SENIORSPELARNA, ELLINOR SAMUELSSON, MARCLEY MANUELA, DARDAN MUSTAFA

Herr: Lunds BK -Ljungskile 0-2 (0-2)
2021-09-21 20:39

Kvarten spelad och underläge med 0-2 direkt i matchöppningen var för mycket för oss att ta tillbaks i matchen mot Ljungskile ,vi fick en olycklig start och vi var inte på tårna i starten av matchen .

I denna serie så smäller det direkt när man inte är direkt påkopplad från början och man får ett underläge som är svårt att ta tillbaka .

Vi försökte och framför allt med ett friläge av Noha i slutet av första halvlek som målvakten gjorde en bra räddning och avstyrde en reducering .

I andra halvlek så fick vi vänta in de stora chanserna till sista 15 min och då genom Noha igen och ett friläge men målvakten i Ljungskile var mycket bra och kom ut fort , sedan hade Bohman ett skott och Måns 2 st chanser som både stolpen samt målvakt räddade .

Vi kämpar vidare och en bra träningsvecka ska göra att vi kommer förberedda till Åtvidabergs FF som vi möter på lördag kl 16.00 på bortaplan .

mvh LBK

Lunds BK tillsammans med Parkinsonförening i Lund har startat upp GåBoll!
2021-09-20 21:08

Sedan en vecka tillbaka ingår Lunds BK i ett projekt tillsammans med Parkinson Lund där vi tillsammans ska anpassa GåFotboll till att bli GåBoll. Detta projekt ska möjliggöra för de som verkligen vill vara aktiva men som har ett hinder i form av t.ex. Parkinson fortsatt ska kunna utöva fotboll anpassat efter de förutsättningar man har.

Lite kort kring projektet:

FC Bellevue i Malmö skall tillsammans med Parkinsonföreningar i Skåne målgruppsanpassa gåfotboll för och med personer med Parkinsondiagnos så att man kan delta i Gåboll oavsett om man använder gåstol, rullstol eller är gående.

Syftet med projektet är att utveckla, anpassa, tillgängliggöra och sprida möjligheten att delta i anpassad gåfotboll för kvinnor och män i olika åldrar som har drabbats av Parkinson, så att fler i målgrupperna kan spela Gåboll samt att erbjuda målgruppen fler utvecklande, sociala och roliga aktiviteter.

Vi vill metodutveckla gåfotbollen så att den blir helt behovs-och målgruppsanpassad för personer med Parkinson tillsammans med fotbollsklubbar och Parkinsonföreningar i Skåne.

Vi i Lunds BK är oerhört stolta över att vi kan få vara en del av detta projekt.

Lunds BK startar upp gåfotboll!
2021-09-16 20:50

I samband med att den sjätte omgången av Skåne walking football league arrangeras söndagen den 10/10 på Klostergården i Lund välkomnar Lunds BK in till provträning av gåfotboll.

Gåfotboll är en träningsform som är speciellt anpassad för dig som vill gå och spela fotboll. Träningsformen kräver ingen tidigare fotbollserfarenhet och är anpassad för att minimera kontakten och farten som ofta gör att skador uppstår.

Provträningen kommer att anordnas söndagen den 3/10 kl 17:00 på Klostergårdens IP med hjälp av en instruktör från Sverige walking football.

Låter detta intressant? Ta då chansen att förverkliga ditt nästa steg i fotbollskarriären genom att anmäla ditt intresse till: kansli@lundsbk.se

Herr: Vänersborg - Lunds BK 5-1 (3-1)
2021-09-15 13:19

Lång bortaresa ,bra förberedelser som slutade efter 15 sekunder !

Allt kändes bra och även om regnet öste ner under matchen var vi taggade inför uppgiften men grusades snabbt när Casper blev utvisad efter tröjdragning och domaren bedömer Målchansutvisning efter 15 sekunder !!  Vi kan tycka att domaren skall diskutera med sin assisterande om spelaren som blir neddragen verkligen hinner fram till bollen om det nu är en målchans ?

Domaren väljer direkt det röda kortet som så ofta i snabba situationer när det hettar till utan att diskutera med sin assisterande som står i linje .

1-0 kom så direkt på straff men vi kämpade på och Bohman gör 1-1 på en otroligt fint skott utifrån där och då kände vi att vi kanske kan ta med oss någon poäng hem .

Strax efter Skjuter Eddie klockrent i ribban där var det nära 1-2 till oss i den 25 min !

Efter våra chanser börjar Vänersborg ta över spelmässigt och vi får jaga boll med en man mindre , 2-1 samt 3-1 kom så snabbt efter varandra på skott utifrån där vi kunde gjort bättre och styrt skytten utåt från mål .

Noha har precis innan halvtid ett jätteläge att göra 3-2 men missar där var nog vår chans tillbaka i matchen .

i andra halvlek gör således Vänersborg 2 st snabba mål till 5-1 och matchen slutade så .

Ny vecka , Nya möjligheter och ny match näösta lördag kl 16.00 möter vi Ljungskile .

mvh LBK

PF -7 (Födda-14), 21/09 21:17