Lunds BK - Ljungskile 1 - 3
2018-11-04 22:24

Det blev en tung förlust för LBK i lördagens hemmamatch mot Ljungskile. Slutresultatet skrevs till 1-3 efter bortaledning 0-1 i halvtid.

Det blev en del förändringar i matchtruppen jämfört med förra seriematchen. Admir, Max och Gustav Hillstedt skadade och Kristian Mjörman avstängd. Tränarteamet Stefan och Anders fick göra en del omdisponeringar i laget inför matchen.

Bortalaget tog initiativet i inledningen av matchen. 0-1 kom efter 11 minuter efter ett fint inspel från vänster som enkelt kunde placeras vid Jakobs högra målstolpe av LSK-anfallaren. Det var gott om LBK-spelare i försvarszonen men trots det ledning för bortalaget.

Efter målet var det LBK som tog över initiativet och hade ett fast grepp om tillställningen. De gula kunde spela sig igenom det kompakta LSK-försvaret gång efter gång särskilt på LBK:s högerkant där André firade stora triumfer. LBK skapade en del halvchanser i den första halvleken men lyckades inte spräcka nollan.

De gula inleder den andra halvleken i samma stil och skapar några målchanser. I den 51:a matchminuten får LBK en frispark i bra läge cirka 25 meter från LSK-målet. Jesper får en fin träff och Adrian rakar in returen och gör därmed sitt första mål i LBK-tröjan. Grattis Adrian !

LBK har nu initiativet men i 67:e matchminuten gör bortalaget 1-2 efter ett fint anfall återigen från sin vänsterkant.

LBK flyttar nu fram sina positioner ordentligt för att åstadkomma en kvittering. Detta öppnar upp för kontringsmöjligheter för bortalaget och tyvärr kommer även 1-3 vilket också blir slutresultatet.

Sett över hela matchen så gör LBK en godkänd arbetsinsats även om resultatet var en besvikelse.

STARTELVA

Jakob Tånnander

Gustav Sågänger

Emil Pedersen

David Sax (Ut 72)

Jesper Möller (Ut 90)

André Strandberg

Adrian Podsiadly (Ut 75)

Kalle Larsson (In 75)

Edwin Condrup (In 90)

Kevin Lidin

Engin Redjep (In 72)

Nästa match för LBK är årets sista seriematch. För motståndet svarar Utsiktens BK och matchen spelas på lördag den 10/11 på bortaplan. Avspark kl 14.00.

Därefter är det äntligen dags för en av årets mest spännande matcher för LBK. Det är match mot Malmö FF i Svenska Cupen. Matchen spelas torsdag den 22/11 på vår hemmabana på Klostergårdens IP. Avspark kl 19.00.

VÄLKOMNA !