Grebbestads IF - Lunds BK 2 - 1
2018-08-19 23:41

Förlust för LBK i höstpremiären på bortaplan mot Grebbestads IF. Slutresultat 2-1 efter 0-0 i halvtid.

LBK låg rätt i positionerna i den första halvleken och lät hemmalaget ha ett något större bollinnehav. När de gula bestämde sig för att gå framåt så  gick det snabbt. Ett snabbt och rörligt passningsspel är det här lagets kännetecken och så även i den här matchen.

Även om hemmalaget hade ett större bollinnehav i den första halvleken så var det LBK som var vassa i sina omställningar.

LBK startade med en ny uppställning i form av  3-5-2. Det var tydligt att man inte var riktigt bekväma med den här uppställningen. I halvtid korrigerades detta och det syntes direkt i inledningen av den andra halvleken att killarna var mer trygga i den vanliga uppställningen 4-4-2.

LBK flyttade också fram sina positioner i den andra halvleken och hade ett stabilt grepp om händelserna. Det kom därför som en kalldusch när hemmalaget i den 60:e matchminuten skickade in ett inlägg som nickskarvades i en båge över Mackan i LBK-målet. Nu 1-0 för Grebbestad.

LBK hade många fina anfall i den andra halvleken och kom till avslut både genom skott utifrån och när man spelade sig igenom.

Efter hemmalagets ledningsmål flyttade LBK upp sina positioner ytterligare och skapade en del chanser. Detta öppnade upp för Grebbestad som i ett av sina anfall fick en frispark långt utifrån som nickades bort av LBK:are. Returen lyckades på något sätt leta sig in i LBK-målet. Nu 2-0 för hemmalaget.

LBK fortsatte att trumma på och i matchens sista anfall kunde Admir efter ett fint anfall enkelt sätta reduceringen för LBK vilket också blev slutresultatet 2-1.

Sammantaget kan man säga att de gula hade svårt att hitta rätt i det offensiva spelet i den första halvleken. Defensivt låg man ganska rätt i positioner även om man tydligt ser att spelsystemet 3-5-2 känns ovant för spelarna. I den andra halvleken när man gick tillbaka till grunderna med 4-4-2 tog LBK genast ett fastare grepp om matchen även om båda hemmamålen råkade komma i den andra halvleken.

Det vi tar med oss är återigen det fina rörliga passningsspelet som LBK behärskar till fullo och som är grunden till anfallsspelet och det som leder till målchanser.

I den första halvleken startade LBK enligt följande :

Martin Rudolfsson

Gustav Hillstedt

Emil Pedersen

Jesper Möller

André Strandberg

Admir Osmancevic

Max Olsson (Ut 45)

I den andra halvleken startade LBK enligt följande :

Matin Overgaard

Martin Rudolfsson

Gustav Hillstedt

Emil Pedersen

André Strandberg (Ut 85)

Admir Osmancevic

Jesper Möller

AVBYTARE :

Jakob Tånnander

Kalle Larsson

David Sax (In 85)

Edwin Condrup

Stefan Arndshed (In45)

Nästa match för LBK är på lördag 25/8 mot IK Oddevold. Matchen spelas på Klostergårdens IP med avspark kl 14.00.

VÄLKOMNA !