SEGER FÖR LUNDS BK I DM MOT LB07 1 - 0
2018-05-16 23:20

Det blev seger för LBK i dagens DM-match mot LB07. Slutresultatet skrevs till 1-0 för LBK efter ett avgörande på stopptid. Målskytt för dagen var Emil Pedersen.

LBK tog initiativet från start i dagens match och hade full kontroll över tillställningen från start till mål. Den första halvleken var ganska händelsefattig och det var ett något lägre tempo än vad vi har blivit vana vid.

Det noterades endast 2 målchanser i protokollet för den första halvleken och bägge var LBK:s.

Christoffer hade i den 38:e matchminuten ett bra läge mitt i skottsektorn men skottet gick över bortamålet. I den 43:e matchminuten hade Norrolah ett utmärkt läge men bortakeepern lyckades tippa bollen över ribban.

I den andra halvleken skruvade LBK upp tempot något och LB07 sjönk ner i banan. De gula skapade åtminstone 5 klara målchanser men lyckades inte sätta dit bollen.

LB07 ska ha beröm för en god arbetsinsats och man kämpade matchen igenom. Man hade bestämt sig för att koncentrera sig på defensiven och kämpade verkligen för varandra.

På stopptid kunde dock inte bortalaget stå emot trycket längre. Det var Emil som fångade upp en boll mitt på bortalagets planhalva. Efter ett fint väggspel med Admir kunde Emil behärskat sätta matchens enda mål i den bortre burgaveln. Ett skönt och befriande mål för LBK som därmed kunde undvika en förlängning av matchen.

På det hela taget en godkänd insats från LBK:s sida.

STARTELVA

Gustav Hillstedt

André Strandberg

Emil Pedersen

Måns Hofvander

Christoffer Levi

Norrolah Amiri

David Sax

Kristian Mjörman

Jakob Tånnander

Jesper Möller

Admir Osmancevic

Engin Redjep

Samtliga avbytare med undantag för Jakob Tånnander var med i spelet idag.

Nästa match för LBK är på lördag den 19/5 mot Oskarshamn AIK. Matchen spelas på Klostergårdens IP med avspark kl 16.00.  VÄLKOMNA !