Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
U17

Örgryte IS FF
2 - 3
Lunds BK
Örgryte IS FF2 - 3Lunds BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 19 oktober, 18:30
Plats:Hammarviken Arena
Tävling:
Matchnummer: 000464038
Samling:17:00
Örgryte IS - Lunds BK 2-3 (0-1)
2019-10-19 20:21
Kvar i Allsvenskan!
Kvällsmatch borta mot serieledande Örgryte IS som hittills varit obesegrade hemma på ÖIS-gården. Matchen i Lund vann Örgryte IS något orättvist med 2-0. Förutsättningarna inför dagens match var enkla: Vinst och allsvenska platsen skulle vara säkrad. Oavgjort borde även det räcka då vi i så fall skulle vara tre poäng och 16 mål bättre än IK Oddevold inför sista omgången. Förlust och allt skulle avgöras i sista matchen. ÖIS behövde vinna matchen för att säkra seriesegern och undvika en ren seriefinal mot Elfsborgs IF nästa helg.

Som vanligt en pigg start av oss och nära 0-1 efter en passning snett inåt bakåt men skottet gick precis utanför. Vi vann sedan bollen högt, kontring, inspel och 0-1 av Dion Krasniqi i öppet mål. Skönt att få första målet och just den start vi pratat så mycket om i försnacket inför matchen. Det blev fler målchanser, bland annat ett fint volleyskott som Örgryte IS-målvakten räddade snyggt. 0-1 i paus efter en tempofylld första halvlek.

Under pausen pratade vi bland annat om de första tio minuterna i andra halvlek och att inte bli för passiva. Detta klarade spelarna bra och var nära att utöka ledningen omgående. Men deras målvakt gjorde årets räddning på en en nick från 1 meter - en helt otrolig räddning på ett givet mål. Nåja, 0-2 kom kort efter då vår press gav resultat. Ensam med målvakten kunde Eron Mucolli placera in 2-0. En snabb reducering av Örgryte IS där vi flyttat över för långt och deras anfallare snyggt släppte förbi ett inspel till en löpande och fri bortre yttermittfältare som kunde sätta bollen i mål. Vi lyckades sedan utöka vår  ledning efter omställning där Dion Krasniqi tåade bollen stolpe-in vid bortre. Under resten av matchen gavs det många fina chanser för oss att utöka ledningen då Örgryte IS flyttade upp mycket folk och vi fick ännu fler kontringar. Istället kom en reducering av Örgryte IS på en straff i 88:e minuten.  Pontus Sörem räddade men straffläggaren kunde sätta returen. Det blev inte några fler mål i matchen. Vi slog serieledarna borta och säkrade därmed det allsvenska kontraktet till nästa år.

Laget gjorde en riktigt stark och tempofylld match. Kul att vi gjorde alla tre målen på omställningar efter att ha ägnat hela den föregående veckan åt att träna på detta. I jämförelse med den senaste matchen mot Örebro SK spelade vi rakare, med snabbare beslut och bättre effektivitet mot Örgryte IS. Idag hade vi hälften så många chanser som mot Örebro SK men gjorde ändå tre mål. Även det defensiva spelet fungerade bra. Örgryte IS var duktiga men vi försvarade oss förtjäntsfullt matchen igenom. Det var en laginsats där det kollektiva presspelet var en starkt bidragande orsak till segern.

På söndag avslutas serien med hemmamatch mot IK Oddevold. 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 19/9 14:00
1 - 4  
Lör 12/9 14:00
3 - 2  
Sön 6/9 13:00
2 - 4  
Sön 30/8 13:00
2 - 2  
Lör 22/8 15:00
2 - 3  
Sön 16/8 14:00
1 - 3  
 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier