SEGER FÖR LBK MOT HÄSSLEHOLMS IF I DM 4 - 2
2018-08-16 00:05

LBK vann mot Hässleholms IF i gårdagens kvartsfinal i DM. Slutresultatet blev 4-2 för de gula efter mål av Andre Strandberg, Kristian Mjörman, Jesper Möller och Max Olsson.

För det första måste vi kommentera att det var fantastiskt kul att se Martin Rudolfsson i LBK-tröjan igen efter några år i förskingringen.

Även ett annat nyförvärv anfallaren Max Olsson var en trevlig bekantskap.

Både Martin och Max gjorde bra ifrån sig i sina första framträdanden i LBK 2018.

LBK inledde matchen starkt och skapade chanser på löpande band. Efter 9 minuters spel hade den nye LBK-anfallaren Max Olsson ett friläge men bortakeepern lyckades rädda. Någon minut senare kom 1-0 för de gula genom André Strandberg som avlossade stora kanonen och HIF-målvakten hann inte ens få upp händerna för att mota skottet. En härlig träff rakt upp i nättaket.

Under de följande 10 minuterna hade LBK en ribbträff och ett par riktigt vassa målchanser. I den 20:e matchminuten fick bortalaget ett friläge men Mackan i LBK-målet avvärjde.

Istället kom 2-0 för hemmalaget genom Kristian Mjörman som ur snäv vinkel lyckades hitta rätt med dagens andra LBK-mål.

Någon minut senare blir LBK straffade efter ett bolltapp på mittplan och HIF reducerar till 2-1.

Ett par minuter senare går ett LBK-uppspel rakt i gapet på HIF-anfallaren och plötsligt är det utjämnat till 2-2.

LBK fortsätter att dominera spelet utan att för den sakens skull glänsa och efter en dryg halvtimmes spel sätter Jesper Möller 3-2 på ett skott utifrån vilket också blir halvtidsresultatet.

Många byten i paus i båda lagen. LBK dominerade även den andra halvleken utan att det kändes som att man gick för full maskin.  Det skapades en handfull klara målchanser plus ytterligare en ribbträff i den andra halvleken.

Det skulle dock dröja till den 80:e matchminuten innan de gula gjorde sitt 4:e mål för dagen. Det var Max Olsson som efter ett fint anfall kunde sätta sitt första mål i LBK-tröjan. Skönt för Max som hade gott om chanser att näta i den här matchen.

På det hela taget en godkänd insats av LBK men inte mer. Vi förväntar oss ett betydligt bättre passningsspel och bättre koncentration och fokus i  avsluten än vad vi såg i den här matchen.

Tränare Stefan sa så här efter matchen :

" Skönt att det blev vinst trots ett slarvigt passningsspel emellanåt. Det var positivt att få en ordentlig match i benen innan serien sätter igång på lördag. Plusbetyg för Jesper Möller och Andre Strandberg i den här matchen. "

STARTELVA

Martin Rudolfsson

Kalle Larsson

Gustav Hillstedt

Emil Pedersen

Jesper Möller

André Strandberg

Max Olsson

Kristian Mjörman

Simon Kristiansson

Christoffer Levi

Engin Redjep

Nästa match är alltså seriematchen på lördag 18/8 mot Grebbestads IF på bortaplan. Avspark kl 16.00. Vi påminner om att det är ett bra alternativ att se bortamatchen på TV på Ettanplay.

LYCKA TILL KILLAR !