Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
U19

Lunds BK
0 - 1
GAIS
Lunds BK0 - 1GAIS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 01 oktober, 14:00
Plats:Klostergårdens IP
Tävling:
Matchnummer: 000433168
Samling:12:30
U19-GAIS 0-1 (0-0)
2017-10-02 10:21
Ineffektivt U19 föll mot GAIS.

Då var det dags för vinna eller försvinna när GAIS gästade KG. Knappast ett drömmotstånd för LBK som enbart tagit 1p på de senaste 7 matcherna mot just GAIS.


Vi gör ett riktigt bra försök idag. Killarna springer, kämpar, skapar målchanser och försvarar sig uppoffrande men bollen vill inte in. Deras målvakt blev rena spöket och tog allt. Vi har även en utebliven straff som vi hade behövt. 0-0 i paus borde varit 2-0 och i andra trummar vi på. GAIS är farliga på omställningar och på fasta och på en frispark avgör de matchen med lite drygt 5 minuter kvar att spela.


0p på 2 matcher mot GAIS kunde eller borde varit 4 eller med lite flyt till och med 6. Men att göra mål är viktigt i fotboll och antal chanser räknas ju inte när tabellen skall sumeras.


Visst finns det smådetaljer i spelet som är frustrerande när bollen inte vill in - men sett på det hela är det svårt att vara missnöjd med killarnas insats då man inte missar chanser med vilje. Allt vi kunde påverka försökte vi påverka och detta är med god marginal vår bästa insats någonsin mot GAIS i U19-sammanhang. Vi gör en av säsongens bättre matcher men det räckte tyvärr inte. Hade varit än surare om vi inte fått ut det vi kan men alla gjorde som sagt ett riktigt bra försök som borde räckt.


Vi vill samtidigt gratulera GAIS och sympatiska ledare till vinsten och klarat kontrakt. Tycker deras tränare sammanfattade våra killars insats rätt bra med att man ser inte på er att ni ligger där ni ligger i tabellen, ni springer, kämpar, spelar bra och har massa energi och engagemang trots många förluster. Lätt att spelare i liknande sits ger upp. Sen märks det å andra sidan ni ligger där ni ligger för då saknas det lilla flytet och det blir stolpe ut. Precis så är det och våra unga grabbar har gjort det bra trots det resultatmässigt gått motigt. Vi utvecklas hela tiden och på våra 11 sista matcher har vi egentligen bara gjort en dålig match (Öster).


Självklart surt att åka ut, det tycker nog alla som är lite tävlingsmänniskor och sysslar på fotboll på denna nivå. Har säsongen varit katastrof, nej verkligen inte. Ingen skam att som div2-klubb och dessutom seriens yngsta lag åka ut mot äldre lag från superettan och allsvenskan och säsongen har ur ett utvecklingsperspektiv för föreningen varit en av de främsta:


- 2 killar har regelbundet blivit kallade till landslaget, den ene blev värvad till Italien och den andre till MFF.

- Våra 3 01or som spelar U19-fotboll med 3 år äldre har nu samtliga kommit med i Skånelaget.

- Fem av våra 98or har spelat i A-laget denna säsong som topplag i div2.

- Ytterligare spelare har redan nu tränat med A.

- Fjolårets U19 bestod av tre spelare som hade U17-ålder, vilket ansågs ungt. Årets består av det dubbla (6 stk 00or) och dessutom 3 killar med P16-ålder (01-or). Detta i landets bästa 98-serie med idel elitföreningar. Detta unga lag slår IFK Göteborg, kryssar mot Kalmar och uddamålsförlust x2 mot serieledande Elfsborg som troligen är landets bästa U19-lag.


Det är ett väldigt lovande U19-lag som varit lite lite för små för kostymen i år, men som skaffat sig erfarenheter och kommer väldigt bra rustade för framtiden. Nya tag i div1 nästa år och lite nytt motstånd, bla Helsingborgs IF och även denna serie bjuder på bra motstånd. Men först o främst skall vi avsluta säsongen med två bra matcher mot BK Häcken och Falkenberg. Resan slutar inte för att vi trillade ut, den har bara fått en ny destination och vi är snart tillbaka!




<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier