Matchen / Genrep Lunds BK- Halmia
2018-04-03 12:05

På annandag påsk spelade herrarna sitt genrep då division 2-laget IS Halmia gästade KG. Halmia har på försäsongen mött två av våra seriekollegor, Torn och Ängelholm, där båda matcherna slutat med Halmiaförlust 1-2.

Pigg start av LBK som tidigt tog tag i matchen. Det var nära ett par gånger men det ville sig inte riktigt framför mål. Närmast var vi på ett inspel där Halmias målvakt gör en bra räddning framför Andreas Birgersson samt en nick på hörna från Stefan Arnshed precis ovanför ribban i fritt läge. Halmia jobbade sig efter hand in i matchen utan att skapa de riktigt klara chanserna. 0-0 i paus.

LBK dominerade stort inledningen av andra och det var tryck mot Halmias mål. Vi kunde rättvist ta ledningen då Gustav Hillstedts fina inspel tillslut nådde Kristian Mjörnman som stötte in bollen från nära håll. I denna period borde hemmalaget avgjort matchen då vi missade en handfull riktigt klara lägen.

Halmia jämnade ut spelet sista kvarten och får två fina chanser - först en frispark som Marcus Norman räddar, sen ett skott i slutsekunden där bollen till slut rensas på mållinjen innan domaren blåser av matchen .

Skönt med vinst i genrepet och att hålla nollan mot ett såpass duktigt lag som Halmia. Vi har en kvart i respektive halvlek där vi behöver spela smartare men sett på det hela gör vi en gedigen insats såväl offensivt som defensivt och avslutar försäsongen med tre bra matcher, vilket lovar gott inför stundande seriespel.