LUNDS BK ÄR SKÅNSKA MÄSTARE 2018 !!!
2018-10-09 23:41

Lunds BK segrade i kvällens DM-final mot Bromölla på bortaplan. Matchen slutade 2-0 till de gula efter en väldigt fin andra halvlek som var fylld av fotbollsgodis ! Målskyttar för dagen var Kalle Larsson och Martin Johansson. Gustav Hillstedt blev vald till matchens lirare !

GRATTIS KILLAR TILL HELA LAGET OCH LEDARTEAMET !!!

LBK startade matchen trevande och såg lite ointresserade ut från start.

Bromölla är ett bra fotbollslag och de hade ett övertag i den första halvleken. Hemmalaget hade ett friläge 20 minuter in i matchen när  en anfallare rann igenom den gula försvarslinjen. Markus i LBK-målet gjorde här en kvalificerad räddning genom en fotparad. En stund senare hade samma anfallare en nick någon meter utanför LBK-målet.

LBK hade egentligen inga riktiga målchanser i den första halvleken.

I den andra halvleken inledde de gula betydligt bättre och tog ett tydligt grepp om händelserna. I den 50:e matchminuten kom Gustav H runt på kanten och spelade snett inåt bakåt och bäddade för ett kanonläge. Tyvärr gick skottet från Emil strax utanför.

LBK fortsatte spela bra och hade nu rejäl press på hemmalaget. Engin firade triumfer på vänsterkanten och satte Martin J i bra skottläge men hemmakeepern gjorde en kanonräddning. På den efterföljande hörnan lyckades Kalle fånga upp en retur och kunde göra matchens första mål.  Ställningen nu 0-1 och ledning för LBK.

De gula hade nu kommit igång ordentligt och Levi hade ett bra avslut på  inspel av Engin men hemmamålvakten gjorde återigen en fantastisk räddning.

LBK radade  nu upp många fina anfall. Emil som nu var anfallare rundade sin back och spelade fram Martin J som kunde göra matchens andra mål. Ställningen nu 0-2 och segern var ett faktum.

Det var en fröjd att se LBK-spelet i den andra halvleken och hela laget var delaktigt. Så gott som hela matchtruppen var på banan och det var särskilt kul att se Oliver Holder Ohlsson tillbaka i laget igen. Engin var aktiv med fina inspel från sin vänsterkant och även Edwin gjorde ett inhopp i slutet av matchen. Till matchens lirare  utsågs Gustav H som firade stora triumfer med sin speed och spelglädje i DM-finalen.

STARTELVA

Gustav Sågänger

Kalle Larsson

Martin Rudolfsson

Gustav Hillstedt

Emil Pedersen

David Sax

Christoffer Levi

Tobias Kristensson

Oliver Holder Ohlsson

Engin Redjep

Edwin Condrup

GRATTIS KILLAR TILL TITELN SKÅNSKA MÄSTARE 2018 !!!