Matchreferat Lunds BK- BK Olympic !
2018-02-26 11:46

Årets första hemmamatch innebar även årets första seger då BK Olympic besegrades med 4-2 (1-0)

LBK startade matchen piggt och dominerade stort från start. Vi hade bra spelbarhet centralt och tog oss därifrån ut på kanterna och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Redan efter 6 minuter kom en logisk ledning sen vi fått en straff, som Norlla säkert förvaltade.

Vi skulle förvaltat våra chanser på ett bättre sätt  men vi missade våra avgörande passning/löpning och målen uteblev. Det skall väl tilläggas att gästernas målvakt även gjorde ett par fina räddningar och höll kvar sitt lag i matchen.

Sista kvarten i första  tappar såväl rörelse och kommunikation. Olympic kommer in i matchen utan att skapa några riktigt vassa chanser. 1-0 i paus.

Redan i tredje minuten i andra drar vi på oss en onödig frispark strax utanför halvcirkeln och Olympic får på ett bra skott och det var kvitterat, 1-1.

Efter ungefär en timme gör LBK 6 byten och lite pigga ben. I mitten av halvleken tar vi tillbaka ledningen sen Overgaard kommit högst på en hörna och når Admir som skarvnickar bollen i mål.

Dessvärre tillåts gästerna att kvittera än en gång då Olympic vänder upp på vår planhalva och vi missar att falla. Djupled bakom vår backlinje och en enkel placering i mål, 2-2.

Två onödiga kvitteringar och trots att Olympic höjt sig var vi det bättre laget och på slutet avgör vi rättvist denna tillställning då Kristian sätter 3-2 på volley och Måns punkterar matchen med 4-2 efter en skolbokskontring. Matchen slutar 4-2.

Som förväntat på försäsongen lite upp och ner. En del sekvenser idag är riktigt bra men vi måste höja vår lägstanivå och inte få perioder likt sista kvarten i första.  Avslutningsvis jobbar vi vidare med vår effektivitet/beslutsförmåga på sista tredjedelen och målen bakåt kommer till lite för lätt på felbeslut som vi får försöka städa bort.