SEGER FÖR LUNDS BK BORTA MOT ESKILSMINNE IF
2018-06-10 18:59

I den 11:e omgången av Division 1 Södra ställdes LBK mot Eskilsminne som i likhet med LBK under 2017 lyckades kvala sig upp till årets Division 1 Södra. Det blev en spännande tillställning där LBK till slut kunde bärga segern och 3 sköna poäng.

Matchstarten var inte alls som den brukar vara för LBK. Det syntes direkt att man hade bestämt sig för att inte låta motståndarna ta initiativet i den här matchen. LBK-spelarna var bestämda och konsekventa i sitt agerande och redan efter 5 minuter satte Norrolah med vänstern 0-1 och ledning för LBK. Det var efter fint väggspel och överlämning mellan Admir, Kristian och Norrolah. Ett mycket vackert fotbollsmål.

10 minuter senare var det dags igen. Den här gången var det Andreas som väggspelade med Kristian och kom helt ren med hemmakeepern. Andreas gjorde inget misstag utan rullade behärskat in bollen bredvid den utrusande hemmamålvakten. 0-2 och den bästa matchstarten med LBK-ögon hittills i år.

Resten av den första halvleken var ganska jämn och det var egentligen bara en farlighet som skapades och det var en nick från hemmalaget i den 24:e matchminuten som gick över ribban.

Halvtidsresultat 0-2 och det kändes väldigt bra för oss LBK:are på läktaren.

Direkt i första LBK-anfallet i den andra halvleken hade Andreas ett bra läge en bit in i straffområdet efter fint samspel med Admir. Andreas letade läge men fick inte iväg skottet riktigt. I anfallet efter sågade sig hemmalaget igenom på LBK:s högersida och kom till ett bra inläggsläge som en av hemmaanfallarna kunde trycka in bakom Markus i LBK-målet. Nu 1-2 vilket var en injektion för hemmalaget.

I  den 58:e matchminuten ett bra skott från hemmalaget och bra räddning av Markus.

I den 63:e matchminuten studsade bollen fram och tillbaka några gånger i LBK:s vänsterförsvar. Något turligt hamnade den till slut perfekt hos en Eskilsminneanfallare som tog några steg in i banan och fick en perfekt träff med vänstern. 2-2 och nu kändes det inte bra utifrån vårt LBK-perspektiv.

I den 74:e matchminuten var det dags för LBK:s första byte. Det var Kalle som spelat färdigt och in kom Måns samtidigt som Emil flyttade ett steg ner i backlinjen. Dagens match var den första för Kalle från matchstart i Division 1 och han förtjänar extra beröm för en helgjuten insats i mittförsvaret.

Nu var det hemmalaget som styrde och ställde men i den 77:e matchminuten var det Kristian som kom högst på ett inlägg och fick perfekt träff med pannan. Bollen var på väg att gå in precis under ribban men hemmakeepern gjorde en bra räddning och undvek därmed påhälsning i det egna målet.

I den 78:e matchminuten gjorde LBK sitt andra byte för dagen då Kristian ersattes av David. Kristian gjorde en bra första halvlek idag och skapade tryck mot hemmaförsvaret.

Någon minut senare var det dags för Andreas att kliva fram igen och efter en fin boll från Martin Johansson var Andreas återigen på rätt plats vid rätt tillfälle och kunde trycka in ledningsmålet för LBK. 2-3 och ledning för LBK.

Hemmalaget flyttade nu fram mycket folk samtidigt som det öppnade upp för LBK:s omställningsspel.

Mitt i hemmapressen stack LBK mycket riktigt upp i en omställning och Andreas hade en klockren träff i målvaktens vänstra stolpe.

Eskilsminne fortsatte att pressa på men lyckades inte skapa några mer farligheter i slutet av matchen.

Slutresultat alltså 2-3 d v s seger för LBK. Detta var en viktig seger och det syntes verkligen att LBK ville visa att den svaga insatsen mot Husqvarna borta var en engångsföreteelse. Sammantaget väl godkänt för Krubban som mötte ett hemmalag som lyckats skrapa ihop 4 segrar på raken.

Hela laget förtjänar beröm idag. Markus i målet gjorde en stabil och bra insats och kunde inte göra så mycket på de två baklängesmålen. Backlinjen med Stefan - Geronimo - Kalle - André  fungerade bra ihop och särskilt samarbetet mellan Geronimo och Kalle såg bra ut.

Offensiven skördade segrar särskilt i den första halvleken då det var mycket fart och fläkt med fantasi och improvisation mellan Kristian - Admir - Andreas - Norrolah. Detta kröntes med 2 väldigt fina spelmål i inledningen av matchen.

På innermittfältet var det Martin och Emil som styrde och ställde och kämpade och slet för att hjälpa både sin backlinje och i offensiven.

Dagens extra beröm går till Kalle Larsson som idag debuterade "på riktigt" i LBK och hamnade i hetluften direkt. Bra jobbat Kalle !

Skönt med 3 poäng även om det satt hårt inne.  LBK parkerar just nu alltså på en 7:e-plats i tabellen på 17 inspelade poäng efter 11 spelade omgångar.

DAGENS STARTELVA

Kalle Larsson (Ut 74)

André Strandberg

Emil Pedersen

Kristian Mjörman (Ut 78)

Norrolah Amiri

Admir Osmancevic

Andreas Birgersson

Jakob Tånnander

Simon Kristiansson

David Sax (In 78)

Måns Hofvander (In 74)

Engin Redjep

På onsdag den 13:e Juni väntar DM-match för LBK mot IK Wormo på bortaplan. Avspark klockan 19.00.

Nästa seriematch är på hemmaplan på lördag 16:e Juni mot Utsiktens BK. Matchen spelas på hemmabana med avspark klockan 14.00.

VÄLKOMNA !