Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919

Intervju med Jesper Rindmo !
2020-09-25 10:49
Redan på söndag är det match igen då Lunds BKs herrlag tar emot Landskrona BoIS på Klostergårdens IP. Vi tog ett snack med Jesper Rindmo för att kolla läget med honom och laget inför matchen.

 

På söndag väntar en ny tuff match då Landskrona kommer på besök, hur går dina tankar inför den matchen?

 

-Att det är roligt med match igen. Speciellt mot BoIS som brukar bli fartfyllt mellan två duktiga lag med många bra spelare. 

 

LBK är nu uppe i 12 matcher i rad utan seger, eller om man vänder på det så är det 6 matcher i rad utan förlust, hur ser man på det som spelare?

 

-Denna säsongen har egentligen varit märklig från start med allt som hänt i världen. Som alla vet så började vi säsongen väldigt starkt där vi senare gick in i en dipp. Som vi är på väg upp ifrån. Vi fokuserar inte så mycket på tidigare resultat, varken från oss eller från motståndarlaget utan går ut med inställningen att vi ska ta 3 poäng i nästkommande match. 

 

För egen del hur känner du att säsongen har varit så här långt? 

 

-För egen del har säsongen känts helt okej. I majoriteten av matcherna tycker jag att jag varit involverad på ett sätt jag vill vara för att bidra. Rent poängmässigt vill jag omvandla min kreativitet och spelskicklighet till ännu fler poäng som ska hjälpa laget till vinster. 

 

Det är nu 11 omgångar kvar att spela av årets upplaga av ettansödra, på vilken plats ser vi Lunds Bk på när säsongen är slut? 

 

-Samtliga i Lunds bk vet att vi är ett lag som kan ta 3 poäng i varje match. Just nu handlar det om att börja vinna igen. Gör vi det så känns topp 5 jätterelevant. 

 

Vi tackar Jesper för pratstunden och önskar honom och laget lycka till på söndag!

 

#lundsbk #ettansödra #fotboll #lund #lbk #krubban #landskronaBOIS

Qviding-Lunds BK 0-0 !
2020-09-25 09:28
– Vi gör en bra fotbollsmatch på bortaplan mot ett Qviding som kämpar febrilt. Vi spelar väldigt bra försvarsspel, skapar målchanser och visar att vi ännu en gång skulle kunna vinna.
Det har vi sagt de senaste sex omgångarna, men det har bara blivit kryss... säger Lundatränaren Anders Grimberg.
Det var en trevande start från båda lagen men i andra halvlek skruvades tempot upp, innan lamporna på planen slocknade och orsakade ett nästan tio minuter långt avbrott. Resterande matchminuter bjöd på målchanser från båda lagen, men när domaren blåste av var det sjätte matchen i rad som Lunds BK spelat oavgjort.
– Det är frustrerande att vi inte kan vinna matcherna. Det är såklart oskicklighet inblandat, det kan inte bara vara otur hela tiden. Det är det sista lilla som saknas och vi behöver ha marginalerna på vår sida och få in bollen i mål, för försvarsmässigt spelar vi riktigt bra.
Lunds BK har inte vunnit en match sedan den 11 juli då man besegrade Tvååker. Närmast väntar ett Skånederby när Landskrona Bois kommer på besök till Lund på söndag.
Herr Eskilsminne-Lunds BK 1-1 (0-0)
2020-09-20 12:12

Det blev en tight och spännande tillställning på soldränkta Harlyckan när Eskilsminne tog emot Lunds BK i ett för båda lagen viktigt derby.
Efter 0-0 i halvtid med goda chanser för båda lagen att avgöra såg det länge ut att sluta mållöst. Men på ett par minuter under den sista  av matchen började hända saker .

I den 83:e matchminuten nickskarvade Isak Petersson en hörna och på bortre stolpen dök Emil Åberg, vem annars, upp och stötte in 1-0. Hemmalaget som sakta men säkert klättrar uppåt i tabellen var för ett väldigt litet tag över nedflyttningsstrecket.


Blott fyra minuter senare var det dock Lunds tur att få med sig en hörna. Nyss inbytte Simon Ingheden nådde högst och med ev hjälp av  Johan Andersson kvitterade LBK .

1-1 stod sig sedan tiden ut och liksom i Linköping tappade Eskilsminne segern sent. En viktig poäng var det hur som helst för André “Norpan” Peterssons mannar som är obesegrade (2-3-0) de fem senaste matcherna.
För Lunds BK fortsätter samtidigt den långa vandringen mot en seger. Lördagens oavgjorda resultat var den elfte raka utan vinst.
Efter 3-1 mot Tvååker den 11 juli har laget gått från toppstrid till att snegla oroväckagdemot negativt kvalstreck. Dessutom fick  Jesper Möller  kliva av skadad i första halvleken med ersattes av Gustav Eden som är tillbaka på riktigt .


Redan på onsdag bär det av till Göteborg för LBK som tar sig an Qviding borta./LBK

Herr 1-1 LBK - Oskarshamn !
2020-09-12 16:18
Lördagens match var en med bra spel och en med lite ängsligt spel .

Första halvleken så har vi bra kontroll på matchen både passningsmässigt samt att  vi ligger rätt i våra situationer som ger oss några lägen framåt som också det ena resulterade till 1-0  efter Jesper Rindmos skott som räddades av målvakten och på returen påpassligt framme stötte Viktor Wernersson in ledningsmålet för dagen anfallspartner till Jesper ,Oskarshamn skapar i slutet av halvleken deras enda och största chans med en nick nära som tar i ribban . Vi har något till läge som skulle resultera i 2-0 men bollen ville inte in .

Andra halvleken blir från vår sida lite avvaktande och lite passivt i vissa situationer och Oskarshamn lyfter sig och chanspelar lite med att gå offensivt som till slut efter kombinationspel gör 1-1  i den 86 min , tungt när vi krigat hela halvleken för att ta våra 3 poäng .

Men obesegrade i 3 matcher och skoj att både Viktor Wernersson samt Jesper Möller var tillbaka efter skador , starka insatser av nämnde Möller samt Andre och Noel .

/LBK


Seriefinal & Lundaderby! Damlaget ställs mot LSK och vi är taggade till
2020-09-11 14:32
På söndag smäller det 17.00 !
Nedan följer en intervju med damlagets skytteligaledare.

 

Ålder: 17

Namn: Johanna Thorstensson

Position: Anfall

 

1. Hur känns det i laget just nu? Både socialt men även formmässigt?

Bara bra! Vi är ett härligt gäng med en bra laganda där vi har kul samtidigt som vi ställer krav och vill nå så långt som möjligt. Formmässigt känns det stabilt och bra.

 

2. Du har varit i bra form och producerat en hel del mål, vad är din hemlighet? 

haha, ”hemligheten” är väll bara att våga. Våga ta för sig och inte vara rädd för att misslyckas! Och bara köra 100% i ALLA lägen!

 

3. Hur känns det inför seriefinalen & lundaderbyt på söndag?

Nervöst men såklart extremt taggad!!! Kommer bli en bra och spännande match.

 

4. Tre ord som beskriver dig på plan? 

snabb, kreativ & envis.

 

5. Vad tar du med dig till en öde ö?

Ett flyg så jag kan ta mig hem igen 😉

Nyheter från våra lag
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier