P13 (Födda 06)

Eskilscupen 2019
2019-09-05 22:22

Eskilscupen 2-4/8

Ännu en intensiv och lärorik cuphelg är avklarad. Denna gången i Helsingborg. På grund av det korta avståndet valde vi att göra det till en dagcup, utan övernattning. Detta innebar körning fram och tillbaka tre dagar i rad och hade inte gått att genomföra utan våra pålitliga föräldrar. Stort tack för hjälpen och stödet under matcherna.

Det blir inte samma känsla när man inte bor över. Det blir inte samma möjlighet att umgås och svetsa samman laget så som vi vill. Vi var dessutom på olika idrottsplatser i Helsingborg, vilket gjorde att vi inte kunde titta på varandras matcher förrän sista dagen. Fram till dess var det som att vi var med i olika cuper och det var lite tråkigt. När vi väl fick möjligheten att stödja varandra var det kul att se att det lag som åkt ut med självklarhet stannade kvar och tittade på det andra laget.

Trots allt är det nog bra med en blandning av cuper nära och långt borta. Det är kul med cup och då vill vi erbjuda möjligheten att vara med även för dem som inte har möjlighet att vara hemifrån flera dagar.

Nu blev de här dagarna lärorika på ett annat sätt än i tidigare cuper där vi till slut har blivit slagna av starkare motstånd. Det ena laget var lite trögstartat efter sommarvilan för att sen komma upp i ett bra matchtempo med stundtals riktigt bra spel. Tyvärr var det genomgående så att det var förtvivlat svårt att få in bollen. Till slut blev det sorti i sextondelsfinalen i C-slutspelet i en fullständigt ensidig match där man lätt kunde räkna till tio klara målchanser för oss bara i första halvlek varpå våra motståndare lyckades trycka in ett mål på en fast situation. Om man nu ska tillåta sig en för oss fördelaktig analys så här i efterhand är det många av våra motståndarlag som sätter upp en riktigt snabb och stark spelare på topp för att sedan försöka nå honom med långa bollar hela tiden. Detta kan vara effektivt om man är resultatinriktad, speciellt när det är så korta matcher och förhållandevis trånga planer, som vissa var, då det är svårt att få hål på ett försvarande och kontringsinriktat lag. Vi vill bygga upp våra anfall bakifrån, med kortare passningar och många av målen som vi gjorde involverade flera spelare och efter snygga inlägg. Det enda riktigt bra motståndet gick sedan till final i B-slutspelet. Där lyfte vi oss och gjorde en helt jämn match. Positivt var också att se hur de nya spelarna Elias och Hector kom in och tog för sig i laget.

Det andra laget fick ett tidigt avbräck när Atheer bröt handleden i slutet av första matchen. Verkligen tråkigt för Atheer som nu kommer att ha gips i sex veckor. Detta är det femte handledsbrottet i laget under det senaste året. Anmärkningsvärt! Detta till trots stod detta lag för en imponerande laginsats cupen igenom. Efter ett bra resultat och en andra plats i gruppspelet var vi nära att nå A-slutspel. Återigen var det ineffektivitet som stoppade oss och det blev B-slutspel på söndagen. I sextondelsfinalen mot Kållered spelade vi fantastisk fotboll i 35 minuter. Vi ledde klart med 2-0 när de lyckades få in en boll och de psykologiska krafter som sätter in när ett lag jagar och ett lag blir jagat är ibland skrämmande starka. Vi blev osäkra och stressade och de var stärkta av sitt mål och lyckades göra ett mål till av rena farten. Som tur är har vi tränat mycket på straffar! Våra spelare tar varje chans till en straffsparksläggning på träningar. Vi tränare är väl måttligt roade, men nu har vi vunnit två straffsparksläggningar i rad. Efter en stabil 1-0-seger mot Lödde i åttondelsfinalen ställdes vi mot Bors i kvartsfinalen. Vi mötte de även i gruppspelet och spelade 0-0. Detta blev ytterligare en jämn och hård match, stundtals alldeles för hård. Vi försöker förbereda spelarna på att det kan bli fysiskt hårda matcher. Sån är fotbollen och den kommer bli mer och mer fysisk ju äldre våra spelare blir. Tyvärr var vi i detta fall inte förberedda på den fysiska nivå som motståndarlaget spelade med. Det gick så långt att vissa av våra spelare blev rejält skrämda och helt enkelt inte tyckte att det var roligt att spela mer. Domaren försökte göra sitt och talade med vissa av spelarna, men det hade ingen effekt, och motståndarlagets tränare tog inte sitt ansvar och plockade ut de spelare som fortsatte trots tillsägelse att spela fult. Man kan fundera på om vi som ledare kunder ha gjort något för att skydda våra spelare, men det är svårare att agera när det gäller andras spelare som man inte känner. Man får lita på deras ledares omdöme. Nu drabbades vi inte av några allvarliga skador i matchen, men det var lite tråkigt när det visade sig att våra motståndare drog fördel av att spela ganska fult.

Men som sagt, riktigt bra laginsatser, och vi fortsätter spela vår fotboll, och den handlar om bollinnehav och inblandning av så många spelare som möjligt. Och den handlar om schysst spel och kompisanda.

Eskilscupen 20192019-09-05 22:22
Skadevi Cup 20192019-07-16 14:53