Inför kvalet till Division 1 för Lunds BK:s herrar
2017-10-17 23:19, Herr

Som alla känner till vid det här laget är det kvalmatcher som väntar för LBK:s representationslag. Det blir matcher mot Eskilsminne IF och FC Trollhättan. Första matchen spelas lördagen den 28/10.

Ännu en gång har Peter Rasmusson gjort en tillbakablick på tidigare årgångar av Lunds BK och den här gången är det med särskilt fokus på kvalmatcher.

Vi tackar Peter för den intressanta och spännande artikeln nedan.

Lunds BK i U16 SM-Final !
2017-10-16 11:35

Lunds BK - Djurgårdens IF  10-9  ( 0-2) 2- 2 Full tid . 2-2 efter förlängning .

Lunds BK spelar SM Final

Vilken dramatisk semifinal mot Djurgårdens IF det blev.

Djurgården började matchen starkt och vi hade stora problem att täcka upp ytorna som deras centrala mittfältare skapade med bollskicklighet och stor dominans -

Djurgården gör 0-1 på ett distansskott rakt upp i krysset.

Vi kommer inte inpå deras målområde utan tvingas jaga mycket och då tappar man kraft när lägen dyker upp. Vi blir stressade och tar för snabba beslut och avslut.

Djurgården gör även 0-2 innan pausvilan

Vi pratar igenom situationer i halvlek som vi har problem med och måste förändra till andra halvlek.

Vi fångar upp djurgården mycket bättre och får mer att säga till om och så kommer vi in på deras mål lite oftare.  Vi har en nick precis utanför  och ett par hörnor som skapar oreda hos Djurgården .

Vi reducerar  till 1-2 och det ger energi till laget och Läktaren vaknar till liv och fullkomligt bär fram oss de sista minuterna ... Vi gör 2-2 och matchen går till förlängning .

I förlängningen  spelar vi bättre och bättre och vi känns betydlig starkare än Djurgården

Förlängningen slutar mållöst och matchen skall avgöras på straffar.

Vilka straffar vi får se ! båda lagen lägger straffar med hög kvalitet och målvakterna är chanslösa.

I omgång  7 gör Djurgården ett ribba in mål...

Och i omgång 8 slås straffen över Valton får avgöra matchen

Nu väntar FC Djursholm i finalen. ( Matchen kommer att spelas i Stockholm)

Ett stort tack till föräldrar som hade ordnat med mat efter matchen !

Och ett stort tack till publiken som gjorden en fin inramning  i detta drama!

Bra jobbat killar!

Inför kvalmatcherna mot Division 1
2017-10-15 20:57, Herr

Nu är det klart vilka lag som LBK ställs mot i kvalspelet för kvalificering till Division 1 - 2018. För motståndet svarar Eskilsminne IF och FC Trollhättan.

Som vi tidigare har sagt står LBK över den första omgången då FC Trollhättan har hemmamatch mot Eskilsminne IF. Det innebär att Krubban alltså kommer att möta FC Trollhättan på hemmaplan och Eskilsminne IF på bortaplan. Vilken motståndare LBK får i sin första kvalmatch är avhängigt resultatet i matchen mellan FC Trollhättan och Eskilsminne IF.

Spännande och såklart en härlig utmaning för spelarna samt för Stefan och hans team !

LYCKA TILL KILLAR !

Seger 3 - 1 för Lunds BK mot IFK Berga !
2017-10-14 16:45, Herr

Det blev en välförtjänt seger för LBK i lördagens match på hemmaplan mot IFK Berga. Slutresultatet skrevs till 3-1 för Krubban efter 3 fina mål i den andra halvleken av nr 22 Kristian Mjörman. Nu väntar kvalspel för de gula. Första kvalmatchen spelas om 2 veckor. Det är ännu oklart vem som står för motståndet.

Inför : Lunds BK - IFK Berga
2017-10-11 22:50, Herr

På lördag stundar alltså årets sista seriematch för Lunds BK:s herrar. Det blir en rafflande slutomgång där Lunds BK har chans att nå andraplatsen i årets serietabell vilket leder till kvalspel för att kvalificera sig för division 1 inför 2018.

Med tanke på detta har vårt eget LBK-orakel Peter Rasmusson nedan gjort en historisk tillbakablick på tidigare årgångar av LBK. Här kan man se att Krubban vid ett flertal tillfällen har varit i liknande situationer som årets LBK-upplaga !

P16 (Födda 01), 17/10 17:34
P16 (Födda 01), 16/10 14:00