P15 (Födda 05)

Serieseger i sydvB, Vinst med 4-3 borta i seriefinalen mot Vellinge
2020-10-10 09:02
Jubel i gänget!!
Vi avslutar sydvB som obesegrade genom hela serien, (inkl vårens serielösa), detta var LBKvit 16e raka seger!!
Som avslutning mötte vi Vellinge IF borta. En tuff borta match, sen fredag kväll som laget var spända inför. Vi visste att en vinst, lika eller förlust med max 4 mål skulle ge oss en serieseger!

Vellinge var sugna på att ställa till det för oss, dagen till ära hade Vellinge valt att ta med 7 av sina ordinarie SkåneA spelare. Ett "grepp" som vi vant oss vid att hantera då en del lag ofta gör så då man skall möta just Lunds BK.
Vi ser det dock som en grym möjlighet att få möta duktiga spelare, mäta sina krafter och växa med uppgiften. Det kan man minst sagt säga att vi gjorde i gårdagens final!!!!!!

Det började dock inte så lysande! Tjoff tjoff så stod det 3-0 till Vellinge efter 12 minuter!
Vi var tagna av stundens allvar det kunde vi klart konstatera! MEN !
Sen kom vändningen och den gott folk gick inte av för hackor!

Att ta sig samman på detta sätt, mentalt nedbrutna till att uppträda som hänsynslösa monster, trots sjukt underläge på planen är en bedrift som vi kommer att tala om länge!!
Trots att laget missar en straff, dunkar vi in 1, 2,3, och 4 mål!
Laget tog totalt över matchen, började spela den fotboll vi kan och övar på, Vi var oerhört starka, visade en mental karaktär som närmast kan liknas vid "superhjältar"! Vårt fysiska övertag fick vi uppleva igen då motståndaren stod på knäna sista 20.
Vellinges tränare "slet sitt hår" ungefär som matadoren i Ferdinand, men han kunde inget annat göra än att beskåda faktumet att LUNDS BKvit var det bättre laget och vann mycket rättvist.

Vinsten i serien är en framgång för hela vår drygt 40 manna starka trupp! Alla har bidragit till framgången, Den ide vi har att alla tränar med alla, gynnar och utvecklar alla!!!

Vi tackar Vellinge och övriga lag för matcherna i serien,
det har i huvudsak varit schyssta och korrekta ledare och spelare vi fått träffa på, vilket vi i Lunds BK är glada för! Vi ser fram emot att få mötas igen, kanske i träningsmatcher framöver.

kör hårt alla! / Tränarna Lunds BK

Följ laget på insta!!2020-06-24 10:19