SEGER 3 - 2 FÖR LUNDS BK HEMMA MOT UTSIKTENS BK
2018-06-16 22:15

RE(H)N TUR ATT VI BÄRGADE TRE POÄNG !

Som vanligt kunde man förvänta sig målfrossa när det åter var dags för hemmamatch mot Stefan Rehns Utsikten från Göteborg. Fem mål i matchen och turligt nog fördelades de åt rätt håll denna gång, men det satt mycket hårt inne.

Redan i matchminut tre fick vi ett fint läge sedan en Utsiktenförsvarare nickat ett LBK-inlägg rakt i gapet på Admir. Skottet tyvärr var av det lamare slaget och utan ansträngning kunde göteborgsmålvakten ta hand om bollen.

Drygt fem, minuter senare blev Robin Book i Utsikten frispelad men hans försök till lobb över Markus misslyckades och ännu så länge inga ryggböjningar från någon målvakt.

Strax därefter var det återigen målchans, denna gången fick Noraollah skottläge efter inspel från vänsterkanten.

Dryga kvarten in på tillställningen var det Utsikten som var och nosade på ett mål. Utsiktenspelaren kom fram i högerinnerposition i straffområdet men skottet gick i burgaveln.

Matchen fortsatte på det här viset med måltillfälle med jämna mellanrum. Efter 24 minuter fick Admir åter ett bra läge kring straffpunkten. Tyvärr så var nog högerdojan lite löst snörad och skottet blev ett lätt byte för försvararna i Utsikten.

Strax därefter var snöret dock åtdraget och Admir spelade fint fram Gustav som ensam med målvakten kunde göra 1-0. Som vanligt bjöd Gustav oss på en frivolt efter målet, vilken utan tvekan borde betygsatts med minst en åtta på en tiogradig skala.

Strax därefter är Gustav åter inblandad i händelserna då han blir fälld av en Utsiktenförsvarare och domaren pekade på straffpunkten. Elvameterskottet förvaltades på bästa sätt av Andreas Birgersson och 2-0 på tavlan.

Efter 38 minuter fick göteborgarna ett Ronaldoläge på frispark. Bra slagen, men Markus kunde tippade den över ribban. På den efterföljande hörnan får vi till en snabb omställning och fem gulingar rusade på mål. En genialisk överhoppning av bollen signerad André var så när att frispela Andreas. Tyvärr tappade den sistnämnde balansen och föll på plastmattan.

I halvlekens sista minut frispelade Admir fram André som inne i straffområdet spelade in bollen till framrusande Andreas som kunde stöta in 3-0.

En riktigt trevlig och finfin förstahalvlek med massor av måltillfällen. Ledningen helt i sin ordning mot ett Utsikten som visat prov på fint passningsspel.

Redan i andra halvlekens start visade motståndarna att de inte tänkte ge upp tillställningen.

Och näring fick de ganska omgående då Erik Hedenquist helt omarkerad kunde nicka in reduceringen till 1-3 efter en högerhörna. Var höll det gula försvaret hus där?

Som om det inte räckte så kom det ytterligare en reducering två minuter senare, då de tilldömdes en straff som Markus fick se sig passerad av.

Ganska omgående därefter osade det katt igen framför vårt mål. Nära kvittering där, för att i anfallet därefter vara nära 4-2 till oss. Admir fick för tredje gången läge kring straffpunkten, men denna gången gick skottet över.

Knappt 20 minuter in på andra akten serverar Noraollah åter Admir ett fint läge men skottet blir åter något löst. Lite oflyt för Admir idag med målskyttet men vi får hoppas att han har krutet torrt till matchen mot Mjällby istället.

Halvleken förlöper med ganska mycket bollinnehav för bortalaget som kommer djupare in i vårt straffområde.

Matchens sista minuter är riktigt ruggiga då Utsiktenspelarna svärmade som bålgetingar i vårt straffområde. Framförallt matchens sista hörna skapade ett riktigt skarpt kvitteringsläge. Med hjälp av en sträckt fot från Norman och ivrigt offrande försvarsspelare kunde målet fredas. Men här var ordet ”nära” bara en bris jämfört med hur illa vi var ute där.

Tre poäng är vi så klart oändligt tacksamma för och vi hoppas givetvis på att vi slipper dessa hjärtpåfrestande avslutningarna framöver. Vi borde kunna låsa matcherna mycket tidigare.

Redan på onsdag är det dags igen och då gästas vi av ”Sillastryparna” från Listerlandet, vilka också är serieledare för tillfället.

Kan väl också nämna att domarens insats i matchen inte var av den allra översta kvaliteten, framför allt andra halvlekens insats hade mer att önska.

Matchfakta:

Datum:          Lördag 16 juni 2018, kl 1400

Spelplats:      Klostergårdens IP

Väder:           Mulet och omkring 20 grader

Publik:           144

Domare:        Alexander Pavlovic

Lunds BK-Utsikten 3-2 (3-0)

1-0 (28) Gustav Hillstedt

2-0 (31) Andreas Birgersson (s)

3-0 (45) Andreas Birgersson

3-1 (53) Erik Hedenquist