SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919

1-1 i premiären mot Österlen FF, Igor Arsenijevic kommenterar!
2021-04-06 20:42
foto: Casper Johansson

Hur ser du på matchen, var det ett förväntat resultat och utveckling?

 • Matchbilden i första halvlek påverkas såklart av att vår lagkapten inte var helt okey i en muskel. Vi valde att plocka ut och spara honom, känner trots detta att killarna tar tag i det och blir spelförande i andra på ett betryggande sätt. Hade vi inte haft en suverän Emir i målet så kunde det nog trillat in någon boll till bakåt.

Vi som såg matchen kan konstatera att det var två skeenden, första halvlek där Österlen tog över efter första tio och styrde och ställde, där vi kom undan med blotta förskräckelsen , sedan direkt i andra tar vi tag i matchen och ser otroligt övertygande ut, hur upplevde du det?

 • Korrekt, vi fick en del fasta emot oss i första, detta gjorde oss baktunga kan jag konstatera. För vår del att vi hamnade i detta och sedan kunde växa ur det, är en otroligt viktig lärdom för oss. Vi har ett starkt lag, men vi jobbar fortsatt på att snabbt kunna forma om oss om och när så krävs. Sedan gör Österlen det bra, jag står fast vid det jag sa inför matchen, att dom kan överraska med sina snabba spelare.

Ni tar med er en pinne i alla fall, är du nöjd med det eller missnöjd?

 • Man spelar om tre, får man inte tre med sig skall man aldrig vara nöjd. Men i en premiär hemma mot en ”nykomling”, kan man inte vara helt missnöjd. Vi tar med oss delar av första och stora delar av andra. Oavgjort var rättvist kan jag känna.

Ja, Österlen hade ett par lägen att både göra två och tre mål i första, samt ett rejält läge i andra, där Emir gör en monsterräddning, men sedan i andra skapar även ni flera lägen, samt en misstänkt straffsituation, hur ser du på den?

 • Straff är det alla gånger i veckan, det ser man tydligt. Men samtidigt domarna jobbar hårt och gör sitt bästa. Vi ser ju på våra spelare att dom blir rosenrasande av förklarliga skäl, vilket säkert domaren kan förstå nu i efterhand..

Nu väntar Utsikten borta på söndag, kort kommentar inför den?

 • Ja det blir en ny värdemätare. Utsikten är ett bra lag och det gäller att ”vi håller tungan rätt i mun” där. Vi har kvalité i laget, så vi skall absolut ge dom lite att fundera på! Vi får även tillbaka några intressanta spelare som nu är helt åter från Rehab, så vi ser fram emot söndag.

Tack Igor för pratstunden!

 

Igor inför matchen mot Österlens FF
2021-04-02 00:11

Huvudtränaren Igor Arsenijevic kliver just av planen efter torsdagens träning, vi fick några ord inför premiären mot Österlens FF!

 

Imorgon tar vi oss an Österlens FF, hur e läget i truppen Igor?

 • Tack det känns riktigt bra måste jag säga. Min kollega Thierry genomförde en skön träning och slipade på de sista detaljerna. Grabbarna är på ”G”, vi fick till och med se en otagbar klassisk biciclita från en av våra anfallare! :-) 

Jasså, från vem då om man får fråga?

 • Tror vi får se en repris imorgon kolla då, säger Igor och garvar..!

Ni kommer till matchen med förlust senast mot IFK Malmö, hur hanterar ni detta?

 • Som jag beskrivit tidigare så är det träningsmatcher. Nu börjar allvaret, jag är övertygad om att spelarna kommer att ge Österlen en utmaning. Vi möter ett bra lag imorgon också och det finns inga lätta matcher i denna serien, men serien är lång, 30 omgångar, vi jobbar med en match i taget! Vi vet att Lunds BK är ett lag man vill slå, så det gäller att vi är på tårna!

Du nämner” inga lätta matcher”, hur ser du på ditt lags chanser i år och vilka är favoriter?

 • Vi har en stark trupp som fortsatt är i ett uppbyggnadsskede. De som kan fotboll ser kvalitéerna i detta lag. Vi kommer att ge järnet från match ett och sedan sakta men säkert utvärdera, anpassa och bli ännu starkare. Vilka som är favoriter är svårt att säga, jag tror inte att serien kommer att vara avgjord förrän i sista omgången faktiskt!

Matchen spelas fortsatt utan publik, hur känner du inför det?

 • Det är såklart oerhört ledsamt. Jag hade gärna sett att ”krubban fansen” fått se matchen live, men vi både vill och måste acceptera de rekommendationer och anvisningar som gäller i samhället och för idrotten, som tur är visas matchen genom ETTAN, så de som vill kan se.

Okey, tack för snacket, förstår att du måste iväg! Lycka till imorgon!

 • Tack så mycket!
Tränarduon Intervjuas!
2021-03-26 11:21
Lunds BKs Herrtränare!

Vi fick en pratstund med herrlagets tränarduo Igor och Thierry! (Igor Arsenijevic & Thierry Zahui )

 

Det är en dryg vecka kvar till seriepremiären, hur är status i truppen?

 • Statusen är bra vi har tränat på bra och har ett bra flyt i gruppen, tycker att killarna hittat varandra förvånansvärt snabbt och bra med tanke på att flera aldrig spelat ihop tidigare.

En hyfsat tuff försäsong med konsekventa förluster, hur hanterar ni det?

 • Det är korrekt. Vår planering från början fick jobbas om med anledning av att vi inte fick möta de lag vi redan bokat in på grund av COVID-19 situationen. Men inget ont som inte har något gott med sig. De lag vi har ställts mot under försäsongen har, förutom två, varit på en högre nivå, vilket vi såklart skall utvärdera efter det läget, att förlora är aldrig kul, men som spelare på denna nivå, ska man förhålla sig till och kunna hantera det också.

Ja, sviten av förluster kan man ju inte nonchalera, hur har ni tänkt?

 • Igor utvecklar svaret; På denna nivån är man psykiskt inställd på att kriga och maxprestera i alla lägen. Vi tränare har ett ansvar att se till så att vi har en så stor trupp som möjligt fräscha även i sista omgången den 20 november hemma mot Assyriska. Under försäsongen har vi provat ett flertal olika system, individer på olika positioner samt kombinerat oss på ett sätt som skall syfta till att skapa oss utrymme att vara variabla under serien. Det är 30 omgångar och vi kommer att behöva vara starka under hela året. Vår trupp är mycket bra och vi har spelare som kan spela på flera positioner. Viktigt under träningsmatcher är att ge så många som möjligt speltid, det är alltså inte viktigt för oss att vinna ”försäsongs VM”, även om vinster på en försäsong kan skapa en grymt härlig harmoni så kan det även skapa andra mindre goda effekter, säger Igor lite kryptiskt..!

Okey, förstår, men hade det inte varit kul att få tvåla dit exempelvis seriekonkurrenter som Tvååker och IFK Malmö?

 • Thiery, ler pillemariskt och svarar, Vi ska inte glömma att vi mötte ett vältrimmat och ihop svetsat gäng i Tvååker, vi vet hur dom spelar, och de som var på plats såg Lunds BK´s kvaliteter under den matchen. Tvååker är absolut att räkna med glöm inte det. När det gäller matchen mot IFK Malmö, så visst är det coolt att slå dom, men är det målet nu? Nja kanske inte, och vi kommer inte att gå ”all in” på lördag mot dem heller, vi kommer att fortsätta fila och slipa, släppa in så många spelare som möjligt, vila några som vi vet är i fas och klara för premiären. Vi kommer såklart inte att ställa in skorna och bara spela av matchen, absolut inte och det kan man inte mot IFK Malmö heller, herre jösses, dom har flera bra spelare i sin trupp, inte minst de som haft en fin tid här i Lunds BK är väl tränade och skickliga spelare. Men som sagt matchen på lördag ger inga seriepoäng, däremot flera ”do´s and don´ts pionts” …  :-) 

Hur kände ni att ni stod upp mot allsvenska och superettan lagen?

 • Båda svarar i munnen på varandra.. :-) En del av de lagen har nog skäl att känna en liten oro i alla fall. Även om vi vet att dom resonerar på liknande sätt som vi vad gäller uppladdning, så känner vi att vi ger samtliga en bra gemomkörare, sen vet vi att det byts in och ut spelare så det är svårt att analysera motståndet på det viset, men det hade varit intressant att få möta dom i en ”riktig” tävlingsmatch säger Thierry med sitt särskilda leende!

Vad kan klubb och supportrar förvänta sig nu då, kommande matcher?

 • Igor svarar att laget kommer att vara på tårna från match ett. Vi skall ha tålamod och inte stirra till det om allt inte funkar 100 med en gång! Men jag som huvudtränare nu, har stora krav på dessa killarna och det finns ingen anledning att tro att någon kommer att gå på halvfart i detta gänget, snarare tvärtom! Vi får ser till så att laddningen är avvägd, det är 25 spelare som kan liknas vid ett gäng vildhästar nu, det låter kanske lite galet, men förlusterna i detta gäng har tänt dom, det är nu upp till oss tränare att se till så att tändningen är rätt anpassad.

Avslutningsvis, en hälsning till klubbens följare?

 • Thierry svarar; först och främst skall vi alla bidraga till att reda ut den pandemi som håller vårt samhälle i strama tyglar, sedan hoppas vi på att publiken får komma åter, även om KG ofta inte blir en fullsatt arena så hoppas vi att så snart som möjligt  kunna få visa upp den fina fotboll och de duktiga individer som finns i laget för publiken. Jag tror att Lunds BK herr version 2021 kommer att glädja många fotbollsälskare.

 

Lycka till säger vi till er, vi håller tummarna!!

Föräldrarföreläsning !
2021-03-24 13:30
 
Nyheter från våra lag
P13 (Födda 08), 29/03 09:23 
P13 (Födda 08), 24/03 17:27 
Lunds BK Sommar Camp , 22/03 14:51 
P13 (Födda 08), 22/03 09:26 
P13 (Födda 08), 20/02 09:26 
Dam, 19/02 06:43 
PF9 (Födda-12), 28/01 15:45 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier