Seger för Lunds BK mot FC Trollhättan 2 - 1
2017-10-28 17:30

Årets viktigaste match på Klostergårdens IP spelades igår mellan LBK och FC Trollhättan. Det var första kvalmatchen för en plats i Division 1 - 2018 för LBK och förutsättningarna var att LBK skulle vara klara för division 1 vid seger. Så blev det och slutresultatet skrevs till 2-1 efter mål av Admir Osmancevic och Viktor Wernersson. Nästa helg väntar den avslutande matchen för Krubban i kvalserien mot Eskilsminne IF som då kommer att avgöra om det blir FC Trollhättan eller Eskilsminne IF som gör LBK sällskap i division 1.

GRATTIS KILLAR !!!

Det var mycket som stod på spel i gårdagens match mellan LBK och FC Trollhättan. Den hårda blåsten bidrog till att göra det svårt för lagen att få till ett ordnat spel. Bortalaget hade något större bollinnehav i den första halvleken även om LBK lyckades hålla spelet uppe någorlunda. De gula släppte egentligen inte till några riktigt vassa målchanser för bortalaget under den första halvleken samtidigt som LBK fick lita mer på sitt fina omställningsspel. Det enda som var i närheten att räknas som målchans för FCT i den första halvleken var en hårt slagen frispark från ungefär 25 meter som Markus Norman inte hade några problem att tippa över sin egen ribba.

LBK hade 10 minuter in i matchen ett bra avslut från Gustav Hillstedt även om han tvingades avsluta med högerfoten. Bästa möjligheten för LBK var en frispark i slutet av halvleken från 18-19 meter och den här gången kunde Gustav klippa till med vänsterfoten och bollen gick någon decimeter över ribban.

Halvtidsresultatet alltså 0-0 och det kändes ganska bra med tanke på den starka medvinden för LBK i den andra halvleken men framför allt för att vi alla på läktaren vet hur starkt det här laget är i slutet av matcherna. Gott hopp alltså inför den andra halvleken.

LBK tog kommandot direkt i inledningen av den andra halvleken och Kristian Mjörman hade ett bra vänsterskott som bortakeepern dock lyckades få kontroll på.

I den 50:e matchminuten får så Admir Osmancevic en passning några meter in på bortalagets planhalva. Admir vänder bort en försvarare i samband med bollmottagningen och sätter högsta fart mot bortamålet. Strax utanför straffområdet lurar han ytterligare en försvarare och skaffar sig ett bra skottläge inne i straffområdet något till höger om målet. Det första skottet täcks av en försvarare men på returen gör Admir inget misstag utan placerar in bollen intill målvaktens högra stolpe. 1-0 för Krubban och lyckan är total såväl på planen som på läktaren.

I det här skedet börjar FC Trollhättan att trycka på framåt och detta skapar ytor för LBK:s vassa omställningar. Markus Norman gör en klassräddning på en farlig nick i den 61:a spelminuten.  Någon minut senare bryter Gustav Hillstedt ett uppspel från FCT några meter in på motståndarnas planhalva. Gustav avancerar några meter och gör en fantastiskt fin framspelning till Viktor Wernersson som kommer i ett friläge och sätter 2-0 för hemmalaget.

Bortalaget ökar nu trycket på LBK, flyttar upp folk i anfallet och börjar lyfta in bollar i straffområdet så ofta de kan. Detta ger till slut resultat när FCT i den 80:e matchminuten reducerar efter att LBK inte har lyckats rensa bort en av många andrabollar ordentligt.

De gula blir nu ordentligt pressade och lyckas nätt och jämt hålla undan. Bortalaget har i slutet även ett bra skottläge i höjd med straffpunkten men där FCT-anfallaren misslyckas med skottet. Men även under den sista kvarten av matchen skapar LBK några farligheter bl a genom inbytte David Sax som får till ett bra skott men som räddas av bortakeepern.

Efter 5 minuters övertid blåser domaren av matchen och LBK står som segrare med 2-1. Överlyckliga LBK-spelare startar firandet tillsammans med ledare och oss fans på läktaren. En härlig stund för oss alla som är engagerade i Lunds BK.

Matchen präglades av ställningskrig i 95 minuter och båda lagen gick verkligen för vinst i den här matchen. FC Trollhättan är ett duktigt fotbollslag med många etablerade spelare. Därför är det ännu mer imponerande att LBK-laget samlar ihop sig och håller huvudet kallt när det gäller som mest.

Segern för LBK kommer efter en mycket fin insats där man genom en mix av hårt arbete, rätt inställning, erfarenhet, talang och kunnande visar att det det här LBK-laget hör hemma i division 1.

Hela laget ska självklart ha en stor eloge idag. Försvaret med Mackan, Gustav, Martin O, Emil och Oliver får slita hårt för att freda sitt mål. Mittfältet med Kristian, Martin J, Jesper och Viktor W gör ett jättejobb både offensivt och defensivt. Fredrik och Admir i anfallet som visar vilken kvalitet de håller. Kalle, Simon och David som får en svår uppgift att komma in när det gäller som mest och gör det på ett bra sätt. På bänken även Andrej och Tobias som idag fick vara backup och som hjälper sina kompisar på planen.

Extra beröm för insatsen går till Gustav som under hela matchen är aktiv och delaktig även i anfallsspelet och som slår en avgörande passning till Viktor på LBK:s andra mål. Mackan ska också ha extra beröm för insatsen i målet där han gör ett par avgörande kvalificerade räddningar. Även Admir förtjänar extra beröm för insatsen vid det förlösande 1-0-målet för Krubban.

Grattis till avancemanget till Division 1 säger vi till tränare Stefan Jansson och hans team och såklart till vår sportchef Bosse Cronqvist.

En match återstår innan det är  dags för semester för våra gula hjältar och det är den avslutande kvalmatchen mot Eskilsminne IF nästa lördag den 4/11 på bortaplan på Harlyckans IP i Helsingborg.

STARTELVA

Gustav Hillstedt