Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919

Gert-Inge Svensson (1945-2020)
2020-05-12 12:17
Alla klubbar har sin historia som är viktigt att bevara och vårda. Många milstolpar finns också i en klubb som har modiga 100 år på nacken som Lunds BK har. Själva hade vi tillsammans med många killar i LBK förmånen att ha en tränare under många år som hette Nisse Johansson. Han lärde oss mycket. Inte bara fotboll utan han tyckte det var viktigt att vi också lärde oss vara bra människor. Han brukade säga ibland att en människa tillhörde "dom stora". Då pratade han inte om dom som fotbollsspelare utan om deras sätt att vara som människa. 1976 fick vi och våra lagkamrater äran att lära känna en av "dom stora". Det var Gert-Inge Svensson som kom till LBK från allsvenska Landskrona BOIS. Gert-Inge var en mycket skicklig back från ett BOIS som vunnit svenska cupen bla. Vi hade ett spelskickligt lag som gått upp i den tidens div 3 (ungefär som div 1 idag), så Gert-Inges övergång var en sensation. Vi spelare var ju självklart nyfikna och spända på vad denne "stjärnan" var för en person. Frågorna var många, har han ambitionen? är han divig? mm. In i omklädningsrummet kliver en kille som gick runt till alla och tog i hand och presenterade sig. Direkt visade han att han var en kanonkille och en riktig glädjespridare. Åtskilliga skratt han han sett till att det levererats i omklädningsrummen. Högt i tak när det gällde samtal och annat som behövdes ventileras. Både viktiga och oviktiga saker. Att han varit en av allsvenskans bästa backar förstod vi när det var dax att gå innanför dom vita linjerna på planen. Då fick han sin karaktäristiska pose med huvudet lätt nedböjd, blicken beslutsamt framåt och instinkten lyste omkring honom. Vill påstå att han lärde oss spelare och hela klubben att bli vinnare och att det krävs mer för det än vad som presteras på planen. Så för oss och vi är säker på att våra lagkamrater från den tiden håller med är han en milstolpe i klubbens historia. Och som Nisse Johansson sa "en av dom stora". 

Tack ska du ha Gert-Inge och vila i frid/Jan "Peggy" Larsson, Dan Kanter och Thomas Jernberg

Fotbollskolan Info !
2020-04-16 14:17
Hej !

 Lunds BK sin  Fotbollskola utomhus med träning på :

Plan 2  kl 17.30-18.30

och håller sedan på varje Torsdag fram till  den 18/6 sedan startar Sommaruppehållet .
Uppehåll den 30/4 Valborg samt 21/5 Kristi Himmelfärds.


Starten i höst blir  Torsdag den 13/8 kl 17.30-18.30 .


Klostergårdens IP (Nordanväg 22)

Fotbollskolan är för de som är födda - 2014 , 2015  både tjejer & killar är välkomna .

 mvh Maurizio
Välkommen till Lunds BK Mathias!
2020-04-08 15:20
LBK lånar MFF:s målvaktstalang Mathias Nilsson under säsongen 2020 i ett så kallat föreningssamarbete där Mathias kan representera båda klubbarna.

 

Mathias är en modern och välutbildad målvakt som dagligen drillats av legenden Jonnie Fedel:s ledning de senaste åren. Jonne beskriver honom som en av de bästa lärlingar han haft. Mathias har utvecklats sitt målvaktsspel och känner sig trygg och verbal i sitt styrande av backlinjekollegerna både under match och träning och har samtidigt ett lugnt och sympatiskt uppträdande.

 

Det skall bli spännande att följa denna målvaktstalang på när håll i en tuff division 1 säsong 2020.   

 

Lunds BK önskar Mathias Lyckat till 2020!

Lunds Bk presenterar föreningens ordförande Håkan Kerrèn
2020-04-06 09:15
Håkan är inte okänd för föreningens medlemmar då han varit ungdomstränare i många år och nu även är vår damtränare


Håkan arbetar vardagligen som verksamhetschef i Region Skåne. (VO Akutsjukvård), där Håkan gjort ett erkänt bra arbete och har bland mycket annat erhållit  2018 års Svensk Sjuksköterskeförenings stipendium som Årets ledare i omvårdnad.
 
 Så här säger Håkan själv om sitt ordförandeskap i Lunds BK

” jag vill fortsätta utveckla föreningen genom våra båda representationslag dam och herr.

Säkerställa barn och ungdomsaktiviteten i föreningen.

Mitt mål är att Lunds BK ska bli en ännu tydligare del av samhället lokalt i Lund, där flera av våra duktiga ledare och spelare kan bidraga till kommunens arbete med unga”

Fortsatt Årsmöte 5/4
2020-04-05 14:57
Det fortsatta årsmötet idag på Lunds BK förlöpte väl och genomfördes utomhus

pga rådande omständigheter (Covid-19).

Nyheter från våra lag
P15 (Födda 05), 11/05 09:51 
PF9 (Födda 11), 30/04 08:59 
PF9 (Födda 11), 30/04 08:51 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier