P17 (Födda 06)
Upp och ner i lärorika internmatcher!
2021-06-10 10:44

P15-1 vs U16 4-3 (2-2)

Match mot våra äldre kollegor som till vardags spelar U16 Nationella. Vi var revanschsugna dels på vår slöa match i söndags (vinst 2-0 mot Åstorp), dels på motsvarande match i höstas där U16 vann hela 7-2. Roligt att se om några pusselbitar fallit på plats sen dess och nu skulle försvarsspelet/organisationen bli testad på riktigt.

Pigg start och 1-0 till P15 redan efter halvminuten. Efter några fina minuter har vi sen vår jobbigaste kvart i matchen där vi spelar smått och gör många enkla misstag samtidigt som U16 spelar boll riktigt bra. U16 kvitterar logiskt till 1-1 efter fin vändning och skott. De kan även utöka till 2-1 och Maradona hade nog haft en glädjetår i ögat när han ser att guds hand även används 2021 :) Nåja grabbarna låter sig inte nedstämmas av det. Först har vi ett skott klockrent i stolpen innan vi kan kvittera till 2-2 på straff. 2-2 i paus.

Vi börjar andra likt första med mål direkt. Ett fint klapp-klapp-spel där vi tyvärr snubblar i fritt läge men snappar upp andrabollen och stänker dit 3-2. Nu har vi en bra period där vi har kontroll på matchen. Lite oturligt blir det ändå 3-3 där vi missbedömer en frispark. U16 har sen en superchans till 4-3 men Felix i mål visar vilken duktig målvakt han är och till och med limmar bollen.

Vi sätter hyfsat omgående 4-3 på hörna och i slutet har vi en megachans till 5-3 på ett inspel men drar bollen utanför framför fritt mål från en halvmeter. Tröttheten sätter sina spår i vår första match med tiden 2x45. Vi håller ut och en småtrevlig internmatch slutar 4-3.

Nyttigt för oss att få chans att periodisera matchen - i perioder spela hög press, i perioder ligga lägre och vara bekväma med att motståndarna har mycket boll - men på rätt ställen. Inställningen på grabbarna var 10/10 och idag ger vi våra äldre kollegor en rejäl fight och passar samtidigt på att önska dem lycka till i kommande match i nationella serien!

P15-2 vs P16 1-4 (1-2)

En match där vi inte alls är med från start. P16 tar rättvist ledningen och kan utöka då vi bjuder på ett mål. Sista 20 på första är mycket bättre och nu är vi igång. Vi har ett bra skott utanför innan vi reducerar efter ett väggspel vid halvcirkeln. Kort därefter fint inspel men vi drar dessvärre bollen över från nära håll. 1-2 i paus och vi hade kommit in i matchen.

Första halvan av andra är jättebra och vi står upp fint mot våra äldre kollegor. Lite trubbiga framför mål och vi får inte utdelning. På slutet kroknar vi och P16 gör två mål och vinner rättvist med 4-1.

Lärdom blir starten, lika bra som det var mot Hyllie - lika illa var det idag. Väldigt passivt och lite engagemang och P16 fick ett försprång vi aldrig lyckades reparera. Starten måste vi lösa bättre mot LB på lördag.

Ytterligare lärdom är kommunikationen på plan och vad vi gör när vi inte har/får information. Vi chansar för mycket och tappar kontrollen, vilket idag kostar två mål. Strålande att bli testade på detta mot ett lag som straffar oss för våra felbeslut och tack till P16 för en utvecklande match för våra unga talanger som fortfarande har mycket att lära :)