SEGER FÖR LUNDS BK MOT SKÖVDE AIK MED 1 - 0
2018-09-08 16:43

Det blev till slut seger för LBK i dagens hemmamatch mot Skövde AIK. Målskytt för dagen var Gustav Hillstedt efter en hörna.

Det var ett lite trögt LBK som trots trötta ben efter onsdagens DM-Semifinal lyckades bärga 3 poäng mot ett spelskickligt Skövde som verkligen bjöd upp till dans. Segern var trots allt rättvis då det var LBK som genom sin erfarenhet och kvalitet kunde avgöra matchen till sin fördel.

UPPDATERAT SÖNDAG KVÄLL KL 23.30 FRAMFÖR EN RAFFLANDE VALVAKA !!!!!!!

Skövde inledde matchen bäst med ett bra passningsspel och det var tydligt att bortalaget var piggare och friskare i både huvud och fötter.

Det var ett sargat LBK efter den långa DM-matchen mot FC Rosengård i onsdags. En del sjukdomar och skador under veckan hos de gula ställde också till en del problem för tränarteamet Stefan och Anders.

Redan i den 18:e matchminuten tvingades tyvärr Max utgå p g a skada. Det blev en del rockader i laget då Kalle kom in på mittbacken och Emil flyttade ett steg upp i banan på innermittfältet samtidigt som Jesper tog en anfallsposition.

I den 24:e matchminuten gjorde Martin Rudolfsson en brytning några meter in på Skövdes planhalva och slog en utsökt boll i djupet till Admir som jobbade sig in i straffområdet.  Väl där vände han upp och serverade Jesper ett jätteläge att bredsida in bollen men tyvärr fick Jesper inte riktigt träff på bollen och Skövdemålvakten kunde avvärja.

Skövde hade ett fint passningsspel matchen igenom men lyckades inte skapa några riktigt vassa målchanser. Undantaget var dock i den 27:e matchminuten då man efter ett fint anfall lyckades överlista Mackan i LBK-målet men inget mål p g a offside. Detta var Skövdes farligaste målchans under hela matchen trots ett större bollinnehav än det gula hemmalaget.

I den 68:e matchminuten blev Admir neddragen i motståndarnas straffområde men domaren vinkade avvärjande. Ingen straff alltså.

Någon minut senare fick LBK en hörna där Gustav Hillstedt till slut pricksköt LBK:s ledningsmål med ett distinkt skott stolpe in. 1-0 för LBK. Nu kändes det som att vi i LBK-lägret kunde slappna av något men eftersom det inte kom något mer LBK-mål och de gula började se slitna ut så kändes det bra när domaren blåste för full tid.

Beröm till hela laget för inställningen och en riktig kämpainsats över 90 minuter. Spelet fungerade inte riktigt men trots det lyckades de gula bärga de 3 poängen. Starkt gjort.

TACK KILLAR !!!

STARTELVA

Gustav Sågänger

Emil Pedersen (Ut 66)

Martin Rudolfsson

Gustav Hillstedt

Jesper Möller (Ut 77)

André Strandberg

Admir Osmancevic

Max Olsson (Ut 18)

Simon Kristiansson

Edwin Condrup

Kalle Larsson (In 18)

Kristian Mjörman ( In 77)

David Sax

Stefan Arnshed (In 66)

Emil Killander

Nästa match för LBK är på tisdag den 11/9. Då ska den avbrutna DM-Semifinalen mot FC Rosengård spelas klart. Avspark är kl 18.00 och matchen spelas alltså på vår hemmabana på Klostergårdens IP.

Matchen kommer att fortsätta där den avslutades senast vilket innebär att LBK leder med 2-1 när matchen återupptas. Matchen inleds med att den sista minuten av den första förlängningskvarten ska spelas. Därefter ska den andra förlängningskvarten på 15 minuter spelas. Vid oavgjort resultat kommer matchen att avgöras på straffsparkar.

Som vi tidigare har meddelat är det fri entré till den här matchen på tisdag 11/9 med avspark kl 18.00.

Nästa seriematch för LBK är på lördag den 15/9 mot klassiska Åtvidabergs FF på bortaplan. Avspark kl 15.00.

LYCKA TILL KILLAR !!!