TVÅÅKERS IF - LUNDS BK 0 - 0
2018-05-05 16:06

Oavgjort 0-0 och en pinne borta mot formstarka Tvååkers IF. LBK-laget gjorde en stark insats mot Tvååkers IF i gårdagens bortamatch. Det var en jämn tillställning där båda lagen hade vassa målchanser och möjligheter att bärga de 3 poängen. Slutresultatet 0-0 och en poäng för vardera lagen var rättvist.

UPPDATERAT SÖNDAG KL 13.00 !!!!!

Det var Tvååker som tog tag i taktpinnen i matchens inledning. LBK låg rätt i positionerna och jobbade sig in i matchen bit för bit. 20 minuter in i matchen var det LBK som tagit över kommandot och som etablerade sig på hemmalagets planhalva med ett fint passningsspel och mycket rörelse. I den 22:a matchminuten hade Andreas Birgersson matchens så långt vassaste målchans men räddning av hemmalagets keeper.

LBK fortsatte med ett knappt övertag halvleken ut även om Tvååker hade en del bra omställningsmöjligheter.

I den andra halvlekens inledning fortsatte LBK att dominera och i den 57:e matchminuten hade Admir Osmancevic ett bra läge från straffpunkten men hemmalagets mittförsvar kunde blockera skottet. Efter detta tog Tvååker över tillställningen mer och mer och sista halvtimmen var det hemmalaget som styrde och ställde.

Tvååker som spelar mycket långa bollar i djupled både på marken och i luften satte press mot LBK-målet. På ett av dessa långa inlägg hade hemmalaget en nick i stolpen. Tvååker spelade gärna på sin högerkant där ytterback och yttermittfältare växelvis kom på överlappning och inlägg. Vid ett av dessa tillfällen kom ett fint inspel från deras högerkant med ett inspel snett inåt bakåt. Detta blockades av  LBK:s högerback för dagen Stefan Arnshed som förtjänstfullt hade flyttat med in i banan. Bra gjort Stefan och fortfarande mållöst !

I det här skedet av matchen hade LBK en del farliga omställningar som kunde ha resulterat bla genom Admir Osmancevic, Andreas Birgersson och inhopparen Måns Hofvander.

Om man summerar antalet målchanser i matchen var det något övervikt för hemmalaget men slutresultatet 0-0 och en pinne vardera för lagen var ett rättvist resultat.

Hela LBK-laget förtjänar stort beröm idag för en gedigen arbetsinsats och en stabil defensiv. Även det egna spelet börjar nu ta form och det är glädjande att se LBK rulla boll över hela banan och etablera sitt spel på motståndarens planhalva.

Det var härligt att se LBK agera som ett lag idag och man ser att laget och lagdelarna har hittat rätt i sina positioner och både hittar varandra och kompletterar varandra. Spelmässigt kanske den bästa matchen från LBK:s sida så här långt i årets seriespel. Det här bådar gott inför framtiden !

STARTELVAN

Jakob Tånnander

Gustav Hillstedt

Emil Pedersen (Ut 78)

Jesper Möller (Ut 85)

Admir Osmancevic (Ut 80)

Christoffer Levi

Andreas Birgersson

Måns Hofvander (In 78)

Kristian Mjörman (In 80)

David Sax (In 85)

TACK KILLAR !

Nästa match är på lördag 12/5 mot Åtvidabergs FF hemma på Klostergårdens IP. Avspark kl 14.00.

VÄLKOMNA !