Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
U19

Hässleholms IF
1 - 3
Lunds BK
Hässleholms IF1 - 3Lunds BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 06 september, 16:00
Plats:Österås IP B-plan
Tävling:
Matchnummer: 000443109
Samling:14:30
Hässleholms IF - Lunds BK 1-3 (0-1)
2020-09-06 20:42
På söndagen åkte U19 till Österås IP för att möta Hässleholms dito. Vi förlorade mot Hässleholm i våras i en träningsmatch med 2-4, dock hade vi dagen innan spelat en tuff match mot Mjällby och gick inte att känna igen. 

Hässleholms bästa resultat i serien är 4-0 borta mot Trelleborg (vi spelade 2-2 mot dem) och idag var en match många var lite oroliga för. Hässle är alltid svåra - inte minst på bortaplan.

På grund av sjukdomar var dagens trupp kraftigt baktung rent balansmässigt där nästan alla spelare har sin spets defensivt. 

Inledningsvis har vi svårt med det blöta underlaget och vi halkar mest runt. Hemmalaget löser det bättre och är piggare än oss. 

En kvart in i halvleken börjar vi komma in i det och har en väldigt bra period där vi skapar fyra 100%-iga chanser. Vi måste göra mål på något av dessa men avgörande beslut håller ej tillräckligt hög kvalitet. Under denna period lyckas vi dock etablera konstant tryck på offensiv planhalva och nivån är hög.

Nåja i 43:e minuten kommer så 0-1 sen Naol Ijara hittat ett tidigt kanoninspel till Dion Krasniqi som på ett tillslag slår in den. Snyggt mål och skönt att få första målet. 

I anfallet efter har hemmalaget sin bästa målchans men ett uppoffrande backspel gör att de stressar avslutet utanför. 0-1 i paus.

Andra halvlek känns inledningsvis kontrollerad bakåt men vi tappar något framåt. Visst finns det chanser att sätta tvåan men anfallen är korta och mer och mer sporadiska.

Efter 1h får Hässleholm frispark. Vi får undan förstabollen men andrabollen drar de upp i nättaket och 1-1.

I anfallet efter får vi en frispark där Elias Sigeback dyker upp på bortre och enkelt sätter bollen i mål. Skönt att omgående återta ledningen. Målet var Elias tredje denna säsong - inte illa för en ytterback på åtta matcher.

3-1 är ett egenföretag av Dion som pressar fram ett misstag, rundar målvakten och sätter bollen i öppet mål.

Hemmalaget övergår till 4-4-2 och matar bollar på en duktig targetplayer. Närmare än någon halvchans kommer de inte och matchen slutar 3-1.

Själva är vi inte nöjda med sista kvarten. Vi är väldigt junioriga i jakten på 4-1 och åker på massa omställningar där en enkel pass hade gjort vi behöll boll på offensiv planhalva. Matchens minus och något att prata igenom och göra bättre framöver. 

Sett på det hela ändå starkt att åka på svår bortamatch med ett snett balanserat lag och ändå vinna 3-1. Första målet är riktigt vackert och kommer i en bra period som vi också tar med oss. Segern var vår femte raka på bortaplan där vi har tagit maximala 15/15p och ingen match spelats på konstgräs.

Noterbart är också att Axel Johansson debuterade. Axel anslöt till oss i augusti från BPs U19.

Nästa match spelas på söndag hemma mot Landskrona BoIS. Näst sista matchen i en oerhört jämn tabell där samtliga lag 1-6 både kan nå och missa slutspelet.

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 25/9 19:00
0 - 4  
Fre 18/9 19:00
3 - 2  
Sön 13/9 13:00
3 - 0  
Sön 6/9 16:00
1 - 3  
Fre 4/9 19:00
2 - 8  
Lör 29/8 13:00
1 - 2  
 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier