SEGER LUNDS BK - HUSQVARNA FF 2 - 0 !
2018-10-20 17:26

Det blev en välförtjänt seger för LBK i lördagens hemmamatch mot Husqvarna. Slutresultat 2-0 efter 1-0 i halvtid. Målskyttar för dagen var Martin Johansson och André Strandberg.

Det var ett revanschsuget LBK som kom till spel i lördagens hemmamatch mot Husqvarna. I vårens möte segrade Husqvarna med 2-0 på sin hemmaplan. Dessutom var vi i LBK-lägret inte alls nöjda med insatsen förra helgen efter förlust mot Karlskrona.

En nygammal backlinje bestående av Gustav S, Balint, Emil och Martin R framför Mackan i målet innebar en stabil defensiv uppställning som ingav förtroende och trygghet för laget.

Ytterligare förändringar var att André och Stefan spelade från start på mittfältet och att Jesper därmed startade som anfallare. Martin J, Gustav och Admir också från start på sina vanliga positioner.

Matchen inleddes försiktigt från båda lagen där man försökte hitta sina positioner. Matchens första målchans kom i den 18:e matchminuten då Martin J väggspelade med Admir och kunde göra 1-0 för LBK.

En stund senare fick vi se ett av många fina LBK-anfall då Gustav H kom runt på sin vänsterkant och slog ett hårt inspel på marken som Jesper var nära att trycka in bakom bortakeepern.

I den 32:a matchminuten fick vi se en kopia fast den här gången från högerkanten då André slog ett hårt inspel då Jesper återigen var nära att sätta dit LBK:s andra mål för dagen.

Den första halvleken tillhörde de gula på poäng. De enda tillfällen som var lite oroväckande för LBK var bortalagets hörnor och frisparkar då man vid varje tillfälle flyttade fram sina mittbackar. Bortalaget hade dock inga riktiga målchanser i den första halvleken.

I den andra halvlekens inledning kunde man tydligt se att bortalaget satsade allt på ett kort och flyttade fram mycket folk i offensiva positioner. Man spelade med två anfallare och strax där bakom 3 offensiva mittfältare. Detta gjorde att bortalaget hade ganska mycket boll i anfallszonen men LBK stod upp bra och spelade klokt i det egna försvarsspelet.

Några minuter in i den andra halvleken stal Gustav H bollen för HFF-backen och kom runt på högerkanten och spelade snett inåt bakåt till Admir som fick en bra träff men tyvärr gick avslutet rakt på bortakeepern.

LBK hade mängder av vassa kontringar i den andra halvleken men ville ofta slå den avgörande passningen och slarvade bort en del möjligheter. Samtidigt skapades mycket målchanser och på en fin kontring i den 76:e matchminuten slår Stefan en fin passning upp till Admir som vänder upp mitt i banan och avancerar mot bortamålet. Samtidigt kommer André på sin högerkant i ungefär samma hastighet som höghastighetståget Maglev i Shanghai. Admir lägger ut bollen till höger och André chippar väldigt snyggt in 2-0 för LBK. Jubel i LBK-lägret.

Under den sista kvarten flyttar Husqvarna upp sina positioner ytterligare i ett desperat försök att sätta tryck mot LBK. Bortalaget lyckas dock inte skapa en enda riktig målchans och LBK spelar defensivt väldigt klokt. Detta lägger grunden till många fina kontringar.

Under de sista 15 minuterna ser vi många potentiella målskyttar i LBK-laget. Den inbytta trion Adrian, Levi och Kristian är pigga och har åtminstone 3-4 klara möjligheter att utöka LBK:s ledning. Vi måste också nämna Jespers båda möjligheter där ett kanonskott träffar ribban och går över. Den bollen landade förmodligen någonstans i Stadsparken. Dessutom noterar vi Jesper för en stolpträff efter en mycket fin framspelning av Admir som var nyttig i LBK-laget i gårdagens tillställning.

På det hela taget får LBK Väl Godkänt för insatsen. Det var viktigt att visa att förra helgens 5 insläppta mål var ett olycksfall i arbetet. Mackan och försvarslinjen bestående av Gustav S, Balint, Emil och Martin R gjorde en bra match. Mittfältet med Gustav H, Martin J, Stefan och André firade triumfer och anfallet bestående av Jesper och Admir skapade många målchanser i lördagens match.

Även Kristian, Adrian och Levi gjorde bra inhopp och kunde faktiskt utan vidare blivit målskyttar alla tre.

Extra beröm i lördagens match går till Balint, Admir och Gustav S.

STARTELVA

Gustav Sågänger

Emil Pedersen

Martin Rudolfsson (Ut 77)

Gustav Hillstedt (Ut 77)

André Strandberg

Jesper Möller

Admir Osmancevic (Ut 82)

Jakob Tånnander

Edwin Condrup

Adrian Podsiadly (In 77)

Christoffer Levi (In 77)

Kristian Mjörman (In 82)

David Sax

BRA JOBBAT KILLAR ! HÄRLIGT MED 3 POÄNG OCH VIKTIGT ATT VI HÖLL NOLLAN !

Nästa seriematch för LBK är på söndag den 28/10 mot Ängelholms FF på bortaplan. Avspark kl 16.00.

VÄLKOMNA !