Lunds BK - Oskarshamns AIK 4 - 5
2018-05-20 23:42

Det blev som väntat en svår match för LBK mot Oskarshamns AIK i lördagens möte på Klostergårdens IP. Matchen slutade 4-5 d v s seger för Oskarshamns AIK.

Att Oskarshamn skulle vara en svår motståndare visste vi redan på förhand. Men att bortalaget skulle tillåtas att ta ledningen med 4 bollar i matchen hade vi verkligen inte förväntat oss.

LBK:s signum under de första 6 omgångarna har varit en stark defensiv. Detta kunde man inte se i den här matchen. Några individuella misstag och att man inte låg rätt i försvarspositionerna gjorde att LBK hamnade i ett rejält underläge.

I den andra halvleken visade de gula vilken inställning och karaktär det finns i LBK-laget. Efter fullträffar av Jesper två gånger om samt av Geronimo och Andreas hade LBK helt plötsligt jobbat sig in i matchen igen. Det räckte dock inte hela vägen och bortalaget kunde ta med sig alla 3 poängen hem till Oskarshamn.

Så här säger tränare Stefan om matchen :

" Vi var inte fokuserade från matchstart idag. Dessutom låg vi fel i en del försvarspositioner i den första halvleken som gjorde att vi hamnade i underläge efter 2 nickmål av Oskarshamn. I paus bestämmer vi oss för att gå ut och jobba hårt för att vända matchen.

Tyvärr släpper vi in ytterligare 2 mål efter slarv i försvarsspelet igen. Ställningen nu 0-4 och LBK påbörjar upphämtningen. Vi tar oss upp till 3-4 och jagar en kvittering. Då sticker Oskarshamn upp och gör 3-5. Vi fortsätter vår jakt och lyckas reducera till 4-5 och har även chanser till kvittering 5-5 i slutet men lyckas inte hela vägen fram den här gången".

Nu är det viktigt att LBK studsar tillbaka i nästa omgång och hittar tillbaka till den stabila defensiv och det fina passningsspel vi har sett prov på tidigare.

STARTELVAN

Jakob Tånnander

Stefan Arnshed (Ut 73)

André Strandberg

Emil Pedersen

Christoffer Levi (Ut 60)

Jesper Möller (Ut 81)

Admir Osmancevic

Andreas Birgersson

Måns Hofvander

Norrolah Amiri (In 60)

David Sax (In 81)

Kristian Mjörman (In 73)

Nästa match är på söndag den 27/5 mot IK Oddevold. Matchen spelas på bortaplan med avspark kl 17.00.