar in segermålet. Lite snöpligt då vi tycker att vi äger boll mycket och spelar riktigt bra.

Kanske skall vi koncentrera oss på det och inte domaren som ödmjukt nog tycker att det han ser är det rätta och inget annat.

Nya tag till nästa bortamatch mot Teckomatorp/Svalöv.

Torns IF - LBK 1-3 (2015-05-02)

Fler bilder (+13) >>
Bortaseger och serieledning.
Torns IF - LBK 1-3 (2015-05-02)
Inget skönspel

Blåsigt men soligt ute på Stångby IP. Torns kommer till spel med en i det närmaste fembackslinje som gör det väldigt svårt svårt för oss hela första halvlek. Vi får inte riktigt till vårt spel alls. Vi inleder också första 15 minuterna väldigt ofysiskt. När det fysiska spelet kommer igång börjar också lägena komma. Lisa är nära med en nick och ett skott i bra läge smiter precis utanför. Torn har några halvchanser men också de har svårt med avsluten. Halvleken avslutas med en chans för varje lag. Sandra får inte till sin nick i friläge och Torn skjuter precis utanför. 0-0 i halvlek i en match utan ansikte bara blåst. I andra trycker vi på bättre och chanser för Lisa och några bra hörnor. Till slut kommer en rättvis ledning efter en fin prestation från Fifi. Vänster skott som målvakten tappar. Vi har därefter många chanser att stänga matchen, Sandra och Lisa. Efter ett ödestigert bolltapp flyttar Torn boll i sidled och med ett rappt avslut står det 1-1. Kalldusch. Vi ändrar om lite i laget och Daphny agerar Target med två mål som resultat. Moa snor målet från Daphny till 2-1 och Melinda stänger föreställningen med 3-1. 

Inget skönspel idag men vi hittade tillbaka till positionerna. Bra jobb på alla poster. Härligt ytterbackspel av vårt F15 tjej Alice. Strakt också av truppen at kämpa in tre poäng med många startspelare borta. Många tog chansen att vusa upp sig idag.

Fortfarande obesegrade efter fyra omgångar....

Matchbilder från hemmamatcher mot Salamis och Hasslarp april 2015

Fler bilder (+17) >>
Segrar i inledningen av serien mot både Hasslarp och Salamis, 4-1 resp 3-0
LBK - Strövelstorps GIF/IF Salamis 3-0 (2015-04-16)
Dominans på planen...

Serien har inletts med två starka segrar. Strövelstorps GIF/IF Salamis från Ängelsholmstrakten kom på besök. Ett lag som tog sig obesegrade genom div 4 förra året och inledde seriespelet med en seger mot Eskilsminne.

Tidigt tog LBK Dam hand om taktpinnen och det även om tekniken idag var skral på vissa håll så vaskades det fram chanser. Malle gjorde 1-0 redan efter 8 minuter efter en osannolik dribblingsräd. Därefter var det svårt att få bollen i mål trots många försök var skärpan inte där. Vi spelar fyndigt och kombinerar kort och långt uppspel men framme i boxen måste det bli mer kliniskt. Lisa R flyttades upp och tog sig in i banan och 2-0 kom efter 29 min.

Resten av matchen var spel mot en planhalva men tre frilägen brändes, två avslut satt i stolparna. Man vet ju att det kan svänga fort så tränarana ville ha en trea och den kom efter fanatstisk kombinationspel mellan Fifi och Daphny. Vackert.

Vi kommer att träna avslut mina damer......

LBK DAM - Hasslarps BK 4-1 (2015-04-12)
Stabil seger i hemmapremiären....

Hasslarps BK stod för motståndet i seriepremiären. Klostergården bjöd in med en blåsig och kall söndagseftermiddag.

Hasslarp kom förra året sexa i div 3 NV och har laddat för toppstrid med flera nyförvärv och en imponerande seger i DM mot Ängelholm.

Matchstarten är stabil från damerna. Vi kommer tidigt igång med vårt passningspel och jobbar bra i vår press så Hasslarp inte kommer åt att dra igång sitt spel, med långa bollar mot två snabba duktiga forwards.

1-0 kommer tidigt efter att Moa kämpat in en boll som alla trodde att målvakten skulle ta. 2-0 kommer efter en fin Fiffi hörna som Daphny stångar in med någon kroppsdel. Efter detta fortsätter det fina spelet och vi kommer fram ofta genom Alex på höger kanten utan att Alex får sätta pricken över i:et. Över huvudet taget jobbar vi på bra i hela halvleken och enda orosmomentet är att vi spelar för smått ibland centralt.

3-0 kommer efter en straff som motståndarna skänker oss. Deras mittback går bryskt in en situation som inte känns farlig egentligen. Malle blir manglad innan hon riktigt fått tag i bollen. Snygg och otagbar straff av Daphny.

4-0 kommer precis innan halvtid, till slut genom Alex, trodde alla, men domaren hittar en offside som vi inte riktigt är med på men mannen i svart dömer.

Andra halvlek börjar lika bra men vi börjar tröttna i pressen och Hasslarp börjar hitta sina forwards med de långa bollarna. Till slut tvingas Ida ta till allt för tuffa knep och Hasslarp reducerar till 3-1 på straff (som Malin har handen på). Vi löser dock situationen genom att dra ned Ellie och sedan skapar de inte så mycket. Vi försöker stänga matchen med vårt fjärde mål men stolpen är ivägen två gånger. Lite oro efter reducering och kunskapen att deras snabba forwards inte behöver så många chanser på en långboll som hittar rätt.....men till slut sätter Alex sitt mål efter härligt kombinationspel med Malle, 4-1.

Gedigen instats idag. Väldigt bra defensivt och offensivt fyra mål och två stolpträffar. Det finns alltid saker att putsa på.

Målskyttar:

Daphny 2, Moa, Alex.

LBK - KDFF DM (2015-03-10)

Fler bilder (+4) >>
Förlust med 3-0 mot ett bra div 2 lag.
 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier