BRUTEN TREND MOT TORN (UPPDATERAD)
2019-05-04 18:17
2-2 i dramatiskt derby

Så bröt vi förlusttrenden och fick åtminstone oavgjort.  Med första halvlek på näthinnan så borde vi vunnit matchen. Ser vi till Torns forcering i slutet så få väl delad pott vara ganska rättvist. Tyvärr har vi haft otur med skador och sjukdomar på sistone vilket till denna match innebar att sju spelare från truppen var ur spel.

Inledningen av matchen karaktäriserades av lite avvaktande spel från bägge lagen och en hel del felpass utdelades. Efter 9 minuter kom matchens första chans. Admir serverades Jesper en fin passning i straffområdet men bollmottagningen blev inte den allra bästa och Tornmålvakten kunde lätt ta hand om bollen.

Torns första riktiga chans kom efter drygt 20 minuter efter ett misslyckat uppspel från det gula laget.  Strax därefter var Jesper framme igen men hans skott gick strax utanför målvaktens vänstra stolpe.

Från denna sekvensen tar vi över matchen och skapar ett antal riktigt kvalificerade målchanser. Efter ett mönsteranfall skjuter Gustav Hillstedt bollen kockrent i stolpen. Någon minut senare nickar Admir strax utanför efter ett väl avvägt inlägg från André.

I den påföljande spelsekvensen går Torn till anfall och Mackan tvingades där till en fantastisk dubbelräddning.

Fyra minuter senare kom dock matchens första mål. Återigen var det Gustav Hillstedt som träffade stolpen, men denna gången var marginalerna med oss och bollen gick stolpe in.

I detta skede av matchen en fullt välförtjänt ledning för oss.

Fyra minuter senare dabbar vi oss lite i försvaret och Torn tilläts till en allt för snabb kvittering.

I andra halvlek startade Torn som det bättre laget. Tre minuter in på halvleken fick de ett fint frisparkstillfälle till höger strax utanför strattområdet. En bra slagen frispark men Mackan gör åter en kanon räddning.

Torn är i detta läge framme och nosar på fler chanser, dock utan att någon är riktigt kvalificerad.

Efter kvarten spelad så faller en Tornspelare i duell med Mackan och domaren pekar utan något närmre dröjsmål på straffpunkten. En bra slagen straff, men en än bättre insats av Mackan som räddar nere vid sin högra stolpe.

Vild glädje i det gula laget då, vilket kanske gjorde att euforin blev något hög. I det påföljande anfallet så blir vi passiva och Torn gör då via Tobias Karlsson sitt andra mål för dagen.

Dock replikerade vid ganska snabbt. Gustav Hillstedt vann i sin duell mot tornförsvararen nere vid kortlinjen. Han drev sedan längs linjen och serverade Admir en öppnande passning snett inåt där Admir inte gjorde något misstag utan kunde kvittera till 2-2.

Två minuter senare är det läge för ledning till oss med Martin Johansson skott går tyvärr på målvakten.  Åtta minuters senare slår André åter ett fint inlägg från sin högerposition. Bollen når fram till Jesper vars nick dock går utanför mål.

Sista kvarten är det Torns som tar över och i matchminut 88 så är det vi som hade stolpen på vår sida. 1-1 i stolpträffar.

Efter 95 minuter var det hela över och matchen bör ha varit i publikens smak. Den innehöll det mesta man kan begära och oavgjort får betecknas som rättvist.

Nästa match för de gula favoritlaget är på Landskrona IP nästa lördag.

Matchfakta:

Datum:          Lördag 4 maj 2019 klockan 1600

Spelplats:      Klostergårdens IP

Väder:           ”Aprilväder” och cirka 10 grader

Publik:          492

Domare:        Ramond Beigi

Lunds BK-Torns IF 2-2 (1-1)

1-0 (35) Gustav Hillstedt

1-1 (39) Dylan Kosik Suleiman