Lunds BK- Lindome 2-1 ( 0-1 )
2020-11-30 09:19
Denna match kommer etsa sig fast i minnet pga av allt som hänt innan och resultatet som gör att vi får chans att kvala oss kvar i Div 1 .

Med all fokus att bara få ihop en trupp efter att de flesta haft Corona och knappt tränat de sista 10 dagarna så var det otroligt starkt av grabbarna att både göra denna laginsats och pressa sig i lördags .

Matchen började vi piggt från oss och Hillstedt hade ett bra avslut som målvakten räddade i Lindome efter de första 10 minuterna tog Lindome tag i spelet som vi vet att de är duktiga i och kom fram till några chanser , de får en skottchans utanför straffområdet och Lindome gör 0-1 .

Tungt att ligga under i halvtid när de inte skapades så många målchanser åt bägge lagen , vi kunde gjort med lite tur och Lindome kunde gjort 0-2 med lite tur .

I halvtid talade vi om att både ha tålamod samt vara lite mer offensiva över hela planen , få med alla i vår press som vi inte gjorde i första halvlek .

Vår kvittering kom efter ett  skott utanför straffområdet och Oliver Stojanovic Fredin  stöter in returen som målvakten släpper 1-1 och hopp att gå för segern .

Efter kvitteringen radade vi upp chanser både Stefan Arnshed samt Måns Hofvander hade lägen att ge oss ledningen men det skulle komma från Måns Hofvander till slut som nickade in 2-1 !!!

Matchen kvar var en lång väntan och många hade också Eskilsminnes match mot Torn i telefonen och info från livescore här och där .

När vi fick veta att matchen i Helsingborg står 1-1 när det är 10 min kvar så kämpade vi till sista droppen och allt gick vägen och vi kommer få chans att kvala oss kvar i Ettan info om detta kommer senare .

Vilka grabbar mvh Coach
Årets julgransförsäljning drar igång 1:a advent!
2020-11-27 08:56
Utebliven caféförsäljning och matcher utan publik har varit tufft. Nu ser vi till att skapa lite välbehövlig julstämning samtidigt som vi stöttar laget i vårt hjärta, LBK! Uppåt och framåt!

Stängd inomhusträning!
2020-11-25 12:42
Lunds BK avbryter all inomhus verksamhet!

Med anledning av pandemin kommer klubben inte att genomföra några träningar inomhus.
De lag som drabbas är hänvisade till att träna ute på anvisad plats.

”Vi ser inga problem med att våra barn får vara ute under 90 min, frisk luft och rörelse är bra för alla, Så länge det inte är allt för risigt väder kommer grupperna att vara ute, om någon dag skulle vara extra kall så får man ställa in eller hitta på alternativ aktivitet. De grupper som nu tränar inne är de yngsta, måste man ställa in fotbollsträning kan det ersättas med en stunds vandring i stadsparken, grupplekar eller vad som”, säger akademichefen Stefan Jansson
Med stor besvikelse och förundran över Svff´s beslut lämnar Lunds BK WO i matchen mot Utsiktens BK
2020-11-20 18:24

Svenska fotbollsförbundet har idag meddelat oss att vår önskan om att ges tillstånd att flytta matchen mot Utsikten BK inte beviljats.

Mot bakgrund av rådande sjukdomsläge i herrlaget, där truppen drabbats av ett flertal konstaterade fall av Covid-19 och provtagning pågår av ytterligare ett antal spelare, är det ur alla aspekter mycket olämpligt av oss att inte följa de direktiv och anvisningar som gäller, det vill säga att ta ansvar och inte sprida smitta.

Vi som förening kommer alltid att sätta hälsan före i alla avseenden, med hänsyn till våra spelare, ledare, motståndare och funktionärer har vi idag meddelat Utsiktens BK att vi avser lämna WO.

Att träna och spela matcher med en pågående smittspridning inom gruppen är inte förenligt med Smittskyddslagen, vårt beslut är taget i samråd med Smittskydd Skåne och erfarna smittskyddsläkare.

Håkan Kerrén, Ordförande Lunds BK

Lunds BK- FC Trollhättan 1-2 (1-1)
2020-11-16 09:00

Det var seger som krävdes för att ge oss själva ett bra utgångsläge inför de sista 2 omgångarna av Ettansödra för att kunna säkra kontraktet.
Och det började bra. Redan i den 20,e minuten så tar vi ledningen med 1-0 efter att Oliver Stojanovic-Fredin slagit en lång hög frispark som för många såg ut som ett inlägg men som gick över målvakten och in i den i den bortre burgaveln!

Ledningen stod sig fram tills den 40e minuten, då bortalagets Markus Johansson höll sig framme på en hörna och kunde nicka in kvitteringen till 1-1.

Andra halvlek var liksom den första, mycket kamp på mittplan och ytterst få målchanser.
Ju längre matchen pågick så försökte hemmalaget att flytta upp laget och positioner i jakt på att på nytt ta ledningen i matchen, men i den 75,e minuten så var det istället bortalaget som kom på en snabb omställning och kunde efter en lite tilltrasslad situation efter ett inlägg peta in ledningsmålet för bortalaget, målskytt Markus Johansson även denna gången.
I den 88e minuten så är hemmalaget nära en kvittering då Noel Hansson har en farlig nick på mål, men nicken tar i ribbans överkant. Närmare än så kom aldrig hemmalaget och bortalaget kunde se sig som segrare i denna jämna match som med få målchanser så hade nog ett oavgjort resultat varit rättvist .

Nu återstår det endast 2 matcher för oss, Utsikten på bortaplan och Lindome på hemmaplan, och med tanke på tabelläget så ser det ut att behövas full pott i återstående 2 matcher för att maximera chanserna till fortsatt spel i div 1 under 2021....

Vi krigar vidare!

Trollhättan om matchen: http://www.fct.nu/sakrat-kontrakt/