Lunds BK - Tvååkers IF 0 - 1
2018-09-24 10:51

UPPDATERAT MÅNDAG KVÄLL !

Det var ett revanschsuget LBK som kom till match efter förra helgens nederlag med 1-3  mot Åtvidabergs FF. Tyvärr slutade även matchen mot Tvååker med förlust för LBK.

Det var en stark trupp som LBK ställde upp med och i matchtruppen var det endast Martin Rudolfsson och Kalle Larsson som saknades p g a skador.

LBK-spelet var lite trögt inledningsvis och följaktligen var det bortalaget som kunde ta ledningen i den 7:e matchminuten på nick efter ett fint inlägg från vänster.

Det verkade som att detta fick de gula att vakna till och efterhand jobbade man sig in i matchen och tog över initiativet. Det skapades en hel del gula målchanser i den första halvleken då både Max, Admir, Gustav och Jesper hade möjlighet att kvittera för LBK. Men inget resultat alltså och 0-1 i halvlek.

Det ska också sägas att även Tvååker skapade någon målchans ytterligare i den första halvleken och då ofta på vassa omställningar.

I den andra halvleken spelade hemmalaget upp sig ordentligt och det var stundtals riktigt fint passningsspel precis som vi är vana att se från de gula. Christoffer hade en väldigt fin frispark á la Isco som tyvärr tog klockrent i stolpen. På returen vräker sig Gustav fram för att nicka in kvitteringen men bollen smiter precis över ribban. Admir hade även en fin nick där bortakeepern gjorde en kanonräddning.

Jesper hade ett kanonskott i ribbans underkant som studsade ner på mållinjen eller möjligen t o m inne i målet. Det får vi aldrig veta !

Det fanns gott om ytterligare målchanser bl a från Kristian, Admir, Max m fl och med lite flyt hade kvitteringen kommit på någon av dessa chanser.

I ärlighetens namn ska vi också nämna att Tvååker var framme i några farliga omställningar när Krubban tryckte på som bäst. Bl a ett skott som träffade insidan av Jakobs högra stolpe som mycket väl kunde punkterat matchen.

En tråkig detalj var huvuddomarens insats i den här matchen. Inte så mycket för de eventuella misstag och felbeslut som fattades under matchens gång. I det här fallet handlade det mer om bristande omdöme hur en domare bör uttrycka sig och sköta dialogen och kommunikationen med spelarna särskilt vid utdelning av varning/gult kort. Det här hoppas vi att vi slipper uppleva igen på Klostergårdens IP.

En trevlig händelse i den här matchen var när vi fick se Adrian Podsiadly göra comeback i LBK. Välkommen tillbaka Adrian !

Vi får gratulera Tvååker till 3 viktiga poäng efter en väl genomförd match. Tvååker är ett välspelande, taktiskt och disciplinerat lag som hela tiden ligger rätt i positionerna. Dessutom med väldigt vassa omställningar som ställde till med problem för Krubban i den här matchen.

STARTELVA

Jakob Tånnander

Gustav Sågänger (Ut 78)

Emil Pedersen

Gustav Hillstedt (Ut 87)

Jesper Möller

André Strandberg (Ut 71)

Admir Osmancevic

Max Olsson

Adrian Podsiadly (In 87)

Kristian Mjörman (In 78)

Christoffer Levi (In 71)

David Sax

Emil Killander

I NÄSTA OMGÅNG ÄR DET SERIELEDAREN MJÄLLBY AIF SOM VÄNTAR. DET ÄR BORTAMATCH OCH MATCHEN SPELAS SÖNDAG 30/9 MED AVSPARK KL 15.00.

NÄSTA HEMMAMATCH FÖR KRUBBAN ÄR LÖRDAG DEN 6/10. DÅ ÄR DET ESKILSMINNE SOM KOMMER PÅ BESÖK . AVSPARK KL 14.00.

VÄLKOMNA !