SEGER 2-1 FÖR LUNDS BK MOT KRISTIANSTADS FC
2018-07-22 20:59

STARK AVSLUTNING GAV TRE VIKTIGA POÄNG !

Vårsäsongens sista match innan lagen går i ide inför hösten, avslutades mot ett Kristianstad som är inne i en riktigt dålig period på många plan. Fyra raka förluster inför dagens match, samtidigt som det är oro i ledet med spelare som hoppat av.

Skador och avstängningar gjorde att Stefan Jansson åter igen fick plocka om lite i laguppställningen. Martin Johansson, Admir Osmancevic och Emil Pedersen saknades av olika anledningar. Har vi spelat två matcher på rad med samma startelva under året?

Matchen spelades som så många gånger den senaste tiden i stekande solsken. Lite märkligt att domaren inte beordrade drickapaus under halvlekarna.

Inledningen på matchen var hyggligt jämn men med ett litet övertag för hemmalaget. Dryga kvarten in på matchen gjorde Gustav Hillstedt en löpning på 50 meter och han fick en hörna som belöning efter sitt inspel.

På den efterföljande hörnan fick Gustav åter bollen och i ett högerinnerläge sköt han ett skott som så när hade gått innanför ramen.

Gästerna hade inte presterat något av vikt under inledningen så deras ledningsmål efter 25 minuter kändes inte alls rättvist. Målet får väl betecknas som en bjudning från vår sida. I första skedet är det bolldräll som gör att motståndarna får tag i bollen och kan spela in från vänsterkanten. I andras skedet så är skottet inte märkvärdigt och där borde nog Jacob kunnat agera bättre.

Efter kallduschen skapade vi ett antal fina lägen där David Sax var involverad några gånger. Framför allt skottet efter 33 minuter borde normalt gett oss en kvittering. Men en av matchens bästa spelare råkade idag befinna sig i Kristianstadsmålet och han gjorde en kalasräddning.

Under första halvleken hade vi ett flertal hörnor men ingen av dem blev så där riktigt farliga.

Underläget efter första halvleken var definitivt inte rättvist.

Inför andra halvleken kom Christoffer Levi in istället för Kristian Mjörman.

Jacob fick i början på andra halvlek revansch på sig själv när han gjorde en kanonräddning och tippade en rökare till hörna. Det var Kristianstads farligaste chans under hela matchen.

Det var vi som fortsatte att skapa chanser med jämna mellanrum. Under vissa perioder gick tempot ner, men med tanke på värmen var det så klart förståligt.

I matchminut 80 var det åter hörna för oss och på denna från höger lyckades Andreas Birgersson på något sätt få bollen i mål. Vet inte riktigt om det var en nick eller om den axlades in i mål. Oavsett vilket så var kvitteringen väldigt välkommen och väldigt rättvis.

Några minuter senare gjordes ett byte som skulle via sig matchavgörande. In på banan kom Emil Killander och han hade bara varit på plan i fem minuter innan han avgjorde matchen.

Upprinnelsen var ett högerinlägg från André Strandberg som Christoffer Levi fick tag i. Levi spelade in bollen snett inåt bakåt och där kom Emil vars skott gick i mål via någon Kristianstadsförsvarare.

De avslutande minuterna kunde vi spela av utan att det uppstod några nervpåfrestande inslag.

Laget gjorde en hygglig insats i sommarvärmen och jag vill ge extra beröm till Jesper Möller, Gustav Hillstedt och Kalle Larsson.

Oerhört viktig seger i vårsäsongens sista match, då gapet till lagen i bottenskiktet för tillfället känns ganska tillfredsställande. Vi har lika många poäng till kval nedåt som till kval uppåt vilket gör att höstsäsongen blir ytterst intressant. Lagets placering och poängavstånd till toppen inför hösten påminner väldigt mycket om förra året. Och då gick det ganska bra…

Nu är det serieuppehåll till den 18 augusti då vi möter Grebbestad på bortaplan. Dessförinnan spelar vi mot Hässleholms IF i DM här på Klostergården tisdagen den 14 augusti.

Matchfakta:

Datum:          Lördag 21 juli 2018, kl 1600

Spelplats:      Klostergårdens IP

Väder:           Soligt, 27 grader

Publik:           193

Domare:        Nael Ghazi Shabo

Lunds BK-Kristianstads FC 2-1 (0-1)

0-1 (25) Emmanuel Ayaah Okine

1-1 (80) Andreas Birgersson