SÄSONGSPREMIÄR FÖR LUNDS BK
2018-04-08 11:11

Förlust i säsongspremiären för Lunds BK:s herrar mot seriekollegan Torns IF. Slutresultatet 1 - 2.

LBK-spelarna såg tagna ut av stundens allvar i den första halvleken. Det var inte mycket som stod att känna igen varken i spelet eller den arbetsmässiga insatsen.

När sedan bortalaget lyckades göra matchens första mål i den 3:e matchminuten på en frispark från egen planhalva så blev det uppförsbacke för LBK hela matchen igenom. Det var en frispark som seglade över hela LBK-laget inklusive Jakob Tånnander i LBK-målet.

I den 12:e matchminuten gjorde bortalaget sitt andra mål för dagen då LBK låg fel i de defensiva positionerna och plötsligt var ställningen 0-2. De gula lyckades aldrig hämta sig från detta under den första halvleken även om det skapades någon halvchans i slutet av halvleken.

I den andra halvleken var det ett revanschsuget LBK som tog initiativet direkt. Ett fint LBK-anfall på högerkanten som avslutas med ett väl avvägt inlägg från Admir Osmancevic till Andreas Birgersson som trycker in LBK:s reducering i Tornmålvaktens vänstra kryss. Reducering till 1-2 i den 47:e matchminuten.

Några minuter senare får Andreas Birgersson utgå p g a skada och in kommer Martin Johansson på innermittfältet. LBK har nu initiativet och skapar en hel del chanser där bl a Gustav Hillstedt och Geronimo Balint är nära att näta.

Matchen är nu inne i ett avgörande skede och i den 62:a matchminuten sker tyvärr en tråkig händelse. Efter en närkamp mellan LBK:s Norrolah Amiri och bortalagets vänsterback tillika lagkapten så kastar sig den sistnämnde till marken och tar sig för ansiktet. Domarteamet tar ett felbeslut en varning hade varit befogad men LBK-spelaren får rött kort direkt. Mycket tråkigt för alla inblandade och detta hoppas vi få slippa se på fotbollsplanen igen.

LBK repar mod och fortsätter att jaga kvitteringsmålet. Tränare Stefan gör några byten när Christoffer Levi kommer in istället för Carl Annerstedt och Emil Pedersen kommer in istället för Jesper Möller. Det skapas en hel del farligheter som t ex i den 79:e  matchminuten då Admir Osmancevic har ett bra läge att kvittera men rullar bollen precis utanför bortamålvaktens högra stolpe.

Sammantaget var man i LBK-lägret missnöjda med insatsen. En väldigt dålig matchinledning som satte tonen för matchen. Man lyckades i den andra halvleken inte kompensera för den bleka insatsen i den första halvleken. Det är svårt att hitta några toppar i LBK i den här matchen men Geronimo Balint och Gustav Hillstedt i LBK-försvaret gjorde godkända insatser.

Nu tar vi nya tag och ser fram emot nästa seriematch som är mot Kristianstads FC. Matchen spelas på lördag 14/4 kl 16.00 på  bortaplan.

DAGENS STARTELVA

Jakob Tånnander

Gustav Hillstedt

André Strandberg