U16 (Födda 03)

P13: Lunds BK - Bjärreds IF (1-2)
2016-02-07 10:24
Äntligen dags revansch för debaclet i Borgeby där vi förlorade mot BIF med 13-1. Förutsättningarna var dock inte det bästa då vi drabbades av sjukdom. Vi lyckades dock komplettera med två spelare vilket gjorde att vi var i speldugligt skick.

BIF rivstartade och pressade tillbaka oss på vår egen planhalva större delen av det inledande 7 minuterna. Men i den 8:e minuten kunde vi etablera lite spel på Bjärreds planhalva vilket resulterade i en frispark 10 meter utanför straffområdet. Leon som var den som drogs ner tog själv hand om frisparken. Leon drog på ett "lobbskott" som dalade in strax under ribban och Bjärreds målvakt fick inte riktigt grepp om bollen. 1-0 till Lunds BK. Därefter blir spelet jämnare men Bjärreds IF lägger in en offensiv sista 5 minuterna. Men vi håller ihop försvaret och kan gå till halvtidsvila i ledning.

Andra halvlek hinner knappt starta innan Bjärred kvitterar efter 23 sekunder. Delvis berodde det på att vi missade plocka in en vänster ytterback som kom in sent och domaren blåste igång innan vi var klara. Hela mittfältet sprang bort sig och släppte helt Bjärreds höger ytter- och mittforward. Inga som helst problem för BIF att spela sig förbi vårt försvar och så var det 1-1.

Nästa BIF mål kommer i princip i anfallet efter. Det blir en tilltrasslad situation framför mål och vi lyckas inte få kontroll på bollen eller rensa undan utan bollen letar sig in vid vänstra stolpen utan chans för Jonte i målet.

BIF fortsätter att pressa oss men vi håller emot och matchen slutar 1-2.

Vårt eget spel då. Ja, vi kämpar bra och lyckas försvara oss bra. Det defensiva målvaktsspelet är jättebra. Vi lyckas vid några få tillfällen att spela det spel vi tänker oss men det är inte lätt mot lag av BIF kaliber.
Så vi har en del att förbättra. Jag kan notera bland annat följande: Vi är för långsamma i pressen, vi är för långsamma när vi ska flytta upp spelet. Vi väljer oftast att spela tillbaka bollen i den ytan bollen kommer ifrån i stället för att hitta nya ytor vilket gör att vi blir fastlåsta. Vi blir stressade under press och spelar bort en otrolig massa bollar rakt i famnen på motståndarna. Vi har för dålig rörelse på små ytor. Vi är för dåliga på att skapa speldjup bakåt

10´  1-0 Lunds BK (Leon)
31   1-1 Bjärreds IF