SEGER FÖR LUNDS BK MOT KRISTIANSTADS FC
2018-04-14 17:57

Årets första 3-poängare för LBK:s herrar kom i dagens bortapremiär mot Kristianstads FC. Slutresultat Kristianstads FC - Lunds BK   0 - 1.

Målskytt i LBK var mittbacken Martin Overgaard som nickskarvade in 0-1 och ledning för LBK. Martin blev också vald till matchens bäste spelare.

UPPDATERAT SÖNDAG KL 18.00 !!!!!

Det var ett revanschsuget LBK-lag som åkte till Kristianstad efter den svaga insatsen i säsongs-premiären. Man visste i LBK-lägret att en rejäl utmaning väntade i årets första bortamatch mot Kristianstad FC. Det var ett hemmalag som hade spänt bågen ordentligt och var fast beslutna att inkassera 3 poäng och årets första seger.

LBK:s matchtrupp blev tyvärr ytterligare decimerad under det sista dygnet före matchstart p g a

sjukdomar och skador. LBK-tränarna Stefan Jansson och Anders Persson hade dock en tydlig matchplan som spelarna följde matchen igenom.

Den första halvleken präglades av kamp och ställningskrig och lagen hade varsin målchans som inte resulterade och halvtidsresultatet därmed 0-0.

Inledningen av den andra halvleken följde samma matchbild men i den 56:e matchminuten lyckades LBK-mittbacken Martin Overgaard nickskarva in ett långt inkast från Stefan Arnshed och nu var LBK i ledning. Hemmalaget flyttade nu fram sina positioner och skapade tryck mot Jakob Tånnander i LBK-målet. Med kvarten kvar var Kristianstad nära att kvittera men avslutet gick i ribban liksom returen. Det blev ytterligare en retur och möjlighet för Kristianstad att näta men LBK-keepern Jakob Tånnander lyckades tippa bollen över ribban den här gången.

Samtidigt hade LBK några kontringar som kunde resulterat bl a Admir Osmancevic som avslutade tätt utanför hemmamålvaktens ena stolpe.

Tränare Stefan var mycket nöjd och belåten efter matchen. Han poängterade flera gånger att det var tack vare laginsatsen, det uppoffrande spelet och en riktig kämpainsats som LBK kunde ta hem sina första 3 pinnar i årets seriespel.

Vi gläds med Stefan, Anders och hela ledarteamet åt den här viktiga segern. Den här segern ger arbetsro och råg i ryggen och hela laget ska ha en eloge för insatsen.

GRATTIS KILLAR !!!

STARTELVA

Jakob Tånnander

Gustav Hillstedt

André Stridsberg

Kristian Mjörman (Ut 90)

Jesper Möller

Christoffer Levi

Admir Osmancevic (Ut 77)

Andreas Birgersson

David Sax (In 77)

Carl Annerstedt (In 90)

Engin Redjep

Nästa match är på lördag den 21/4 mot Skövde AIK på bortaplan. Avspark kl 16.00.

Nästa hemmamatch är lördagen den 28/4 mot Grebbestads IF. Avspark kl 15.00.

LYCKA TILL KILLAR !!!