Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
U19

Lunds BK P19
3 - 2
Ariana FC
Lunds BK P193 - 2Ariana FC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 mars, 14:00
Plats:Klostergårdens IP - Centrumplan
Tävling:
Matchnummer: 137011057
Samling:12:30
Lunds BK U19 - Ariana FC A 3-2 (1-0)
2020-03-22 18:11
U19 skulle egentligen mött Veberöds AIF denna helg men VAIF hade sjukstuga och vi lyckades istället få match mot Ariana FC (som fick sin match mot Malmö City inställd). Ariana FC har gått som en raket genom seriesystemet och är en av favoriterna att vinna Div. 4 i år.  I motståndarlaget fanns många tekniska och duktiga spelare med erfarenhet från högre serier, t ex den Lunds BK-bekante Norlla Amiri.

Vi valde för dagen ett aningen annorlunda försnack och det verkade ge resultat då våra första 20 minuter var en ren fröjd att titta på. Vi kom ut med fart, finess och aggressivitet och gästerna fick inte ens ha bollen. Under denna period kunde vi snyggt ta ledningen när en av våra forwards fick fast bollen och släppte vidare ut till kanten. Inspel på ett tillslag och Omer Muarem, som hade gjort en fin löpning, satte bollen i öppet mål.

Efter halva halvleken åt sig Ariana FC in i matchen. Närmast mål kom motståndarna på ett friläge efter en fin korslöpning som vi inte fångade upp. Men Pontan kom ut fint och de tappade vinkeln. 1-0 i paus.

Andra halvlek blev en öppen historia där vi periodvis förlorade vår struktur. Ariana FC kvitterade på en långboll där vår sista man tyvärr snubblade.

I vårt nästa anfall återtog vi ledningen efter att Elias Sigeback på en offensiv hörna tagit ner en andraboll på bröstet och skjutit in 2-1. Lunds BK hade sedan en riktigt bra period där det var nära 3-1 ett par gånger. Vi hade även en boll inne men målet dömdes bort för offside (?). Vi hade även flera fina omställningslägen men missade de avgörande passningarna.

I slutet kvitterade Ariana FC då de snyggt tagit sig förbi i ett en mot en läge och satt bollen i bortre. Matchen såg ut att sluta 2-2 men med minuten kvar kunde vi än en gång sätta en andraboll på en hörna där Bruno Aguilera snyggt placerade bollen i mål. Matchen slutade 3-2.

Trevlig match. Vår första halva av den första halvleken höll mycket hög klass. Vi hade även en period i mitten av andra halvleken där vi fick upp tempo och spelade då bra fotboll. Däremellan drog vi ner lite för mycket på tempot med ett par tillslag för mycket. Ariana FCs spelare är oerhört skickliga individuellt och det märktes flera spelare hade erfarenhet från högre nivåer.

Laget tog en stark seger mot ett duktigt motstånd. Starkt med tanke på vi inte har någon spelare född tidigare än -01 och majoriteten är 02/03:or. Vi tackar Ariana FC för en mycket trevlig match med trevlig stämning både på plan och läktare där gästerna hade ett engagerat bortafölje.

Gästerna tog fina bilder på matchen som kan ses här!

På tisdag möter vi Div. 3-laget Tomelilla IF A på bortaplan och på fredag avslutar vi veckans matchande då vi har Lunds SK borta på Smörlyckan. Således en rolig och händelserik vecka för U19.

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier