Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
U17

IF Elfsborg
2 - 2
Lunds BK
IF Elfsborg2 - 2Lunds BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 september, 14:00
Plats:Borås Arena 2 konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000464025
Samling:12:30
IF Elfsborg - Lunds BK 2-2 (2-0)
2019-09-22 16:06
Bortamatch mot serieledande IF Elfsborg. Lagen har mötts två gånger i år och båda matcherna var tuffa och täta tillställningar som slutade 0-0. Boråsarna är väldigt organiserade defensivt, duktiga på kontringar och inte minst fasta situationer där de är bäst i serien.

IF Elfsborg fick första chansen då de snyggt väggade sig fram men sköt över från nära håll. Det var ett ställningskrig och mycket närkamper som successivt eskalerade då det var svårt för spelarna att hitta nivån.

IF Elfsborg tog ledningen med 1-0 på hörna. Surt med tanke på det borde varit inspark. Vår målvakt fick en knuff med raka armar när han hade bollen under kontroll, tappade den och de sparkade in den. På något märkligt sätt godkändes ändå målet.

På halvlekens sista spark gjorde IF Elfsborg 2-0 efter en frispark och nickretur. Även detta mål var tveksamt då det borde varit frispark. En knuff i ryggen på vår spelare så att bollen gick över honom. Med detta sagt var det ändå rättvis hemmaledning i paus. Vi hade lite mer spel men förtvivlat svårt att skapa målchanser och IF Elfsborg var farligare de gånger de stack upp och, som väntat, oerhört duktiga på sina fasta situationer.

Under pausen pratade vi om vilka rörelser vi behövde få till samt vilka ytor vi borde hitta in i för att såra ett kompakt IF Elfsborg. Vi var även överens om att trots underläget med 2-0 var vi lika bra som hemmalaget och nu skulle vi göra allt för att få ett mål under den första kvarten och göra match av det hela.

Vi skapade omgående tryck på motståndarna och fick till ett par halvchanser innan vi kom runt på kanten, spelade snett inåt bakåt där vi fyllde på och avslutade. Andrabollen sätter Dion Krasniqi. 1-2 efter 9 minuter - game on!

IF Elfsborg, som inte tillät en målchans under den första halvleken, hade svårt att täcka ytor och vi skapade betydligt mer, bland annat en nick tätt utanför krysset.

Mitt i pressen drog vi på oss två gula kort under loppet av en minut och fick spela den sista halvtimmen med en man mindre. Vår spelare blev tacklad av planen rätt in i båset, undrade hur det inte kunde bli frispark och visades ut. Surt när vi hade momentum. Vi möblerade om och lyckades behålla initiativet i matchen och den mesta delen av spelet fortsatte på hemmalagets planhalva. Det märktes inte att vi hade en man utvisad bortsett från att vi fick springa mer.

Vi hade ytterligare ett par avslut innan en rättvis kvittering kom på en frispark och en snygg nick av Elliot Rämmal, som gjorde sitt första mål denna säsong - snacka om ett viktigt sådant. Noterbart var att spelarna efter målet sade "ta bollen grabbar så vi kan köra". Trots 10 man borta på Borås Arena mot IF Elfsborg ville de gå för vinst. Det säger lite om matchbilden och det självförtroende vi hade på plan.

Under slutet av matchen var det nära 3-2 då vi missade en nick med ett par millimetrar. Det blev dock inte några fler mål och matchen slutade 2-2.

Som vanligt var det en fysisk och tät match mellan oss och IF Elfsborg. Lagen hade varsin halvlek där hemmalaget var aningen bättre i den första och vi tog över totalt i den andra. Trots 10 man lyckades vi hämta in 2-0 till 2-2 och i andra halvlek släppte vi bara till 2 hörnor och inga avslut mot mål trots en man mindre - starkt!

Kul att spelarna stod emot det oerhört fysiska och stundtals brutala spelet. Såväl vi som IF Elfsborg fick erinran på sidan där båda lagens ledare värnade om spelarnas säkerhet.

Sett till 2-0 och en man mindre är vi oerhört nöjda med poäng och sett till 90 minuter är den hur rättvis som helst. Det blir alltid riktigt tuffa och roliga matcher mot IF Elfsborg med högt tempo och kamp om varenda boll. Väldigt utvecklande och kul att vi kan stå emot så bra som vi gör.

Efter matchen stannade gänget kvar och kollade IF Elfsborg - MFF på Borås Arena.

Poängen gör att vi nu är två poäng före IK Oddevold som ligger under strecket och där vi inbördes har 18 plusmål. Uddevallagänget har dessutom en match mer spelad. För oss är det ny match redan på fredag då Trelleborgs FF kommer till Kg.

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 9/8 12:00
1 - 1  
Sön 2/8 16:00
4 - 3  
Sön 26/7 13:00
2 - 5  
Ons 22/7 18:00
1 - 4  
Fre 17/7 17:00
8 - 1  
Lör 20/6 16:00
3 - 0  
 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier