SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919

Årsmöte 2021 210228 kl 15:00 via Teams (uppdaterat 210222)

Mötet hålls söndagen den 28/2 kl 15.00 och anmälan sker via följande länk: kansli@lundsbk.se

Observera att anmälan om deltagande måste ske senast 210226 kl 17:00.

 

På grund av pandemin kan vi inte genomföra ett fysiskt möte som brukligt utan det är endast en begränsad grupp som samlas på plats och övriga måste delta på distans.

Vår förhoppning är att vi ska få till ett så bra genomfört årsmöte som möjligt och för dig som tänker delta är det viktigt att ta del av instruktioner och förutsättningar härunder.

 

Hur går det digitala årsmötet till?

Mötet kommer att starta klockan 14.55 den 28 februari  Mötet kommer utföras stadgemässigt, den stora skillnaden är att vi istället för att ses fysiskt möts digitalt i mötesverktyget Microsoft Teams.

Du som röstberättigad medlem deltar, begär ordet, yttrar dig, röstar och så vidare från din hemmaplan.

Tekniska krav

Du som deltar kommer att behöva en egen dator med stabil internetuppkoppling. Att ha en instabil uppkoppling gör det svårt för dig att höra vad som sägs och att även för övriga deltagare att höra dig ifall du ska tala. För att tala på mötet behövs även en mikrofon, de flesta bärbara datorer har en inbyggd mikrofon men vi rekommenderar att ni använder headset (exempelvis telefonhörlurar). Det går även att delta via smartphone eller surfplatta, även om vi i första hand rekommenderar dator. I så fall behöver ni på förhand ladda ned appen Microsoft Teams från din telefons/surfplattas appbutik (exempelvis App Store eller Google Play). Du behöver inte skapa något konto utan kan ansluta som gäst.

Röstning

Omröstningar kommer i första hand ske genom acklamation direkt i Teams. Kommer det att krävas votering så kommer det också att ske direkt i samma applikation. 

Flera deltagare på samma enhet

Det går naturligtvis jättebra att sitta flera vid samma skärm när man deltar i mötet. Observera dock att vi enbart kan räkna en röst per uppkopplad enhet! Med andra ord: Är ni flera och alla vill vara med och rösta krävs det att ni ansluter från varsin enhet(dator/smartphone/surfplatta). 

Möteshandlingar

Möteshandlingarna till mötet skickas löpande ut till anmälda deltagare från den 23/2.


Med vänlig hälsning, 
Håkan Kerrén, ordförande
Jimmi Olssons tankar efter träningsmatchen mot Tvååker!
2021-02-21 21:46
startelvan mot Tvååker

Tvååker borta, Förlust 4-2

Andra matchen avklarad för er,


Inledningsvis hur sammanfattar du första och andra halvlek?

Vi har en något trög start på matchen, där Tvååker kommer ut med hög press och aggressivt spel, som vi inte riktigt löser till en början. Efter hand tycker jag att vi växer in i det och flyttar fram våra positioner och tar över spelet. Efter cirka en halvtimme tar vi ledningen välförtjänt tycker jag, efter ett fint anfall, där Marcely avslutar från fritt läge. Efter målet händer något som vi måste städa bort. Vi blir passiva och baktunga och Tvååker biter sig fast på vår planhalva. Vi får inget lugn. De tillåts göra 2 mål inom loppet av 10 min. 2 mål där vi sekvenserna innan har kontroll på bollen.

Andra halvlek gör Tvååker tidigt 3-1, åter igen efter en sekvens där vi har bollen under kontroll. Vi byter runt och får in ny energi och reducerar i mitten av halvleken till 3-2, när Casper Burehed nickar efter ett fint förarbete av Dardan och Marcely. Därefter tycker jag vi för matchen och skapar några bra lägen, men skärpan är inte där. Istället gör Tvååker 4-2 på alldeles för enkelt sätt. Andra halvlek blir naturligt ryckig då bägge lagen byter en del spelare.

Så en kort sammanfattning är att vi spelmässigt lyfter oss från förra matchen. 25 minuter i mitten av första halvlek är våra bästa i år. Men att släppa in 4 mål gör det i stort sett omöjligt att vinna fotbollsmatcher.


Vad var dina tankar inför matchen, vilka scenario räknande ni med?

Vår plan var att rätta till det vi inte var nöjda med i förra matchen. Vi pratade om att vara bättre i vårt positionsspel i vår speluppbyggnad samt vara kompaktare i vårt lägre försvarsspel. Jag tycker att vi gör dessa saker helt ok idag, trots 4 insläppta. Tyvärr är det våra egna misstag som gör att de får sina mål. 


Tvååker som börjat säsongen riktigt bra med tre vinster, bla mot Trollhättan 3-2, Lindome 4-0 och senast Varbergs Bois 1-0.  Mattan som Tvååker erbjöd spel på liknade mest ett dansgolv, hur upplevde du från sidan att spelare påverkas av underlagen?

Tvååker är ett bra lag. Känns som ett sammansvetsat gäng, som spelade en rak tempofylld fotboll med en hög aggressivitet. Underlaget tycker jag inte det var några problem med. Som jag sa efter förra matchen så måste alla spelare hantera de yttre förutsättningarna!


Spelmässigt såg ni riktigt bra ut, vi som såg matchen kunde konstatera att ni var det mer tekniska laget, där Tvååker med tendens till ”brottarfotboll” fick härja på och med de längre effektiva bollarna skapa en del avslut, hörnor mm. Ett par gula till Tvååker i första hade nog inte känts orättvist. Sedan blev ni avblåsta ett par gånger när Marcley och Noa kommer igenom synnerligen effektivt, även ett av era mål dömdes bort. Hur resonerar ni i laget, inför och under matchens gång, när ni möter denna typ av lag som spelar tämligen enkelt, utan finneser men är effektiva och nyttjar mest motståndarnas misstag, medan ni vill spela er ur och hittar kombinationer?

Det finns många sätt att spela fotboll på. De var aggressiva och framgångsrika i sitt presspel i starten på match, men när vi fick igång vårt spel så hittade vi bra lösningar som gav oss bra kontroll även längre upp i banan. Vi tycker att vi har spelartyperna för att spela en passningsorienterad fotboll. Detta kräver skicklighet från våra spelare för att klara detta. Vi gör små framsteg i detta för varje träningsvecka.


Om jag inte räknat fel, spelade totalt 20 spelare under matchen, det verkar som att oavsett vem du ”kastar” in så håller systemet ni spelar. Ni har bara spelat ihop knappt en månad och vi från sidan ser ju vad ni kan åstadkomma. Det ser lovande ut, men kommer du att hinna befästa de olika scenario som kan ske, alltså skador på nyckelspelare, motståndare som börjar läsa oss, ha en plan B osv, tills säsongen börjar?

Vi har gott om tid, vi har en ganska bred trupp med många alternativ. Vi ska försöka spela ”vårt” spel så mycket vi kan. Men ibland så måste du anpassa dig efter de förutsättningar du hamnar i inför vissa matcher. Skador, sjukdomar och avstängningar ingår i spelet, det är lika för alla, så det ska inte vara några problem.


Särskilda insatser som du vill uppmärksamma, laget, individer?

Jag kan konstatera att flera spelare gjorde riktigt bra ifrån sig denna gång, att peka ut någon särskild insats blir inte korrekt.


Hur ser veckan ut för laget nu? Till helgen ny match mot IFK Malmö tankar inför den?

Veckan ser likadan ut som förra veckan. 4 träningar innan vi på lördag ska möta IFK Malmö. Ska bli skönt att få spela en hemmamatch. Vi kommer att fortsätta att jobba med vårt spelsätt. Det blir full rulle, för att vara så bra förberedda som möjligt på lördag!


Tack Jimmi för pratstunden och tack för att ni genom ert spel mot Tvååker gav oss supportrar en skön ”krubban magkänsla”! 

Tack alla!
2021-02-20 08:46
Några av de spelare som varit delaktiga i Lunds BK
2020 ligger bakom oss. Ett år som flera förknippar och kommer att minnas som "pandemiåret"!

Pandemin är inte över och vi alla måste anpassa oss till den. I skrivande stund pågår arbetet för fullt med att iordningställa alla handlingar inför ett annalkande årsmöte.
En punkt under årsmötet är att utdela utmärkelser, avtackningar med mera.
Då årsmötet detta år blir annorlunda kommer även en del punkter att bli annorlunda och tyvärr inte möjliga att på ett adekvat sätt behandla, då fysisk närvaro inte är möjlig.

Oavsett vad som är möjligt eller ej, vill klubben tacka de spelare som på ett eller annat sätt varit viktiga för Lunds BK genom åren och som nu lämnat klubben.
En del har gått vidare till andra klubbar och några har tagit uppehåll.

Lunds BK säger TACK, och önskar er alla stor lycka i framtiden!

Johan Andersson
Marcus Norman
Jesper Möller
Jesper Rindmo
Gustav Hillstedt
Jakob Andersson
André Strandberg
Mathias Nilsson
Engin Redjep
Victor Wernersson
Oliver Stojanovic Fredin
Felix Konstandeliasz 

Tack för era insatser i Lunds BK, ni alla har varit delaktiga och skrivit historia i klubben på ett eller annat sätt!
Intervju med Marcley!!
2021-02-19 16:04
Skånesporten gjorde intervju med Marcley
Nyförvärvet Marcley: ”Mitt mål är att göra 25 mål för Lunds BK under säsongen”
LÄS MER HÄR!!
VINTERLUND
2021-02-18 14:49

Kom och prova på fotboll med spelare och ledare från Lunds BK:s herr- och damlag!

Fotbollsträningarna kommer att genomföras i 8-grupper och vi kommer att ta emot max 40 ungdomar, killar & tjejer, men fokus ligger på individuell träning.

Måndag 22 februari 13.00-15.00

Tisdag 23 februari 13.00-15.00

Torsdag 25 februari 13.00-15.00

Plats: Konstgräsplan 4 på Klostergården.

I dessa tider sker allt ombyte hemma, toaletter finns dock att tillgå.

För att träna behöver man ha fotbollsskor, benskydd samt egen vattenflaska. Varma kläder efter väder.

Läs mer på länken nedan:


Nyheter från våra lag
P13 (Födda 08), 20/02 09:26 
Dam, 19/02 06:43 
PF9 (Födda-12), 28/01 15:45 
Dam, 27/01 10:42 
P13 (Födda 08), 25/01 16:22 
P+U 17 (Födda 04), 17/01 22:10 
PF -7 (Födda-14), 08/01 19:51 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier