FK Karlskrona - Lunds BK 5 - 4
2018-10-15 22:12

Söndagens match för LBK mot Karlskrona på bortaplan blev en annorlunda fotbollsmatch. Efter att ha tagit ledningen med 2-0 slutade matchen med förlust för Krubban med 4-5.

LBK startade matchen ganska offensivt. I den 7:e matchminuten blev Levi målskytt då en hörna landade i hemmamålet efter att ha touchat en hemmaspelare. Någon minut senare var Levi i farten igen och slog ett fint inlägg från höger som Admir mötte med pannan och gjorde LBK:s andra mål för dagen.

Vi ska inte glömma att Mackan gjorde en kvalificerad räddning när en hemmaspelare fick ett friläge i den 4:e matchminuten. En händelserik start på matchen alltså.

Nästa målchans var också Admirs men den här gången gjorde hemmakeepern en kanonräddning. Istället kunde hemmalaget reducera till 1-2 i den 14:e matchminuten. På ett fint vänsterinlägg stod FKK-anfallaren plötsligt helt ensam mitt framför Mackan i LBK-målet och kunde enkelt nicka in reduceringen. Ställningen nu 1-2.

I den 26:e matchminuten kommer LBK i en kontring. Admir är på väg att frispela Emil men istället kommer en hemmaförsvarare emellan och stöter in bollen i eget mål. 1-3 och åter tvåmålsledning för LBK.

En stund senare gör så hemmalagets duktige vänstermittfältare en repris och återigen är det en hemmaspelare som ohotad får stå mitt i straffområdet och nicka in bollen. Ställningen nu 2-3.

Jesper får ett kanonläge strax före paus då Admir spelar snett inåt bakåt men bollen går strax över ribban.

Ställningen alltså 2-3 i halvtid. LBK kändes vassa framåt men hade problem med hemmalagets fina inlägg från båda kanterna.

I den andra halvlekens inledning blåser domaren straff för henmmalaget vilket få förväntade sig i den situationen. Straffläggare var hemmalagets målvakt som inte gjorde något misstag. Ställningen nu 3-3.

Emil har en bra chans i den 50:e matchminuten men målvakten räddar. I den 57:e matchminuten gör Mackan en kanonräddning på skott utifrån.

Någon minut senare blir Levi fälld av hemmamålvakten när han är på väg igenom och den här gången är det en solklar straff. Jesper gör inget misstag och LBK är i ledning igen. Ställningen nu 3-4.

I den 63:e matchminuten lurar FKK-anfallaren Kalle och kommer igenom i ett friläge med Markus. Kalle hinner tillbaka för att avvärja men på något sätt tar bollen på en LBK-spelare och går in i LBK-målet. Nu 4-4 och spänningen är total.

Tyvärr blir Kalle skadad och LBK får göra en del ommöbleringar i laget.

I den 78:e matchminuten hade Kristian ett bra läge att avgöra matchen men nicken gick tyvärr utanför.

I den 82:a matchminuten kommer så en matchavgörande situation. Mackan i LBK-målet får tag på bollen vid en hörna. Hemmaspelaren fullföljer och sparkar på både bollen och Markus händer vilket innebär att bollen går över mållinjen. Huvuddomaren gör åter en missbedömning och tycker att det som händer är helt enligt regelboken. Svårt att förstå besluten ibland och väldigt upprörda känslor i LBK-laget.

En tråkig avslutning på en märklig match alltså. Totalt sett 9 mål i den här matchen vilket inte händer så ofta. Tränarna i båda lagen hade säkert en hel del att fundera på efter matchen.

Dagens extra beröm går till Mackan i målet som trots 5 insläppta mål räddade laget vid ett antal tillfällen. Även Gustav Sågänger och Levi förtjänar extra beröm för bra insatser.

STARTELVA

Gustav Sågänger

Kalle Larsson (Ut 66)

Martin Rudolfsson

Gustav Hillstedt

Jesper Möller (Ut 66)

Christoffer Levi (Ut 79)

Emil Pedersen

Admir Osmancevic

Simon Kristiansson

Stefan Arnshed (In 66)

Andre Strandberg (In 79)

David Sax

Adrian Podsiadly

Kristian Mjörman (In 66)

Nu återstår det 4 matcher av årets seriespel. För LBK:s del är det Husqvarna som står för motståndet i nästa omgång. Matchen spelas på lördag den 20/4 på hemmaplan med avspark kl 14.00.

VÄLKOMNA !