Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
U19

Tomelilla IF A
3 - 4
Lunds BK U19
Tomelilla IF A3 - 4Lunds BK U19

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 24 mars, 19:00
Plats:Övrig plats
Tomelilla IF A (Div. 3) - Lunds BK U19 3-4 (2-1)
2020-03-24 21:30
På tisdagen gav sig U19 iväg för att möta Tomelilla IF som spelar i div3. Vi hade en bra insats mot Ariana i bagaget och ville spinna vidare på den och hitta en jämnhet.

Bra start på matchen där vi kommer runt på högerkanten, snett inåt bakåt och 1-0. Snyggt mål och en trevlig start.

Ledningen varade bara någon minut då en misslyckad rensning blev en perfekt passning till deras forward som enkelt satte bollen i det öppna målet. 1-1. Vår försäsong har bjudit på ovanligt många mål av denna sort.

Vi har sen ett fint skott i ribban och får lite tryck. Det är dock hemmalaget som tar ledningen på en fin kontring där vi gick två försvarare på samma spelare och pass och mål. Här måste vi förstå våra roller och ej lämna vår spelare för att ”hjälpa till”. 2-1 i paus.

I pausen pratade vi om att minimera risker runt eget mål och offensivt ett par löpningsvägar för att öppna upp ett kompakt TIF.

Halvleken börjar med 3-1 sen vi dräller med boll i eget straffområde och de bara tar bollen och gör mål. 

Nåja U19 ger inte upp utan spelar säsongens bästa halvlek där vi kvitterar på en djupledslöpning och placering. Kort därefter kvitterar vi efter inlägg, skarv och slutligen nick i öppet mål.

Vi var inte klara där utan har först ett stolpskott efter friläge och därefter ett inlägg där det blir skarv och vi på bortre kan placera in 4-3. 

TIF har ett jätteläge att kvittera men vår målvakt räddar. Framåt finns flera fina chanser men deras målvakt gör två bra räddningar och matchen slutar 4-3.

Sett på det hela vår första match där vi är bra 90 min. Målen är individuella misstag där laget fortfarande har en bra prestation. Andra halvlek är en fröjd att se och starkt av grabbarna att trots lite enkla mål bakåt vända 1-3 till 4-3.

Många fina prestationer idag. Roligt också att se Erik Persson i U17 spela 90 min mot div3-lag och göra det så bra! Många i laget gjorde en strålande match och idag var kvaliteten på U19-Allsvensk nivå.

Tack till Tomelilla för en oerhört underhållande, kvalitativ och spännande match!

Ny match redan på fredag då vi åker till Smöret för match mot Lunds SK.

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier