Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
U19

Lunds BK P19
0 - 2
IFK Trelleborg FK A
Lunds BK P190 - 2IFK Trelleborg FK A

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 mars, 14:00
Plats:Klostergårdens IP
Tävling:
Matchnummer: 137011016
Samling:12:30
Lunds BK - IFK Trelleborg A (Div. 3) 0-2 (0-0)
2020-03-15 09:21
Det blev en tuff match mot IFK Trelleborg som i sin senaste match slog IFK Malmös A-lag med 4-2. För vår del handlade det om att studsa tillbaka och vi gjorde hela åtta ändringar i startelvan jämfört med matchen mot Södra Sandby IF (som i ärlighetens namn var en 90 minuter lång katastrof där vi dock lärde oss många olika saker och som vi jobbat med i veckan). För dagen hade 16 av 17 spelare U19-ålder och gänget förstärktes av en ”gamling” i form av Måns Hofvander, en 97:a från A-truppen.

Publiken på Klostergården fick bevittna en riktigt bra U19-insats. Vi hade rörelse och tempo i passningsspelet. Defensivt imponerade vi mot ett duktigt IFK Trelleborg. Första halvlek slutade 0-0.

Andra halvlek  inleddes strålande och vi förde matchen. På ett inspel trodde vi alla på 1-0 men IFK Trelleborgs duktiga målvakt (tidigare Lunds BK-målvakten Peter Nilsson) gjorde en otrolig räddning. Vi producerade fler bra chanser och hade även en boll i ribban. 

Bakåt fortsatte vi att vara stabila och det var egentligen bara på ett inspel där det en gång blev riktigt farligt.

Framåt fick vi till flera spelvändningar och kom ofta runt på vänsterkanten men vi får jobba lite på den avgörande passningen/inspelet.

Känslan var att Lunds BK skulle ta ledningen men istället gjorde IFK Trelleborg 1-0 på en hörna i den 77:e minuten där undanboxningen blev för kort. Kort därefter satte motståndarna 2-0 på en fin chip där vi inte riktigt hittat rätt efter de fem byten vi gjorde efter det första målet.

Matchen slutade 0-2 men vår insats var värd ett mycket bättre resultat. Det var årets bästa träningsmatch. Vi skall inte glömma vilken nivå våra motståndare spelat på (Bundesliga, Allsvenskan, U21-landslag, Div. 1 osv). Spelmässigt matchade vi gästerna och hade inte IFK Trelleborgs målvakt gjort ett par fina räddningar hade vi troligen vunnit matchen. Kul också att se hur spelarna stod emot fysiskt mot ett betydligt äldre och större lag. Flera av våra spelare gjorde sin bästa insats hittills i U19.

Vi tar med oss en fin prestation. I nästa vecka matchar vi mot U17 på torsdag och Veberöds AIF A (Div. 3) på fredag.

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier