Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
U19

Lunds BK
3 - 0
Landskrona BoIS
Lunds BK3 - 0Landskrona BoIS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 september, 13:00
Plats:Klostergårdens IP
Tävling:
Matchnummer: 000443118
Samling:11:30
Lunds BK - Landskrona BoIS 3-0 (1-0)
2020-09-13 19:52
Dags för grundseriens sista hemmamatch och möte med Landskrona BoIS. BoIS låg inför matchen på nedre halvan men har enbart förlorat två matcher och har flera starka resultat tex 1-1 borta mot LB, 2-2 hemma mot Ängelholm och vinst 2-0 borta mot Falkenberg.

Vi har bra form med enbart en förlust på våra 8 matcher och tagit 13/15p på våra 5 senaste matcher. Vinst idag samtidigt som Ängelholm tog poäng hemma mot Falkenberg skulle innebära säkrat A-slutspel.

Vi inleder bra - vår bästa start i år. Hade det inte varit för gästernas duktiga målvakt hade vi tidigt haft 2-0. 

Matchen jämnar sen ut sig och BoIS har aningen mer boll än oss men de heta målchanserna uteblir. Istället kan vi ta ledningen sen Elias överlappat och hittat ett bra inspel till Dion som sätter 1-0. Ettan och tvåan i den interna skytteligan fortsätter att hitta varann. Än en gång är våra ytterbackar med i assisterna, snacka om modern fotboll. 1-0 i paus.

Andra hinner bara gå ca 15 sekunder innan vi tack vare fint presspel snor bollen och sätter 2-0. Vilken start på halvleken och skönt mål att få.

Bois har åter en del boll men vi reder ut det bra. Den bästa chansen är när de rinner igenom men lobbar över.

Vi har fina chanser att avgöra men bränner en del och får dessutom ett mål tveksamt bortdömt för offside. 

Nåja 3-0 kommer på en retur och matchen är hemma. Ängelholm vinner samtidigt sin match med klara 5-0 och vi är därmed klara för A-slutspel.

Sett på det hela är vi såklart nöjda med 3-0 mot BoIS. Vi har en del onödiga bolltapp vi får undvika framöver och släppa lite tidigare. Starten i båda halvlekarna var riktigt bra och vi är vassa framåt samtidigt som vi är svåra att göra mål på.

Vill även hylla grabbarna för många offensiva kombinationer framåt som löses i en oerhörd fart, dit den moderna fotbollen är på väg. Finns säkert någon ”Förstå-sig-påare” som inte hängt med utvecklingen och tycker vi spelar för snabbt men den kunniga delen av publiken inkl massa tränare gav grabbarna mycket beröm - med all rätt! Kul att så många uppskattar/förstår riktigt bra fotboll och stort plus till grabbarna för en väldigt väl genomförd match.

Vinsten innebar delad serieledning. För er som följt laget känns nog inte det som någon överraskning att man är i absoluta toppen och ett av de mest spännande U19-gäng föreningen haft på länge. Trots sin ringa ålder är grabbarna väldigt konsekventa ute på plan och i många aspekter spelar långt mer moget än åldern. Imponerande och stor skillnad mot tidigare år.

Nu njuter vi av segern och grundserien avslutas nästa fredag borta mot LB07. Helgen efter börjar slutspelet.
 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 25/9 19:00
0 - 4  
Fre 18/9 19:00
3 - 2  
Sön 13/9 13:00
3 - 0  
Sön 6/9 16:00
1 - 3  
Fre 4/9 19:00
2 - 8  
Lör 29/8 13:00
1 - 2  
 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier