Oskarshamns AIK - Lunds BK 2 - 2
2018-09-01 18:50

Det blev till slut 2-2 i den tuffa bortamatchen mot topplaget Oskarshamns AIK. LBK inledde matchen starkt och gjorde 1-0 genom Gustav Hillstedt i matchens inledning. Hemmalaget kvitterade och vände till ledning med 2-1 i halvtid. LBK:arna visade sin fina lagmoral och lyckades kvittera i slutminuterna efter straffmål av Kristian Mjörman på övertid. Slutresultat 2-2 och en skön pinne med hem till Krubban i Lund.

Bra jobbat killar !

Det var en välförtjänt poäng som LBK fick med sig i lördagens drabbning mot Oskarshamns AIK på bortaplan. Det kunde mycket väl slutat med LBK-seger men en pinne får vi trots allt vara nöjda med. Det var Kristian som liksom många gånger tidigare fick det stora nöjet att sätta kvitteringen i matchens absoluta slutskede.

Så här säger tränare Stefan efter matchen :

" - Det var en skön poäng som vi fick med oss hem i en tuff bortamatch. Vi fick en kanonstart efter mål av Gustav redan i den första matchminuten. En kanonstart för oss som vi tyvärr inte riktigt förvaltade på rätt sätt. Vi tappade en del i pressen på motståndaren en bit in i första halvlek.

Bägge målen tillkommer som en följd av våra egna misstag. Samtidigt har vi några riktigt bra målchanser bl a ett friläge för Max och ytterligare några fina möjligheter. Gustav hade en frispark i ribban i den andra halvleken där Max även är nära att slå in returen.

Oskarshamn hade också några möjligheter men Kristians kvittering på straff i den 92:s matchminuten innebar en välförtjänt kvittering.

Det var verkligen starkt av killarna att aldrig ge upp hoppet vilket ger en fingervisning av vad det här laget kan åstadkomma. En riktig kvalitetsstämpel på killarna och laget. Extra beröm idag går till Jesper Möller och Gustav Hillstedt."

STARTELVA

Jakob Tånnander

Emil Pedersen

Andre Strandberg (Ut 81)

Gustav Hillstedt

Jesper Möller

David Sax (Ut 71)

Andre Osmancevic (Ut 90)

Max Olsson

Martin Overgaard (In 71)

Kristian Mjörman (In 81)

Emil Killander (In 90)

Nästa match är på onsdag den 5/9 på hemmabana på Klostergårdens IP. Då möter vi FC Rosengård i DM-semifinal. Avspark kl 19.00.

Nästa seriematch är på lördag den 8/9 även det på Klostergårdens IP. Då möter vi Skövde AIK i den 21:a omgången av årets seriespel. Avspark kl 14.00.

VÄLKOMNA !