P16 (Födda 04)

SERIESEGER i Skåneserien samt topplacering i Sverige!
2020-10-12 09:27
Lika delar härligt och bittert avslut på säsongen. En fantastisk säsong tar sitt slut på 2 helt olika sätt!
SERIESEGER (Eskilsminne-Lunds BK 1-4)!
Under lördagen åker vi till Helsingborg för att möta Eskilsminne i Skåneserien. Förutsättningarna är klara minst 1 poäng och vi har seriesegern. Vi känner av pressen men låter inte den följa med in på plan. Ett starkt Eskilsminne skapar ett par vassa lägen initialt därefter spelar vi oss in i matchen. Vi uppträder stabilt, homogent och kämpar för varandra. Hunger, aggressivitet gör att vi har en vass återerövring och fina omställningar varvat med fint etablerat bollinnehav och anfallsspel. Vi skapar många lägen och vårt första mål är fantastiskt fint. Eskilsminne lyckas reducera till 1-2 men kommer aldrig riktigt nära, vi har kontroll. Vi lyckas denna gång döda matchen med 1-3 och 1-4. Seriesegern är vår. Detta lag har utvecklats enormt mycket de senaste månaderna och visar att man är mogen för tuffare motstånd på högre nivå. Flera spelare visar också att den bredd vi har innebär att vi har ytterligare spelare som kommer att få och ta chansen på högre nivå! Det är bredden som är grunden i en framtida spets!

Nationell serie slutspel grupp A1 (Kvarnby- Lunds BK 1-3)
På söndagen åker vi för en av slutspelets tuffare matcher, Kvarnby som vi alltid har problem väntar i en bortamatch där vi måste prestera. Förutsättningarna var lika mellan oss och MFF. Lika poäng. Vinst var i stort sett ett måste då MFF hade avhängda Ystad i sin sista match. Fokus var istället på vår egen insats. Vi gör fantastiska första 20 min där vi skapar flera fina chanser. Vi får också ledningen som frukten av en hård press högt i plan. Därefter tappar vi vårt spel, istället för att sätta våra chanser skänker vi bort ett mål i en kombination av slarv och ofokus under en defensiv omställning. Vi tar ett ordentligt snack i halvtid, full gas framåt. Vi går för det, och som grabbarna jobbar. Vi skapar 4-5 st 100%-iga lägen som ska vara mål. Vi får också hål på dem 1-2 och 1-3 kommer. Vi tar en viktigt seger. Trots det är besvikelsen total när vi inte kommer vidare till semifinal, vi faller på målskillnad. Någonting att kunna hantera. Dock känns det extra bittert och frustrerande när vi vet att ett normalt duktigt Ystad givit upp och inte ens försöker i de 2 sista omgångarna. Trelleborg och MFF är duktiga men 19-0 i de 2 sista matcherna sänder signaler som gör att man undrar kring Fair play?
Sånär som på uddamålsförlusten (3-2) i omgång 1 mot Halmstad BK så går vi genom hela Nationella serien obesegrade, en fantastisk prestation, där vi spelat fotboll på en otroligt hög nivå som också ger oss fog för att tillhöra de 6-7 bästa 04-lagen i Sverige. Här är vi för att stanna!

Bemaning av Caféet 20182018-01-09 12:47
2017-05-08 14:00