Lunds BK - Grebbestads IF 2 - 2
2018-04-29 00:28

TAPPADE POÄNG I MATCHENS SISTA SPARK !

Dagens gäster från Bohuslän var innan matchen ännu utan poäng och var naturligtvis extra taggade för att bryta den trenden.

Vi startade dock väldigt piggt och redan i den andra matchminuten kunde matchens första chans plitas ner i blocket. Gustav Hillstedt kom löpande på sin vänsterkant och slog ett inlägg längs med målet men ingen gul fot fanns på plats den gången.

Två minuter senare var Gustav åter inblandad på sin vänsterkant. Efter ett fint samspel med Jesper Möller passades bollen in till Admir som lugnt kunde placera bollen i mål fram till 1-0.

Några minuter senare var det åter farligt efter ett långt inkast från Stefan Arnshed. Andreas Birgerssons nick räddades dock av målvakten.

Matchens inledning dominerades av hemmalaget. Därför var det inte oförtjänt att matchens andra mål också tillverkades av hemmalaget. Admir serverade Christoffer Levi en fin boll mellan Grebbestads mittbackar och utan några större problem förpassades bollen i nät.

Därefter började motståndarna få mer och mer boll och vi sjönk längre ner i banan. Dock kom Gustav åter fram på sin kant i matchminut 27 och serverade ett fint inlägg som Andreas Birgersson var när att stöta in.

I slutet av halvleken kom reduceringen som man varit lite orolig för. Ett inlägg från vänsterkanten nådde en helt omarkerad Anton Henriksson som kunde nicka in reduceringen.

Grebbestad tog direkt tag i taktpinnen efter pausen och vaskade fram ett antal hörnor, även om dessa inte var speciellt farliga.

Dock fortsatte pressen från gästerna och vi hade förtvivlat svårt att hitta något eget spel.

Vi stack upp vid några tillfällen och i matchminut 70 samspelade Admir och Gustav fint på vänsterkanten. Gustav kom loss i vänsterinnerposition men skottet räddades av målvakten. Där skulle vi kunnat punktera matchen.

Fem minuter senare var det åter bud på hemmamål. Inhoppade Emil Pedersen fick en bra chans som även denna gick om intet.

Grebbestad ökade trycket under slutminuterna och de kom till några halvskapliga lägen.

När klockan passerat 94 minuter och vi kommer i anfall så trodde man att saken var biff. Tyvärr tappade vi bollen i detta läge och motståndarna gjorde en snabb omställning och via ett inspel från högerkanten kunde en Grebbestadspelare ganska ostört förpassa in bollen till 2-2.

Efter avsparken blåste domaren av tillställningen och glada Grebbestadare hade inkasserat årets första poäng. En poäng som de definitivt var förtjänta av.

Vi gjorde en riktigt dålig andra halvlek och spelet har mycket övrigt att önska. Den här matchen borde vi givetvis vunnit med den fina start vi fick. Nu sjönk hela laget ner och motståndarna fick styra och ställa och slutresultatet är inte mycket att dividera om. Dock är det så klart surt när trepoängaren försvinner med matchens sista bollkontakt.

Men det är bara att försöka glömma detta och ta sig an nästa match. Nästa lördag möter vi Tvååker på bortaplan.

Matchfakta:

Datum:          Lördag 28 april 2018, kl 1500

Spelplats:      Klostergårdens IP

Väder:           Växlande molnighet och dryga 15 grader

Publik:           315

Domare:        Andreas Johansson

Lunds BK-Grebbestads IF   2-2 (2-1)

1. 1-0 (4) Admir Osmancevic

2. 2-0 (20)Christoffer Levi