U19
Referat: Falkenbergs FF - Lunds BK
Falkenbergs FF - Lunds BK 4-2 (0-1)
2019-09-22 16:10, U19
Seriefinal borta mot serieledande Falkenbergs FF. Förutsättningarna var enkla - poäng för Falkenbergs FF och allt talade för de tar seriesegern. Vi var tvungna att vinna matchen för att ha realistisk chans att vinna serien.

Första halvlek bjöd på ett strålande spel av Lunds BK. Falkenbergs FF var skickliga men vi låg rätt i positionerna och hemmalaget skapade egentligen bara en enda riktigt het chans uinder hela halvleken. Istället hade vi ett bra skott som ändrade riktigt och även ett flertal hörnor. På en av hörnorna nickade vi in 1-0 och hade ledningen i paus.

Andra halvlek startade bra och Falkenbergs FF var riktigt illa ute. Det var nära 2-0 på ett inspel och då hade nog matchen varit punkterad. Istället fick hemmalaget en gratisbiljett på en billig straff. Kort därefter hade vi ett skott som gick centimetern utanför stolpen och nära att omgående återta ledningen.

Istället blev det 2-1 på en långboll där målvakten inte fick träff på rensningen och det blev ett 50/50-läge som de var mer bestämda i. Bollen gick därför till en falkenbergspelare som lobbade bollen in i det tomma målet. Vips blev stabila 0-1 istället 2-1 och luften gick ur våra spelare som nu var tvingade att jaga två mål.

3-1 kom på ännu en straff och det krävdes inte mycket denna dag för att få straffsparkar. Vi reducerade till 3-2 och hade en nick precis utanför. 3-3 där och det hade blivit nerv men istället punkterade hemmalaget tillställningen på ett missförstånd i slutminuten.

Vi hade verkligen grepp på matchen och Falkenbergs FF var riktigt illa ute. Med detta sagt är det bara att gratulera Falkenbergs FF till den förmodade seriesegern. De har vunnit alla matcher i höst och är fysiskt oerhört starka att möta med sina duktiga och fysiska 00:or.

Förlusten innebär att vi slutar tvåa i serien oavsett hur det går i de två återstående matcherna. Normalt sett skall vår prestation räcka till serieseger men denna gång får vi se oss besegrade av ett Allsvenskt U19-lag och det är inte ofta de huserar i Div 1. Tyvärr för oss var det i år. Ibland får man erkänna att en motståndare är aningen starkare, mycket tack vare sina sistaårsjuniorer och den ålderskillnaden blev tungan på vågen i en jämn toppstrid.

Vi försöker avsluta sista två matcherna snyggt. Trots det är surt att sluta tvåa är en andraplacering i serien före bland annat superettanföreningars U19-lag en jättestark prestation av "lilla" Lunds BK vars U19-lag mestadels består av förstaårsjuniorer eller yngre. Spelarna har gjort en oerhört fin säsong och gav en allsvensk förening en kamp ända fram till målsnöret.