Lunds BK - Eskilsminne IF 0 - 1
2018-10-07 22:14

Lördagens seriematch mellan LBK och Eskilsminne var en bra fotbollsmatch. Dock var slutresultatet 0-1 inte ett rättvisande resultat sett till matchens utveckling och fördelning av målchanser.

Hemmalaget inledde matchen trevande och det var Eskilsminne som tog tag i taktpinnen de första 10-15 minuterna. Därefter hittade de gula rätt i positionerna och tog över spelet bit för bit.

Det var också LBK som skapade de vassaste målchanserna i den första halvleken. I den 18:e matchminuten hade Martin O ett jätteläge efter hörna men nicken gick strax över ribban.

I den 28:e matchminuten slog Gustav S ett fint inlägg som Emil mötte med pannan men nicken strax utanför. Några minuter senare ytterligare ett fint inlägg som Admir nickskarvade men bortamålvakten kunde tippa bollen över ribban.

Krubban hade vid det här laget tagit över spelet ordentligt och visade prov på fint passningsspel, mycket rörlighet och kreativitet. I ett av dessa fina anfall fick Jesper ett friläge men vänsterskottet gick tyvärr en bit över ribban. Gustav H, Levi och Admir hade ytterligare några halvchanser men inget mål i den första halvleken.

Eskilsminne var inte ofarliga även om det var Krubban som hade initiativet. Bl a hade bortalaget ett fint kontringsläge efter en LBK-hörna. Detta avstyrdes av Gustav S som läste situationen och kunde avstyra farligheten på ett effektivt sätt.

Den första halvleken gick absolut i LBK:s favör men halvtidsresultatet trots detta alltså 0-0.

I den andra halvleken lyckades Eskilsminne utjämna spelet och det var en jämn tillställning. I den 58:e matchminuten gjorde bortalaget det som skulle bli matchens enda mål. På en retur efter hörna lyckades Eskilsminnespelaren ur snäv vinkel hitta en lucka och göra 0-1.

LBK flyttade nu fram sina positioner och satte tryck mot bortamålet. Det skapades gott om möjligheter för LBK att både kvittera och ta ledningen.

I den 63:e matchminuten hade Jesper ett farligt skott i en kontring. I den 84:e matchminuten hade Martin O återigen en farlig nick som bortakeepern lyckades styra utanför målet. I den 86:e matchminuten hade Jesper ett kanonläge efter en hörna och i den 88:e matchminuten kunde Kristian blivit poängräddare på ett skott som strök bortalagets vänstra stolpe.

En eloge till bortalagets målvakt som gjorde en fantastisk insats och räddade  de 3 poängen åt sitt lag flera gånger om.

LBK ska trots resultatet vara stolta över sin insats som normalt sett borde slutat med en 3-poängare.

Det vi tar med oss från matchen är flera saker. Ett fint passningsspel med mycket rörlighet där hela laget var inblandat. Ett stabilt försvar med Jakob i målet och en bra backlinje med Martin R på högerbacken, Gustav S på vänsterbacken och Balint och Martin O som dagens mittbackspar. Ett starkt och spelskickligt innermittfält med Martin J och Emil. Vindsnabba yttermittfältarna Levi och Gustav H samt ett vasst anfallspar i Jesper och Admir.

Även Kristian, Stefan och Adrian bidrog med fart och en härlig inställning när de kom in i matchens slutskede.

STARTELVAN

Jakob Tånnander

Gustav Sågänger

Martin Rudolfsson

Gustav Hillstedt

Emil Pedersen (Ut 73)

Christoffer Levi (Ut 73)

Jesper Möller

Admir Osmancevic (Ut 82)

Oliver Holder Ohlsson

Stefan Arnshed (In 73)

Kalle Larsson

David Sax

Kristian Mjörman (In 73)

Adrian Podsiadly (In 82)

TACK KILLAR FÖR EN JÄTTEFIN INSATS I LÖRDAGENS MATCH MOT ESKILSMINNE !