Ängelholms FF - Lunds BK 1-1
2018-10-28 20:09

Det blev oavgjort 1-1 i dagens bortamatch för LBK mot Ängelholms FF på bortaplan. En poäng på bortaplan alltså och dagens målskytt för LBK var Kalle Larsson.

UPPDATERAT MÅNDAG 29/10 KL 15.00 !

KRYSS I SKÅNEDERBYT

På grund av skador, sjukdomar och avstängningar tvingades Stefan göra vissa omdisponeringar av startelvan mot dagens motståndare Ängelholms FF.

Första 15-20 minuterna var ganska jämna och något direkt skönspel från lagen kunde inte skönjas. ÄFF tog dock mer och mer över händelserna och skapade ett par, tre giftiga målchanser under andra halvan av halvleken. Marcus gjorde där några riktigt svettiga räddningar, samtidigt som oskickliga avslut gjorde att vi kunde reda ut första halvlek med 0-0 i bagaget. Tyvärr blev Max skadad och fick utgå efter halvtimmen spelad. Dock kul och se att inhopparen Kalle Larsson var tillbaka efter sin skada som han ådrog sig i förra bortmatchen mot Karlskrona.

Andra halvlek började ungefär som den första avslutades. ÄFF låg på och inte alls orättvist kom också 1-0 till hemmalaget. I momentet precis innan målet fick Stefan Arnshed bollen på ett av de mer vitala organen och blev liggandes. Detta utnyttjade motståndarna och Alexander Engholm kunde via ett skott från 25 meter prickskjuta bollen i Marcus högra hörna. Skottet såg på TV-bilderna inte ut att vara helt otagbart.

Stefan kom tacksamt tillbaka i spel strax därefter.

Efter målet tog vi tag i spelet och kom fram i några offensiva framstötar. Kristian sköt ett skott tätt utanför Ängelholmsburen. Strax därefter fick hemmalagets försvar rensa bort bollen strax framför mållinjen. Den rensningen skulle med lite annan träff kunnat hamna i egen bur.

Nu var vi på riktig jakt på kvittering.

Kvitteringen kom också i matchminut 63. Efter en slarvig rensning från motståndarna dök bollen ner framför Kalles fötter. Hans skott gick via två (!) motståndare otagbart in i mål.

Fem minuter senare var det nära med bortledning sedan Kristian Mjörman nickat Christoffer Levis fina inlägg strax utanför mål.

Vi fortsatte på den positiva vägen och var framme och nosade vid Ängelholmsmålet några gånger utan att komma till någon riktig femstjärnig chans.

Sett över hela matchen tycker jag nog att delad pott får anses som rättvist. Vi gjorde en ganska tam insats fram till deras ledningsmål men därefter var vi det klart bättre laget.

Ängelholm är fortsatt förankrat under strecket och någon ”Henke Larsson effekt” har laget ännu inte fått.

Nästa uppgift för Lunds fotbollsförening nummer ett, är mot Ljungskile på lördag den 3 november klockan 14.00. Men det är inte den sista tävlingsmatchen för säsongen, för den 22 november kommer MFF på besök för spel i Svenska cupen. Får vi be om 7-8 grader, uppehåll och vindstilla till den dagen?

Matchfakta:

Datum:          Söndag 28 oktober klockan 1600

Spelplats:      Nya träningsplanen intill Lindab Arena

Väder:           Någon plusgrad

Publik:           163

Domare:        Robin Andersson

Ängelholms FF-Lunds BK 1-1 (0-0)

1-0  (54) Alexander Engström

1-1 (63) Självmål

Varningar: Gustaf Hillstedt och Kristian Mjörman

Laguppställning: (4-4-2)

Marcus Norman