SEGER FÖR LUNDS BK MOT SKÖVDE AIK
2018-04-21 17:51

Det blev en rättvis seger och 3 nya sköna poäng för LBK i lördagens bortamatch mot Skövde AIK. Slutresultat Skövde - LBK   0 - 2. En gedigen arbetsinsats och en stark defensiv utgjorde fundamentet för dagens viktiga bortaseger. Målskyttar var Jesper Möller och Andreas Birgersson.

UPPDATERAD MATCHRAPPORT SÖNDAG KL 11.30 !!!

Lördagens bortamatch mot Skövde AIK bjöd inte på något skönspel. En gammal och sliten konstgräsplan och starka vindar gjorde att det var svårt att få igång ett ordnat spel.

Första halvlek var en jämn historia där lagen hade varsin ordentlig målchans utöver målet som Jesper Möller dundrade in i den 38:e matchminuten. Det var ett inlägg in i Skövdeboxen som nickades undan och Jesper kunde på volley trycka upp bollen i Skövdekeeperns vänstra kryss. Ett tjusigt mål och ledning för LBK.

Hemmalaget hade i den första halvleken något större bollinnehav men LBK låg rätt i sina försvarspositioner och höll ihop laget på ett bra sätt.

I den andra halvleken flyttade hemmalaget fram sina positioner och hade fortsatt ett stort bollinnehav. Skövde skapade en riktigt vass målchans där bollen styrdes utanför Jakob Tånnanders vänstra stolpe. I övrigt några halvchanser och inlägg från hemmalaget men inga större farligheter. Det var tydligt att Skövde försökte ta sig fram mycket på sin vänstersida och kom igenom med en hel del inlägg härifrån.

LBK var däremot betydligt vassare och i den 62:a matchminuten vände Admir Osmancevic ut och in på hemmaförsvaret och prickade stolpens insida. I den 75:e matchminuten rundade Norrolah Amiri sin back och inlägget mot Andreas Birgersson var bra men nicken från Andreas Birgersson gick tyvärr i stolpen. I den 87:e matchminuten jobbade LBK-mittfältet till sig bollen och Martin Johansson slog en fin passning till Andreas Birgersson som i full fart tog ner bollen och tog sig fram mellan båda mittbackarna i hemmalaget och iskallt rullade in bollen till vänster om hemmamålvakten. 0-2 d v s ledning för LBK och 3 tunga bortapoäng var ett faktum.

Tränare Stefan Jansson var nöjd med laginsatsen och det defensiva arbetet. Samtidigt underströk han att det kommer att behövas förbättringar i det offensiva LBK-spelet framöver.

STARTELVAN

Jakob Tånnander

Gustav Hillstedt

André Strandberg

Kristian Mjörman (Ut 57)

Jesper Möller (Ut 71)

Andreas Birgersson

Admir Osmancevic (Ut 65)

Norrolah Amiri (In 57)

Carl Annerstedt (In 71)

David Sax (In 65)

Tack för en fin insats killar !!!

Nästa match är på lördag 28/4 på vår hemmaborg på Klostergårdens IP. För motståndet svarar Grebbestads IF. Avspark kl 15.00.

VÄLKOMNA !