SEGER FÖR LUNDS BK MOT ÖSTERLENS FF I SVENSKA CUPEN
2018-06-26 22:35

Det blev seger för de gula i kvällens match i Svenska Cupen mot Österlens FF på bortaplan. Slutresultat Österlens FF - Lunds BK 2 - 3.

LBK inledde matchen på ett bra sätt och tog ledningen med 1-0 redan i den 5:e matchminuten. Det var Andreas som inledde målskyttet med en nickskarv. LBK dominerade tillställningen och skapade ett antal målchanser. Geronimo hade t ex en boll i stolpen i samband med en LBK-hörna.

Efter en halvtimmes spel driver Gustav in i banan från höger och dundrar in 2-0, otagbart för hemmakeepern.

Stabilt LBK-spel i den första halvleken och ledning med 2-0 i halvtid.

I den andra halvlekens inledning fångar Jesper upp en retur på en hörna och får iväg ett fint skott där Österlenmålvakten nätt och jämt lyckas freda sitt mål.

I den 59:e matchminuten har LBK ett fint kombinationsspel på vänstersidan där till slut David påpassligt lyckas slå in returen. Ställningen nu 0-3 d v s ledning för LBK.

Österlen flyttar nu fram sina positioner och LBK faller tillbaka och tappar sitt spel. Detta ger för Österlens del utdelning i den 71:a matchminuten då en Österlenspelare får iväg ett skott mot LBK-målet. Markus i LBK-målet lyckas inte freda sitt mål och reduceringen för hemmalaget är ett faktum. Ställningen nu 1-3.

Någon minut senare studsar bollen fram och tillbaka i LBK:s straffområde och plötsligt rullar bollen in vid Markus högra stolpe. Ställningen nu 2-3 och hemmalaget försöker verkligen jobba fram en kvittering men resultatet står sig matchen ut.

Sammantaget en fullt godkänd första halvlek av de gula medan spelet i den andra halvleken var slarvigt och okoncentrerat. Kul att se Jesper på banan igen efter sin skada. Han såg pigg ut och visade en del av sina offensiva kvaliteter.

Nu ser vi fram emot lottningen av andra omgången i Svenska Cupen då LBK kommer att lottas mot antingen ett Allsvenskt lag eller ett lag i Superettan. Matchen ska prel spelas under Augusti månad. Det ska bli väldigt spännande att följa lottningen.

STARTELVA

Kalle Larsson

André Strandberg

Emil Pedersen (Ut 75)

Gustav Hillstedt

Noraollah Amiri

Jesper Möller (Ut 64)

Andreas Birgersson (Ut 45)

Jakob Tånnander

Admir Osmancevic (In 64)

David Sax (In 45)

Måns Hofvander

Engin Redjep

Martin Overgaard (In 75)

Nästa match för LBK är på söndag 1/7 mot Ljungskile SK. Matchen spelas på bortaplan med avspark kl 17.00.

Nästa hemmamatch för LBK är lördagen den 7/7 mot Ängelholms FF. Matchen spelas alltså på Klostergårdens IP med avspark kl 16.00.

VÄLKOMNA !