Förlust för Lunds BK mot Husqvarna FF
2018-06-06 22:30
Det blev förlust för Lunds BK idag på bortaplan mot Husqvarna FF. Slutresultat 2-0 d v s seger för hemmalaget Husqvarna.

Det var ett håglöst och ointresserat LBK-lag i dagens match mot Husqvarna. LBK har det här året haft en dålig vana att inte vara med från starten i matcherna. Så även i dagens match där engagemanget och inspirationen lyste med sin frånvaro.

Det var hemmalaget som styrde och ställde från start och man visade direkt att man ville bärga de 3 poängen. Redan under de första 10 minuterna hade man kommit till skott och avslut ett antal gånger. Följaktligen kom även ledningsmålet en kvart in i matchen efter ett misstag i LBK-försvaret.

När LBK samtidigt envisades med att lyfta långa bollar under hela den första halvleken så var det enkelt för hemmalaget att försvara sig och starta sitt eget spel. Svårt att förstå LBK-taktiken eftersom det gång efter annan har visat sig att det inte ger resultat att konsekvent lyfta långa bollar. Det är spelet på marken med mycket rörlighet och snabba omställningar som har lett till framgång och poäng hittills i seriespelet. Låt oss hoppas att vi åter får se den här inriktningen med början i söndagens match mot Eskilsminne.

Ytterligare ett individuellt misstag av LBK i slutet av den första halvleken ledde till en farlig omställning för hemmalaget som även resulterade. 2-0 vilket också blev halvtidsresultatet.

Ett dubbelbyte i paus då både Jesper Möller och Kristian Mjörman kom in på banan gjorde att LBK-laget ryckte upp sig något. Det ledde till några halvchanser samt ett friläge för Kristian om man summerar hela den andra halvleken. Samtidigt hade hemmalaget åtminstone lika många chanser att utöka sin ledning men halvtidsresultatet stod sig matchen ut.

Sammantaget kan man konstatera att LBK:s insats i den här matchen var långt ifrån godkänd. Det var inte många av spelarna som nådde upp till sin normala standard. Dessutom var kantspelet inte vad det brukar vara hos de gula. Saknaden efter Gustav, Christoffer, Norrolah och även Jesper Möller var stor idag (Jesper fick utgå efter cirka 15 minuters spel p g a skada).

Det enda som gladde oss LBK:are idag var att vi äntligen fick se Kalle Larsson på banan igen efter sin långvariga skada.

Nu gäller det att slicka såren och ställa in sig på nästa seriematch som är på söndag 10/6 mot Eskilsminne IF. Matchen spelas på Harlyckans IP i Helsingborg med avspark kl 15.00.

STARTELVA

André Strandberg

Emil Pedersen

Engin Redjep (Ut 45)