Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
U19

Ängelholms FF
1 - 1
Lunds BK
Ängelholms FF1 - 1Lunds BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 september, 14:00
Plats:Ängelholms IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000433150
Samling:12:30
Ängelholms FF-U19 1-1 (0-1)
2017-09-18 10:24
U19 var 3 minuter från vinst i Ängelholm.

På lördagen spelade vi en viktig match borta mot Ängelholm. Sjukdomar, avstängningar och krock med A ställde till det men det var bara att gilla läget och istället trycka på att direkt hitta rätt från den bedrövliga Östermatchen. ÄFF är ingen favoritmotståndare och på två års möten har vi 0-1-2 som facit.


Ängelholm började bäst och sprang som tusan i början. Ängelholm har väldigt tydliga spel- och rörelsemönster och vi hade gjort vår läxa och pratat om hur vi skulle agera bakåt. Låsning av ena mittbacken samt aggressivt upp i press på deras yttermittfältare för att förhindra dessa att vända upp eller skarva till löpande ytterbackar. De är oehört skickliga på dessa rörelser men går samtidigt att straffa om man direkt spelar in i ytan bakom som skapas när yb fyller på.


Efter halvtimmen tar vi ledningen just efter en sådan press på yttermitt där vi till och med vann boll. Pass bakom löpande yb och vi kom fria på kanten. Sistatouchen ser ut att bli lite lång men bollen ligger fri framför målvakt och vi kan dunka upp den i nättaket, 0-1. Skönt o göra mål på saker vi tryckt på inför match och cred till grabbarna som följer uppsatt plan.


Halvleken är ställningskrig där det mesta som skapas är via fasta situationer. Vi försvarar oss mycket bra och 0-1 i paus. Skall man gnälla på något är det att våra avgörande passningar sista 10 fastnade på motståndarnas backar istället för att slås med marginal bakom.


Även andra är bra inledningsvis och det känns tryggt. ÄFF lyckas dock göra 1-1 på en fast situation men det är avvinkat för offside. ÄFF har även ett andra mål bortdömt för offside men här var det ett par meter så inte mycket att diskutera. De har även en andraboll som går 1cm utanför stolpen, puh. ÄFF har en del boll men vi har ett par riktigt fina kontringschanser och på ett inspel är det nära 0-2.


På slutet trycker ÄFF på med allt de har och vi tvingas ta 2 gula (båda innebär avstängningar) för att stoppa farliga lägen. På en av dessa slås bollen direkt till friläge, men pga varningen skulle det komma ny signal och det hela fick gå om. Här tjänade vi på att få en varning och många i publiken tyckte domaren skulle hoppa över att följa regelboken o skippa både kort o ny signal. Som regelboken säger: Domaren skall använda visselpipan för att återuppta spelet efter att det blivit stoppat för varning eller utvisning. Tur för oss att det var domaren och inte publiken som dömde matchen :)


Med 3 minuter kvar blir vi lite petigt avblåsta för att ha kastat ett inkast 1m från fel ställe. ÄFF får igång spelet och vi har 2 chanser på mittplan att stoppa det hela. De får istället till en jättefin passningskombination som friställer en spelare och 1-1 intill bortre stolpen. Otagbart för en annars utmärkt Tobbe i målet. Visst kan vi gnälla att vi inte tog frispark i tidigt skede och varför läste vi inte det inspelet på ett tillslag till tredje spelaren i rörelse, men någongång gör faktiskt motståndarna något bra också (även om Lagerbäck nog inte hållt med och tex Zlatans byca från halvplan mot England är iofs en helt okej prestation, men man kan ju alltid se över försvarsspelet i den situationen...).


Matchen slutar 1-1.


Surt att tappa så sent och grabbarna som gör en finfin match, inte minst med tanke på förutsättningarna, förtjänade verkligen att vinna idag (sett till kämpaanda och taktiskt utförande, men sett till matchen var inte ÄFFs kvittering orättvis utan oavgjort ganska speglande).


Skönt ändå att hitta rätt direkt efter magplasket i Växjö. Bortsett från den matchen har vi i höst satt försvarsspelet bättre än i våras och skulle behöva göra ytterligare några mål framåt för att ta våra treor.


Nytt försök på söndag då höstens formlag Halmstads BK kommer på besök. Matchen i Halmstad slutade 6-2 och vi behöver spela vår bästa fotboll för att rubba Hallänningarna.


Våra streckkonkurrenter BoIS och GAIS förlorade båda i helgen (0-10 hemma mot IFK Göteborg, respektive 1-4 borta mot Elfsborg). Vi har 4p upp till GAIS som möter Kalmar hemma kommande helg för att sen åka till Lund helgen därpå. 4 matcher återstår enligt:


Omg23

Mjällby-BoIS

LBK-Halmstad

GAIS-Kalmar


Omg24

LBK-GAIS

Häcken-BoIS


Omg25

Falkenberg-GAIS

Häcken-LBK

BoIS-ÄFF


Omg26

GAIS-Halmstad

Öster-BoIS

LBK-Falkenberg

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier