U19
Referat: IFK Hässleholm - Lunds BK
IFK Hässleholm - Lunds BK 0 - 1
2019-04-28 18:00, U19

Det blev en mycket jämn match mot IFK Hässleholm där motståndarna visade upp ett bra organiserat spel. Lagets placering i serien är lite missvisande och vi är övertygade om att det kommer att få utdelning och börja plocka poäng. Vi vill därmed varna för underskattning.

Vi är vana vid konstgräset och dess jämna yta. Idag fick vi testa en för dagen blöt och ojämn gräsplan som förstörde en stor del av vårt spel med bollen. Vi fick fokusera betydligt bättre än vad vi är vana vid för att få kontroll på bollen. Konstgräs och gräs är nästan som två helt olika typer av fotbollsspel. Vi har inte tidigare haft förståelse för när spelare klagat på skiften av underlaget men efter dagens match fick vi ändra vår uppfattning. Vi kunde med våra egna ögon se hur vårt lag tvingades spela ett helt annat spel än vad vi är vana vid.

Vi kom till Hässleholm med en handfull skadade spelare kvar hemma i Lund och efter matchen har skadelistan utökats. Simon D skadade ryggen i en duell efter tio minuters spel och fick lämna planen. Axel L gick av i andra halvlek efter att en motståndare trampat honom på handen och vi misstänker benbrott.

Jesper gjorde 0 - 1 efter cirka femton minuters spel och det blev också slutresultatet. Vi fick göra många positionsbyten där spelarna fick jobba lite hårdare än vad de är vana vid. Trots att de fick nya roller i laget gjorde de det bra. Vårt försvarsspel var näst intill felfritt och stabilt under hela matchen. IFK Hässleholm kom inte fram till några farliga situationer då vi för det mesta låg rätt framför Simon i målet som återigen höll nollan - fjärde matchen i rad! Vårt offensiva spel var rakare och vi kom lättare fram mot mål än IFK Hässleholm.

Vi fick med oss tre bortapoäng och hoppas få tillbaka några av de skadade spelarna till onsdagens DM-match mot Hittarp.