Lunds BK - Malmö FF 0 - 2 (0 - 0)
2018-11-23 19:41

Först och främst ska vi berömma och tacka alla er som bidrog till inramningen av den här fotbollsfesten på Klostergårdens IP. Spelare, ledare, tränare från våra ungdomslag och inte minst deras föräldrar bidrog till att göra detta möjligt. Stort tack också till LBK:s seniorer och alla andra ideella krafter som alltid ställer upp. Tack också till MFF-organisationen som var ett fint stöd för oss LBK:are i samband med det här arrangemanget.

Så har vi då fått uppleva en fantastisk säsongsavslutning för Lunds BK. I en välregisserad tillställning var det till slut Sveriges bästa fotbollslag Malmö FF som gick segrande ur striden. Slutresultatet alltså 0-2 efter 0-0 i halvtid.

Krubban lyckades med sin matchplan och gjorde en imponerande insats hela matchen igenom. I den första halvleken var bortalaget skakade och med en koncentrerad defensiv och vassa omställningar var det fördel LBK i den första halvleken.

Passa nu på att läsa den fina matchrapporten från LBK:s specielle krönikör Peter Rasmusson !

Tack för den här säsongen och välkomna tillbaka 2019 !

EN INSATS ATT VARA STOLT ÖVER

Så blev matchen äntligen av som vi väntat på sedan i augusti. Tror inte att någon kan vara besviken på vår insats.

I första halvlek håller vi emot riktigt bra och släpper egentligen bara till ett riktigt bra läge för MFF. Redan i den sjätte minuten fick vi ett jättetillfälle att ta ledningen. Efter en fin hörna från Gustav Hillstedt så smög sig Geronimo Balint fri i straffområdet men hans nick smet någon decimeter utanför Johan Dahlins högra stolpe. Riktigt nära 1-0 där.

Vi fortsatte och gjorde det svårt för motståndarna som inte kom igenom vårt kompakta försvar. Vi stack upp i en del kontringar och slog en del inlägg mot mål som dessvärre inte nådde några gula spelare i straffområdet.

Efter halvtimmen spelat kommer Gustav Hillstedt i en snabb omställning på vänsterkanten. På andra sidan springer sig André Strandberg fram helt omarkerad och hade blivit helt fri om han fått bollen. Tyvärr uppmärksammade inte Gustav detta utan anfallet rann så småningom ut i sanden.

Tio minuter senare var André inblandad i första halvleks mest omdiskuterade situation när han en bit in på Malmös planhalva var förbi Oscar Lewicki. Denne drog ner André som var på väg i ensamt majestät mot Malmömålet. Den för övrigt utmärkte domaren Kristoffer Karlsson gjorde enligt mig en bedömningsmiss och visade upp ostskivan för Lewicki. Rött kort borde varit den rätta kulören på kortet i denna situationen.

I slutet på halvleken fick Marcus göra en strålande räddning efter ett skott från ganska nära håll.

Direkt i andra halvleken startade Malmö med ett högre tempo och vi hade svårt att få tag i bollen.

Dryga 10 minuter in på halvleken kom så också Malmös ledningsmål. Efter ett inlägg från vänster som Marcus inte riktigt fick tag i så damp bollen ner framför Markus Rosenbergs fötter. Han kunde utan någon större ansträngning förpassa bollen i mål fram till 0-1.

Malmö höll tempot uppe och vi hade svårt att finna ett eget spel. Det blev mest för oss att se till så att bollen höll sig utanför vårt straffområde. Malmö skapade betydligt fler tillfällen under andra halvlek utan att för den skull skapa någon femstjärnig chans.

Under matchens sista minuter kom vi upp i några anfallsförsök men de avgörande passningarna gick över linjen eller så hamnade de i blåa händer (läs fötter).

På stopptid gick en frispark slagen 10 meter in på vår planhalva över vårt mittförsvar till en helt frispelad Molins. Han kunde utan större problem utöka Malmös ledning till två bollar. Kan det varit offside?

Strax efter målet gjorde domaren sin sista ansträngning och förpassade rätt mängd syre i pipan och blåste av matchen. Förluster är såklart aldrig roliga och hade vi fått 1-0 på nicken efter 6 minuter så vet vi aldrig vart det slutat. Men laget ska vara oerhört stolta över sin insats och man visade verkligen vilket bra lag man är.

Var ju också kul att höra att Uwe Rösler hade så goda ord att säga om vårt lag innan match. ”I love watching their football” är värmande ord för lagets sätt att spela fotboll. Det är kanske inga ord man uttalar om andra lags sätt att spela som finns i den geografiska närheten.

Nu väntar vila och julfirande och man ser redan nu fram emot nästa säsong.

Matchfakta:

Datum:          Torsdag 22 november 2018, kl 1900

Spelplats:      Klostergårdens IP

Väder:           Några plusgrader

Publik:          3619

Domare:        Kristoffer Karlsson

Lunds BK-Malmö FF 0-2 (0-0)

0-1 (56) Markus Rosenberg

0-2 (92) Guillermo Molins