SÄKER SEGER LUNDS BK - IK ODDEVOLD 3 - 0
2018-08-25 16:23

Det blev en kassaskåpssäker seger för LBK i dagens hemmamatch mot gästande IK Oddevold. Slutresultatet skrevs till 3-0 efter ledning med 1-0 i halvtid.

Dagens målskyttar var André Strandberg, Max Olsson och Admir Osmancevic.

UPPDATERAT SÖNDAG 26/8 KL 14.00 !!!

TRE KASSASKÅPSSÄKRA POÄNG

Efter plumpen i förra veckan mot Grebbestad var det viktigt att studsa tillbaka och åter få känna sötman av en seger och därmed också tre viktiga poäng.

Känslan i början av matchen var att Oddevold var i Lund för att knipa en poäng då de hade väldigt många gubbar i försvarslinjen. Förutom några jämna minuter i inledningen var det hemmalaget som slog an takten ganska omgående.

Följdriktigt kom också 1-0 i matchminut 15. Det var Martin Johansson som serverade André Johansson en finfin passning och i vänsterinnerläge inne i straffområdet stötte han i kamp med en försvarare in ledningsmålet.

Första halvtimmen var spelet nästan bara förlagt på motståndarnas planhalva, dock utan att vi i detta skede kunde skaka fram någon riktigt vass målchans.

Oddevolds första riktiga framstöt kom dryga halvtimmen in i halvleken men så värst farligt kändes det inte. I sekvensen därefter fick Max Olsson visa vilken speed han ligger in med då han gjorde en löpning på 75 meter och fixade en hörna.

Några minuter senare var det nära 2-0 men skottet från Admir täcktes ut till hörna. En hel del reaktioner från de gula visade på att en straff för hands inte var långt borta.

Någon minut senare fick Oddevold en liten gratischans då Emil Pedersen och Jacob Tånnander i målet för en sekund tvekade. Bollen gick vidare till Oddevoldspelare som dock inte fick rätt på passningarna.

I matchminut 42 var det åter nära med hemmamål men Gustaf Hillstedt träffade tyvärr stolpen från nära håll.

I andra halvlek försökta Uddevallalaget att flytta fram positionerna utan att för den delen skrämma slaget av hemmalaget något vidare.

I stället kom mycket rättvist dagens andra mål. Även denna gång var det Martin Johansson som assisterade fram till målet. Efter ett ryck in i Oddevolds straffområde spelade han fram Max Olsson som kunde placera in bollen i mål.

Bortalaget öppnade upp sig än mer i jakten på i första hand en reducering vilket öppnade upp för fler chanser framåt. Både Max och Admir hade fina lägen men bägge brändes tyvärr.

Hemmalagets tredje mål kom dock, denna gång genom Admir som fick bollen via en motståndare. Skottet gick otagbart in i målvaktens högra hörn.

Målet punkterade matchen fullständigt och vi kunde defilera in i matchminut 93.

En riktigt bra insats där vi hade kontroll över händelserna under hela matchen.

Nästa drabbning är borta mot Oskarshamn på lördag 1 september.

För oss fotbollsälskare som vill se riktigt högkvalitativ fotboll i Lund får vänta tills lördagen den 8 september då Skövde kommer på besök.

Matchfakta:

Datum:          Lördag 25 augusti 2018, kl 1400

Spelplats:      Klostergårdens IP

Väder:           Mulet, regnskurar och 15 grader

Publik:           181

Domare:        Andreas Johansson

Lunds BK-Oddevold 3-0 (1-0)

1. (15) André Stradberg

2.  (63) Max Olsson

3.  (74) Admir Osmacevic

Varningar: Martin Johansson

Laguppställning: (4-4-2)