Oavgjort 2-2 mot Mjällby AIF borta
2018-09-30 22:04

Söndagens match för Lunds BK mot Mjällby på bortaplan slutade oavgjort 2-2. Det kunde mycket väl slutat med LBK-seger efter en riktigt stark andra halvlek av Krubban.

Det blev som väntat en svår bortamatch för LBK när man gästade serieledaren Mjällby. Lagen hade varsin halvlek och med lite flyt så kunde LBK mycket väl avgjort tillställningen på en av sina många målchanser i den andra halvleken.

Hemmalaget började matchen bäst och tog tag i taktpinnen. Mjällby tog också ledningen i den 28:e matchminuten efter en serie av hörnor som till slut resulterade i ett nickmål för hemmalaget.

Andra halvlek var mycket bättre ur LBK-perspektiv. Man låg närmare sina motståndare och kom i press på ett naturligt sätt. LBK visade upp ett fint register med många fina löpningar och gott om vassa omställningar. Detta resulterade också i 2 stycken LBK-mål och därmed ledning i matchen.

Mjällbys kvittering kom med 20 minuter kvar av matchen på ett straffmål. Men även efter detta fortsatte Krubban att skapa målchanser men lyckades inte i det avgörande skedet.

LBK:s första målskytt idag var Admir på nick i den andra halvlekens inledning. I den 60:e matchminuten satte Max dagens andra mål för LBK. Låt oss hoppas att vi får se Max fortsätta att hitta målet med sin fina vänsterfot.

Efter matchen berömde tränare Stefan sitt lag för en gedigen insats idag. Starkt att vända matchen och sedan ta kommandot mot serieledaren. Det här bådar gott inför framtiden.

Extra beröm idag från tränare Stefan utdelas till lagkapten Martin Johansson samt till Mackan i målet som gjorde en riktigt bra match särskilt i den första halvleken.

STARTELVA

Gustav Sågänger

Martin Rudolfsson

Gustav Hillstedt

David Sax (Ut 61)

Christoffer Levi (Ut 86)

Admir Osmancevic

Max Olsson (Ut 78)

Jakob Tånnander

Oliver Holder Ohlsson

Kalle Larsson

Jesper Möller (In 61)

Kristian Mjörman (In 78)

Stefan Arnshed (In 86)

Adrian Podsiadly

EN IMPONERANDE INSATS IDAG KILLAR !!! BRA JOBBAT !!!

NÄSTA MATCH FÖR LBK ÄR PÅ LÖRDAG DEN 6/10 MOT ESKILSMINNE IF. MATCHEN SPELAS HEMMA PÅ KLOSTERGÅRDENS IP MED AVSPARK KL 14.00.

VÄLKOMNA !