Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
U17

Lunds BK
2 - 1
Malmö FF
Lunds BK2 - 1Malmö FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 14 juni, 19:00
Plats:Klostergårdens IP
Tävling:
Matchnummer: 000461084
Samling:17:30
Lunds BK - Malmö FF 2 - 1
2019-06-14 20:59
På fredagen var det dags för U17 att spela skånederby mot Malmö FF. MFF har bland annat slagit serieledande Häcken med hela 4-1.

MFF tog tidigt tag i matchen och vi visade för mycket respekt. 0-1 kom redan i andra minuten sen en spelare skottfintat sig förbi halva laget. Såna mål ska vi inte släppa in när vi möter så bra motstånd som MFF.

Målet gjorde att det blev stressigt och vi blev totalt utspelade under den första kvarten. Defensivt fick vi så småningom ordning på det hela men vårt egna spel hade mycket att önska och våra anfall var för korta. 0-1 i paus där MFF totaldominerat men där de heta chanserna uteblev under andra halvan av halvleken. En del saker att korrigera i paus.

I andra halvlek spelade vi som ett nytt lag och respekten för motståndarna hade lagt sig. Vi kom högre upp i banan och hade ett helt annat spel än under första halvlek. Vi gjorde många inlägg/inspel och nu fick gästerna jobba.

Inte helt ologiskt kom en kvittering då vår mittback Elias Sigeback gjorde en soloräd på kanten, tog sig förbi sin back och hittade in till Jacob Bergman som kunde skjuta in 1-1.

Målet gav än mer energi och vi malde på. Spelarna backade inte hem och var rädda om poängen utan utnyttjade i stället vårt momentum för att försöka gå för seger. Det blev bland annat en straffsituation och flera bra inlägg där det hände saker. På en passning snett inåt bakåt sköt vi precis utanför. 

Med åtta minuter kvar kom så ledningsmålet. Efter fint spel blev det inlägg och nick av Oscar Gullberg. Alla trodde att målvakten gjorde en fin räddning men den assisterande domaren signalerade att bollen varit inne. Lunds BK hade vänt på steken. I slutet hade vi faktiskt ytterligare chanser att utöka ledningen. MFF hade en bra kvitteringschans med ett distansskott i ribban. Vi höll ut och vann med 2-1!

Efter 15 minuter kändes det som vi skulle åka på storstryk men vi hittade rätt och i andra halvlek var vi det bättre laget. Oerhört roligt att slå ett såpass bra lag som MFF men än roligare är sättet vi gjorde det på i andra halvlek. Riktigt trevlig fotboll från vår sida och kul att se hur vi som nykomlingar stod upp. Vi har växt oerhört sista månaderna men inte riktigt fått med oss resultaten och det var därför skönt att kunna knyta ihop säcken idag och inte ännu en gång konstatera att vi gjorde en en bra insats men blev utan poäng.

Nu njuter vi av vinsten innan vi laddar för vårens sista match - borta mot Helsingborgs IF på onsdag.

<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 25/10 14:00
3 - 1  
Lör 17/10 12:30
1 - 1  
Lör 10/10 13:00
2 - 0  
Sön 4/10 14:00
3 - 1  
Lör 26/9 17:00
0 - 6  
Lör 19/9 14:00
1 - 4  
 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier