SÄKER SEGER FÖR LBK I HEMMAPREMIÄREN
2019-04-14 00:05

Årets hemmapremiär för LBK:s herrar spelades under lördagen. För motståndet svarade det på förhand tippade topplaget Eskilsminne IF och det blev en säker seger för Krubban med 3-0. Målskyttar för dagen var Johan Andersson, André Strandberg och Jesper Rindmo.

UPPDATERAT SÖNDAG KVÄLL !!!

LBK:s herrar spelade alltså första hemmamatchen för året och gjorde det på ett övertygande sätt. Startelvan i Krubban var något förändrad då André Strandberg började på LBK:s vänsterkant istället för Gustaf Edén som fick stå över dagens match p g a sjukdom. Även Jesper Möller, Geronimo Balint, Engin Redjep och Gustav Hillstedt saknades i truppen p g a skador.

Efter bara 4 minuters spel presenterade sig nyförvärvet för året Johan Andersson för hemmapubliken. Johan nickade in 1-0 för Krubban på en fint slagen hörna av André Johansson som också är ett av LBK:s fina nyförvärv för året. LBK hade ett fast grepp om den första halvleken och skapade en del farligheter. Eskilsminne hade svårt att få till några ordentliga avslut men en halvchans hade en av Eskilsminneanfallarna då Markus Norman i LBK-målet fick göra en räddning.

Den andra halvleken var bara 3 minuter gammal när André Strandberg nätade efter ett fint LBK-anfall. 2-0 alltså för de gula.

Efterhand som minuterna gick i den andra halvleken så föll Krubban tillbaka något i banan och bortalaget började lyfta in mycket bollar i straffområdet. Några riktigt vassa målchanser var det aldrig fråga om för Eskilsminne även om Mackan i LBK-målet och resten av LBK-försvaret var fullt sysselsatta.

Istället kunde Krubban komma fram i en hel del farligheter och i en av dessa omställningar kunde Jesper Rindmo enkelt raka in 3-0 för LBK efter fint förarbete av bl a Viktor Wernersson.

Slutresultatet alltså 3-0 för Krubban efter en gedigen insats över hela banan. Försvarsarbetet med Martin R, Johan och Kalle höll rent framför Markus medan ytterbackarna Stefan och André hade övertag på sina motståndare såväl offensivt som defensivt. Kul också att offensiven såg bättre ut jämfört med Kristianstadsmatchen och vi hoppas få se en fortsättning på den här trenden som nu har inletts.

Stort beröm för den gedigna arbetsinsatsen och särskilt den stabila defensiven. Kul för Mackan att hålla nollan för andra matchen i rad. Extra beröm idag till André Strandberg som var stabil bakåt och hotade framåt.

STARTELVAN

André Strandberg

Kalle Larsson

Johan Andersson

Martin Rudolfsson

André Johansson

Viktor Wernersson

Jesper Rindmo

Admir Osmancevic

Jakob Tånnander

David Sax

Oscar Malmgren

Måns Hofvander

Jesper Strid

I den 3:e omgången väntar en bortamatch mot Utsiktens BK. Matchen spelas på långfredagen 19/4 med avspark kl 15.00.

Nästa hemmamatch är lördagen den 27/4 mot IFK Värnamo. Avspark kl 14.00.

VÄLKOMNA !

FÖRLUST I GÖTEBORG2019-04-19 18:42